17.9 C
Nicosia
Σάββατο 4 Μάιος 2024 | 6:57

Στις 15 Ιουνίου το debate των αρχηγών στην Ελλάδα

Τη διεξαγωγή debate μεταξύ των αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων αποφάσισε η διακομματική Επιτροπή, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023.

Το debate θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με πιθανή ώρα έναρξης τις 21:00 και η μέγιστη διάρκειά του θα είναι οι τρεις ώρες.

Στο debate θα συμμετάσχουν οι πέντε αρχηγοί, τα κόμματα των οποίων κέρδισαν την είσοδό τους στη Βουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023:

  • Κυριάκος Μητσοτάκης – Νέα Δημοκρατία
  • Αλέξης Τσίπρας – ΣΥΡΙΖΑ
  • Νίκος Ανδρουλάκης – ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
  • Δημήτρης Κουτσούμπας – ΚΚΕ
  • Κυριάκος Βελόπουλος – Ελληνική Λύση

Σε σύγκριση με την τηλεμαχία που είχε πραγματοποιηθεί προ των εκλογών της 21ης Μαΐου, δεν θα πάρει μέρος ο Γιάνης Βαρουφάκης, δεδομένου πως το ΜέΡΑ25 έμεινε εκτός Βουλής.

6 θεματικές ενότητες και ελεύθερη ερώτηση

Οι αρχηγοί θα κληθούν να απαντήσουν σε έξι ερωτήματα με βάση τις ίδιες θεματικές ενότητες με την προηγούμενη διαδικασία με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά οι δημοσιογράφοι θα έχουν στο τέλος τη δυνατότητα ελεύθερης ερώτησης.

Οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

  1. Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση,
  2. Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
  3. Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
  4. Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
  5. Περιβάλλον – Ενέργεια
  6. Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν και πάλι την ευχέρεια να προχωρήσουν σε μία σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Οι λεπτομέρειες του τρόπου διεξαγωγής θα καθοριστούν σε νέα συνεδρίαση την προσεχή Πέμπτη. Κυριότερο ζήτημα που θα κληθεί να λύσει η επιτροπή είναι το γεγονός ότι οι έξι δημοσιογράφοι που θα θέτουν τα ερωτήματα είναι περισσότεροι από τους ερωτώμενους αρχηγούς, άρα σε κάθε θεματική ενότητα ένας δημοσιογράφος δεν θα θέτει ερώτημα. Για την επίλυση του θέματος, στη συνεδρίαση της Πέμπτης θα κληθεί να συμμετάσχει και ο συντονιστής της τηλεμαχίας, Γιώργος Κουβαράς ως εκπρόσωπος των έξι δημοσιογράφων.

Δεύτερο debate Μητσοτάκη – Τσίπρα ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και ξεχωριστή τηλεμαχία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα αλλά η πρόταση απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων.

Νωρίτερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι θα πρότειναν τη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών: ενός μεταξύ των πέντε αρχηγών και ενός μεταξύ των δύο αρχηγών των δύο πρώτων κομμάτων. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως «μένει να φανεί κατά πόσο ο κ. Μητσοτάκης θα τηρήσει τη δέσμευσή του, προκειμένου οι πολίτες να ακούσουν και να συγκρίνουν τα πραγματικά προγράμματα των δύο κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας ή θα επιχειρήσει πάλι να κρυφτεί, ώστε η σύγκριση των προγραμμάτων να γίνεται στη βάση των fake news των υπογείων της Πειραιώς και του προπαγανδιστικού του μηχανισμού».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πάσχα: Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. H πένθιμη ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας και η χαρά που τη διαδέχεται το βράδυ της Ανάστασης δεν...

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 51χρονος νονός για κατάχρηση και πορνογραφία ανηλίκων

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 51χρονος, από το Ηράκλειο, που κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή...

Δένδιας: Στο Καστελόριζο για τον εορτασμό του Πάσχα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί αύριο, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου και μεθαύριο, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου το νησιωτικό σύμπλεγμα της...

Συρία: Πάνω από 15 νεκροί ύστερα από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Στους 15 ανέρχεται ο αριθμός των φιλοκυβερνητικών μαχητών που σκοτώθηκαν στη Συρία, μετά από ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον τριών στρατιωτικών θέσεων που εξαπέλυσε το Ισλαμικό...

Μόσχα: «Υβριδικός πόλεμος» Δύσης κατά Ρωσίας με όχημα την Ουκρανία

Κατηγορίες κατά της Δύσης περί διεξαγωγής «υβριδικού πολέμου» με όχημα την Ουκρανία, εξαπέλυσε εκ νέου η Ρωσία. Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου...

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα για την Ανάσταση

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είδε ποτέ τον αγώνα για τη μεταμόρφωση του κόσμου ως ασήμαντη υπόθεση, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!