21.9 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 10:39

Στ. Πέτσας: Οι ημερομηνίες δεν βοηθούν- Έρχεται ρύθμιση χρεών της πανδημίας σε 120 δόσεις

Συγκρατημένος για την άρση των περιορισμών εμφανίστηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επαναλαμβάνοντας την χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού πως τα δεδομένα οδηγούν τις αποφάσεις. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι έρχεται ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε 120 δόσεις.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι ημερομηνίες δεν βοηθούν», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ διευκρινίζοντας πως η κατεύθυνση είναι να ανοίξουν τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, χωρίς, ωστόσο, να κάνει λόγο για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Αναφέροντας πως παρατηρείται βελτίωση στα στοιχεία, ο κ. Πέτσας έκρινε πως θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω ενώ απαντώντας για την πιθανότητα ανοίγματος των σχολείων σε «δύο ταχύτητες» εξήγησε πως δεν υπάρχει εισήγηση για διαφορετική αντιμετώπιση με βάση τις γεωγραφικές ζώνες. Για την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει της εισηγήσεις των ειδικών, και επεσήμανε ότι ειδικά σε δημοτικά και γυμνάσια το ιικό φορτίο είναι μικρό.

Αποδεχόμενος πως για κάποιες περιοχές όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη ίσως θα μπορούσαν να εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα μερικές ημέρες ή μια εβδομάδα νωρίτερα , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θύμισε ότι τότε κανένας δεν είχε εισηγηθεί lockdown.

Χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια «δύσκολη εξίσωση» την εστίαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως ακόμη και όταν ανοίξει δεν θα υπάρχει νυχτερινή διασκέδαση και δυνατότητα για όρθιους. «Αυτό που συζητείται είναι το ζήτημα των εστιατορίων», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους οργανωμένους φορείς της εστίασης προκειμένου να υπάρξει μακροπρόθεσμη προοπτική και μετά το Πάσχα και το καλοκαίρι, ώστε να μπορέσουν να «ρεφάρουν», όπως με ένα χαμηλότερο ΦΠΑ.

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε ότι εξετάζεται ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε 120 δόσεις. «Δεν θα αφήσουμε αυτό να γίνει χιονοστιβάδα. Θα έχουμε 120 και περισσότερες δόσεις για να πατήσουν στα πόδια τους», δήλωσε εξηγώντας ότι δόθηκε προτεραιότητα στην υγεία με μέτρα που έχουν σαφές αρνητικό αποτύπωμα και πως η πολιτεία θα είναι δίπλα για να στηρίξει όσους πλήττονται.

Αναφερόμενος στην καταγραφή των δεδομένων του κορωνοϊού, διέψευσε κατηγορηματικά τα περί «διπλών βιβλίων» κάνοντας μάλιστα λόγο για «απελπισία αντιπολιτευτική».

Σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε πως υπάρχει επάρκεια παραγγελιών ώστε πως έχουν γίνει να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, στην περίπτωση που το επιθυμεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, έχουν γίνει 25 εκατ. παραγγελίες και υπάρχει πρόβλεψη να γίνουν και άλλες εάν χρειαστεί.

Τέλος, σχολιάζοντας τον θόρυβο που έχει προκληθεί για τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού σε ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη αλλά και με ποδηλάτες στην Πάρνηθα, ο κ. Πέτσας διερωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης κατηγορείται «γιατί είναι ανθρώπινος».

Κατηγορώντας την αντιπολίτευση, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι «ο κ. Τσίπρας ήταν στα κότερα με πούρα κι ο Μητσοτάκης στην Πάρνηθα και παίρνει ένα τσουρέκι», για να καταλήξει πως «το τι διάσταση θέλει να δώσει μια απελπισμένη αντιπολίτευση είναι άλλο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Επαναρχίζει το πρωτάθλημα – Κρίσιμο ντέρμπι ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ

Μετά τη διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής στο ποδόσφαιρο, επαναρχίζει αυτό το τριήμερο η αγωνιστική δράση στο Πρωτάθλημα Cyta με τη διεξαγωγή της...

Γάζα: 12 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα

Την Ράφα έπληξαν οι ισραηλινές δυνάμεις, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters...

Πώς η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης προκάλεσε χείμαρρο από θεωρίες συνωμοσίας

Πριν γίνει μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, η Marjorie Taylor Greene  ενεπλάκη με μια θεωρία συνωμοσίας ότι «εβραϊκά διαστημικά λέιζερ» μπορεί να ήταν η αιτία...

Παρ’ ολίγον τραγωδία στον αέρα – Πτήση της British από Αθήνα πέρασε «ξυστά» από drone

Μια πτήση της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο οριακά απέφυγε τη σύγκρουση με ‘ενα drone καθώς η απόσταση μεταξύ τους έφτασε στο 1,5...

Η ομιλία Μητσοτάκη για πρόταση δυσπιστίας: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο

«Κάποιοι επιτήδειοι φρόντισαν να ρίξουν το σπόρο της αμφιβολίας στη δικαιοσύνη. Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους το πόνου», τόνισε από το βήμα της Βουλής...

Το Euribor αυξήθηκε ξανά τον Μάρτιο

Ανοδικά κινήθηκε το Euribor 12μήνου και τον Μάρτιο, καθώς αναμένεται να κλείσει στο 3,72%, καθώς καθυστερούν οι μειώσεις των επιτοκίωντης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τον Φεβρουάριο,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!