24.8 C
Nicosia
Τρίτη 23 Απρίλιος 2024 | 11:30

Στη μάχη των περιοδειών Μητσοτάκης-Τσίπρας

Τις προεκλογικές περιοδείες τους ανά τη χώρα πυκνώνουν οι πολιτικοί αρχηγοί, σε μία προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους και να αντλήσουν ψήφους από τη δύσκολη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου. Η κυβέρνηση σηκώνει ψηλά στην ατζέντα τα θέματα εθνικής ασφάλειας, τη θωράκιση της χώρας και το μεταναστευτικό, ζητήματα που προτάσσει ως προνομιακό της πεδίο.

Μία ημέρα πριν από την επίσκεψή του στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες στον Γέρακα έστειλε το μήνυμα ότι «με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει», καλώντας τους πολίτες να αναλογιστούν ποιοι «βρίσκονται απέναντι στην προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να ασφαλίσει τα σύνορά της».

«Αύριο θα βρεθώ στον Έβρο και θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την επέκταση του έργου του φράχτη που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα μας από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές. Και θέλω να θυμίσω με αυτή την ευκαιρία, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια και ποιοι μέχρι και σήμερα βρίσκονται απέναντι στη δύσκολη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να ασφαλίσει τα σύνορά της» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας: «Μόλις χθες, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία -προσέξτε, ακούστε το αυτό- με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην χρηματοδοτήσει τον φράχτη του Έβρου. Να το ακούσετε όλοι, δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες. Χρειάζεται απλά κρίση και σωστή επιλογή για την επόμενη μέρα. Και σε όλους αυτούς, εντός και εκτός Ελλάδος, που μας είπαν: η Ευρώπη δεν χρηματοδοτεί τέτοια έργα, τους απαντώ λέγοντάς τους δύο πράγματα:

Πρώτον, ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και αναγνωρίζει πια τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων.

Όμως και σε όλους όσοι αγωνίζονται σήμερα, φορώντας το κομματικό τους καπέλο και τις κομματικές τους παρωπίδες, να υπονομεύσουν το έργο αυτής της κυβέρνησης, τους απαντώ ξεκάθαρα: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στον νομό Αργολίδας περιοδεύει σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις 11:00 θα περιοδεύσει στην αγορά του Άργους και εν συνεχεία, στις 12:00 θα επισκεφθεί το εργοστάσιο κατασκευής Ηλιακών θερμοσιφώνων «Δήμας ΑΕΒΕ». Στις 19:00 ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στην Καλαμάτα (Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας).

Από το βήμα της Βουλής χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη καταγγέλλοντας απόπειρα «συγκάλυψης» της αλήθειας.

Όπως ανέφερε, «η ανάγκη για σεβασμό και ευαισθησία γίνεται εκατό φορές πιο επιτακτική, όταν το πάνδημο πένθος γίνεται πάνδημη οργή και απαίτηση για αλήθεια και δικαιοσύνη» και αυτήν την απαίτηση έχουν σήμερα «οι οικογένειες που πενθούν», «οι νέες και οι νέοι που διαδήλωναν για μέρες σε όλες τις πόλεις και αντιμετώπιζαν τα χημικά και τα δακρυγόνα», «το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. Δεν φταίνε όλοι γενικά και αόριστα, και κανείς συγκεκριμένα. Υπάρχουν συγκεκριμένες στρατηγικές επιλογές, που άφησαν σε πλήρη απαξίωση το σιδηροδρομικό δίκτυο. Για να φτάσουμε στο αδιανόητο: Δυο τρένα επί 12 λεπτά να κατευθύνονται στην ίδια γραμμή το ένα απέναντι στο άλλο», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσέθεσε: «Και στο τέλος της ημέρας, αυτό το χρέος είναι το ύστατο χρέος στους ανθρώπους που άδικα χάθηκαν: Ο έμπρακτος σεβασμός στη μνήμη τους».

«Δυστυχώς, όμως» συνέχισε, «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πορευτεί -και σε αυτό το τραγικό συμβάν- στον ίδιο δρόμο που πορεύτηκε για μια τετραετία. Απέναντι στην αλήθεια. Απέναντι στην ευθύνη. Απέναντι στη δικαιοσύνη», σχολίασε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πόλεμος στη Γάζα: Αυτό είναι το σχέδιο των IDF για την εισβολή στη Ράφα

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ετοιμάζονται να απομακρύνουν Παλαιστίνιους πολίτες από τη νοτιότερη πόλη της Γάζας, τη Ράφα, πριν από την προγραμματισμένη επίθεσή τους εκεί...

Ask Wire: Συμπεριλήφθηκε στις κατηγορίες Rising Star και Women in Leadership της Deloitte Technology Fast 50

Έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια παρουσίας και πολλά καινοτόμα άλματα, η Ask WiRE, κορυφαίος πάροχος ολοκληρωμένων προφίλ ακινήτων και υπηρεσιών ανάλυσης δεδομένων, μετρά άλλο...

Τι θα γίνει αν δεν κατατεθεί εγγυητική από Kition Ocean Port – Ο Υπουργός Μεταφορών απαντά

Στη Νομική Υπηρεσία θα καταφύγει η Κυβέρνηση σε περίπτωση μη καταβολής την Τρίτη της εγγυητικής από την Kition Ocean Port, της αναδόχου εταιρείας που...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!