Αχτσιόγλου κατά Πολάκη και Κασσελάκη

Η Έφη Αχτσιόγλου εκδήλωσε δημοσίως την απογοήτευσή της για την ποιότητα του εσωτερικού διαλόγου στον ΣΥΡΙΖΑ και άφησε σαφείς αιχμές κατά του Παύλου Πολάκη ο οποίος είχε κάνει λόγο για διαδικασίες με «χαρακτηριστικά καλλιστείων».

«Καμία έκρηξη τοξικής αρρενωπότητας, καμία συκοφαντία, καμία θλιβερή εν τέλει προσπάθεια να με εμφανίσουν συγκεκριμένα μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα – δυστυχώς και με συνδέσεις στο κόμμα μας – ως φωνή του “συστήματος” μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν με έκανε να ξανασκεφτώ την αρχική μου απόφαση» είπε. Επιπλέον, δήλωσε ότι η πολιτική «δεν είναι παιχνίδι» με τη συγκεκριμένη αναφορά να εκλαμβάνεται ως αιχμή κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Κασσελάκης κατά αριστερής «ορθοδοξίας»

Με σαφείς υπαινιγμούς κατά των εσωκομματικών αντιπάλων του διάνθισε, όμως, το λόγο του και ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος, μάλιστα, καταλόγισε στην Κουμουνδούρου έλλειμμα εσωτερικής δημοκρατίας. Περαιτέρω, άφησε αιχμές για απόπειρες κηδεμονίας στο κόμμα. «Ξεκινάμε τώρα ενάντια στους μηχανισμούς, δεν θα ανεχτώ καμία κηδεμονία και καμία υπονόμευση από κανέναν» είπε. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην αριστερή «ορθοδοξία» του κόμματος λέγοντας: «αριστερή – ριζοσπαστική απόκλιση δεν είναι ό,τι εξυπηρετεί την ορθοδοξία της αριστεράς, αλλά ό,τι μπορεί να νικήσει τη δεξιά, ιδεολογικά και πολιτικά».

Παππάς κατά Αχτσιόγλου – Τσακαλώτου

Οξείες αναφορές περιλάμβανε και η ομιλία του Νίκου Παππά ο οποίος φωτογράφισε ουσιαστικά την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη μέχρι τώρα ήπια στάση τους στις αναφορές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατεύθυνση του διαλόγου με την Τουρκία. «Αν έρθει μία συμφωνία με την Τουρκία που αποδομεί όσα κατακτήσαμε την περίοδο 2015 – 2019, που υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα, που υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή, να μην περιμένουν καμία συναίνεση από τη δημοκρατική παράταξη και την Αριστερά. Δεν θα δώσουμε τέτοια συναίνεση» προεξόφλησε. Μάλιστα με χθεσινές δηλώσεις του επανήλθε στο θέμα λέγοντας: «με εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, συναίνεση σε λύσεις οι οποίες παρεκκλίνουν από το διεθνές δίκαιο και αποδομούν όσα κατάφερε η χώρα από το 2015 έως το 2019 δεν θα υπάρχει».

Τζουμάκας κατά… μηχανισμών

Από την πλευρά του ο Στέφανος Τζουμάκας ανέφερε για τα εσωκομματικά ότι «οι μηχανισμοί των μειοψηφικών αντιλήψεων και των δικτύων ηττήθηκαν και ανήκουν στο παρελθόν». «Να θέσουμε ένα τέλος στην υποκατάσταση της πολιτικής με οργανωτικά μέτρα και να λειτουργήσουμε ως κόμμα της πλειοψηφίας και όχι των εσωκομματικών αντιθέσεων. Χωρίς λαό δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα, παρά μόνο οργανωτικά σχήματα» συμπλήρωσε.

Τσακαλώτος κατά Κασσελάκη

Έμμεσες βολές περείχε και η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος σχολίασε χωρίς να τον κατονομάσει τον Κασσελάκη για την αναφορά του ότι θα μιλάει «αδιαμεσολάβητα με τους πολίτες». «Δεν επιδιώκω να έχω αδιαμεσολάβητη σχέση με το λαό γενικώς. Εγώ θα δίνω λόγο και στο Συνέδριο, θα δίνω λόγο και στην Κεντρική επιτροπή, θα δίνω λόγο και στην Πολιτική Γραμματεία. Γιατί μακριά από εμάς άνθρωποι που μιλάνε με το λαό κατευθείαν. Και δεν δίνουν λόγο πουθενά. Αυτό από μένα να μην το περιμένετε, και αν το θέλετε μη με ψηφίσετε» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου  [email protected]