21.9 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 10:09

Ν. Φίλης: Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται η μετάλλαξη του ιστορικού κόμματος της ΝΔ

«Είτε πίστευαν απλώς ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα είτε δεν τους ένοιαζε. Και ενώ είχαν χρήματα για τους απίθανους απατεώνες του Σκόιλ Ελικίκου, δεν έχουν ξοδέψει μια δεκάρα για να εφοδιάσουν σχολεία και μαθητές με υπολογιστές. Γνωρίζετε πόσους φορητούς υπολογιστές ή ταμπλέτες μπορούσαν να αγοράσουν με τα 85 εκ. της απάτης με την φαιδρή ‘εκπαίδευση’ των επαγγελματιών; Πάνω από 300.000 τεμάχια• περισσότερα από τις ανάγκες», τόνισε σε συνέντευξή του ο τομεάρχςη Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Φίλης.

Ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr, σημείωσε, σχετικά με το εαν έπρεπε να κλείσουν (και) τα δημοτικά, ότι δεν είναι αρμοδιότητά του να μιλήσει για αυτό το θέμα.

«Εμπιστεύομαι τους ειδικούς, είπε, από τη στιγμή που εκείνοι έχοντας όλα τα δεδομένα υπόψη τους και όλα τα αναλυτικά εργαλεία στη διάθεσή τους, κάνουν μια εισήγηση. Εγράφη ότι η απόφαση ελήφθη στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κατά πλειοψηφία, με 15-8. Αν είναι έτσι, η μη ομοφωνία σχετίζεται με την έντονη διεθνή συζήτηση σχετικά με το αν τα σχολεία μπορούν (και πρέπει) να παραμένουν ανοιχτά, σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας. Αυτό όμως ούτε συζητήθηκε ούτε προετοιμάστηκε από την κυβέρνηση.

Συνεπώς άλλο είναι το ερώτημα: «ήταν αναπόφευκτο να φτάσουμε στο σημείο να κλείσουν»; Και εδώ η απάντηση είναι ότι αν είχαν ληφθεί τα μέτρα για τα οποία οι περισσότεροι μιλούσαν από τον Μάιο, τα πράγματα πιθανότατα θα ήταν διαφορετικά. Αλλά και αν κάποια στιγμή πιο μετά φτάναμε στο ίδιο σημείο, στο κλείσιμο, θα ξέραμε ότι είχαμε κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ασφάλεια των μελών της κοινότητας», υπογράμμισε.

Σχετικά με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «Η παραίτηση ενός ή μιας υπουργού είναι πολιτική πράξη που προϋποθέτει κάποια στοιχεία αυτογνωσίας».

«Η κυρία Κεραμέως είναι η μόνη υπουργός Παιδείας στον πλανήτη που εν μέσω πανδημίας, αρχές καλοκαιριού, νομοθέτησε την αύξηση του αριθμού των μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά μέσα στην τάξη. Κατόπιν διαβεβαίωνε ότι είχε λάβει μέτρα να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά, επειδή μοίρασε ένα παγουρίνο στους μαθητές του δημοτικού. Βλέπετε εσείς κάποιο ίχνος αυτογνωσίας;»,, διερωτήθηκε.

Ο κ. φίλης συνέχισε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση αναγορεύει το δόγμα ‘Νόμος και Τάξη’ σε ύψιστη πολιτική επιδίωξή της. Και μετατρέπει το μείζον θέμα της δημόσιας υγείας σε ζήτημα δημόσιας τάξης. Όπως φάνηκε και στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, με φανερή πια την ανικανότητά του να διαχειριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, στρέφεται πανικόβλητος στον προσεταιρισμό της ακροδεξιάς, στον Χρυσαυγητισμό μαζί με την περιχαράκωση του συντηρητικού χώρου». «Τι νόημα είχε μια γενικευμένη απαγόρευση των συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα;, διερωτήθηκε.

« Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία για να υπονομεύσει το κράτος δικαίου και τα κοινωνικά δικαιώματα. Αυτή η πρωτοφανής επίδειξη ‘πυγμής’ θα της γυρίσει μπούμερανγκ. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι η ΝΔ μετατοπίζεται στο χώρο της ευρωπαϊκής Νεοδεξιάς των Σαλβίνι-Όρμπαν, που εχθρεύεται τα δικαιώματα των πολιτών», υπογράμμισε.

«Είναι κάτι πολύ σοβαρό: μπροστά στα μάτια μας παρακολουθούμε τη μετάλλαξη του ιστορικού κόμματος της ΝΔ, όπως το είχε συλλάβει και χτίσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, σημείωσε ο Ν. Φίλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Επαναρχίζει το πρωτάθλημα – Κρίσιμο ντέρμπι ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ

Μετά τη διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής στο ποδόσφαιρο, επαναρχίζει αυτό το τριήμερο η αγωνιστική δράση στο Πρωτάθλημα Cyta με τη διεξαγωγή της...

Γάζα: 12 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα

Την Ράφα έπληξαν οι ισραηλινές δυνάμεις, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters...

Πώς η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης προκάλεσε χείμαρρο από θεωρίες συνωμοσίας

Πριν γίνει μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, η Marjorie Taylor Greene  ενεπλάκη με μια θεωρία συνωμοσίας ότι «εβραϊκά διαστημικά λέιζερ» μπορεί να ήταν η αιτία...

Παρ’ ολίγον τραγωδία στον αέρα – Πτήση της British από Αθήνα πέρασε «ξυστά» από drone

Μια πτήση της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο οριακά απέφυγε τη σύγκρουση με ‘ενα drone καθώς η απόσταση μεταξύ τους έφτασε στο 1,5...

Η ομιλία Μητσοτάκη για πρόταση δυσπιστίας: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο

«Κάποιοι επιτήδειοι φρόντισαν να ρίξουν το σπόρο της αμφιβολίας στη δικαιοσύνη. Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους το πόνου», τόνισε από το βήμα της Βουλής...

Το Euribor αυξήθηκε ξανά τον Μάρτιο

Ανοδικά κινήθηκε το Euribor 12μήνου και τον Μάρτιο, καθώς αναμένεται να κλείσει στο 3,72%, καθώς καθυστερούν οι μειώσεις των επιτοκίωντης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τον Φεβρουάριο,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!