15 C
Nicosia
Κυριακή 5 Μάιος 2024 | 8:17

Συνέντευξη τύπου Μητσοτάκη σήμερα για τις πυρκαγιές

Σήμερα το μεσημέρι, στις 12:00, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των πυρκαγιών.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Την ίδια ώρα ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, επισκέπτεται  μεταβαίνει σήμερα στις πληγείσες περιοχές της Ηλείας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαχείριση των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες καίγοντας μεγάλο μέρος των περιοχών που επλήγησαν.

Η συνέντευξη τύπου έρχεται μετά τη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες «για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν» και την διαβεβαίωση ότι «οι αστοχίες θα εντοπιστούν και οι ευθύνες θα αποδοθούν όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει».

Στη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού παρέπεμψε επίσης χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο παραιτήσεων και κατά πόσο ο Νίκος Χαρδαλιάς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του κ. Μητσοτάκη.

«Όπως γνωρίζετε ο κ. Χαρδαλιάς δίνει τη μάχη, είπε χθες ότι δεν πυροβολούμε τους μαχητές την ώρα που δίνουν τη μάχη. Ακούω όλη αυτή τη συζήτηση, τα μέτωπα μαίνονται, ο κ. Χαρδαλιάς έχει υπερβάλει εαυτόν. Όλες οι παραιτήσεις πάντα όλων των κυβερνητικών στελεχών βρίσκονται στο συρτάρι του πρωθυπουργού. Δεν θα έμπαινα σ’ αυτή τη συζήτηση τώρα. Σας θυμίζω ότι αύριο ο πρωθυπουργός θα δώσει συνολική συνέντευξη Τύπου όπου θα απαντήσει σε όλα τα ζητήματα», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι η κριτική της αντιπολίτευσης για την διαχείριση των πυρκαγιών εστιάζει σε τρία πρόσωπα της κυβέρνησης:

  • Στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Η πολιτική ευθύνη για την καταστροφή έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

  • Στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά
  • Στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί πως είναι εξαφανισμένος ενώ το ΚΙΝΑΛ έχει ζητήσει την παραίτησή του.

«Προς ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχαία Ολυμπία την κρίσιμη νύχτα με τη μάνικα στο χέρι. Πάρνηθα από κάτω χαμηλά έως το Πυροφυλάκιο στο Κατσιμίδι, όλες αυτές τις μέρες και νύχτες. Και στο ενδιάμεσο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Και πυροσβέστης και επιτελικός. Συνεχώς παρών»,δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Την ανακοίνωση του κ. Χρυσοχοΐδη αλλά και τις δηλώσεις άλλων κυβερνητικών στελεχών σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για «επιτελικό τσίρκο». «Ο Χρυσοχοΐδης ήταν “με τη μάνικα στο χέρι”. Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής δεν γνώριζε τι συμβαίνει στην Εύβοια γιατί ήταν στην Αττική. Ο Χαρδαλιάς έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό του. Το Μαξίμου υποστήριζε ότι έχουμε 74 εναέρια μέσα (ενώ πετούσαν τα 20). Ένα επιτελικό τσίρκο που κατέρρευσε σε ζωντανή μετάδοση», ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αξιοποιήσαμε όσο έπρεπε την Ε. Ένωση ;

Είκοσι χρόνια μετά την πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι κατά πόσον ωφέλησε ή όχι την Κύπρο...

Πασχαλινό μήνυμα Προέδρου – Εργαζόμαστε για απελευθέρωση της πατρίδας – Διασφαλίζουμε οικονομική σταθερότητα

Εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις, για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας, ανέφερε στο τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος...

Στην Κύπρο το Άγιο Φως με όλες τις τιμές – Όλα έτοιμα για την Ανάσταση

Προσευχόμαστε όπως το Αγιο Φως φωτίσει το νου και τις καρδιές των ισχυρών της γης, ώστε να εργαστούν ειλικρινά για την ειρήνη και τη...

Η Ρωσία έβαλε στη λίστα των «καταζητούμενων προσώπων» τον Ζελένσκι

Στη λίστα «καταζητούμενων προσώπων» έβαλε η Ρωσία τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανακοινώθηκε από τον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών. Κίνηση η οποία έγινε χωρίς...

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από πυροβολισμό στη Σταυρούπολη

Νεκρός έπεσε ένας άνδρας το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Τσιτσάνη, στην περιοχή της Σταυρούπολης. Σύμφωνα με το...

Live – Ιεροσόλυμα: Παρακολουθήστε την τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Στις 19.30 αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως, από τα Ιεροσόλυμα. Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!