18.9 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 3:08

«Λέανδρος»: Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία

Ευρεία σύσκεψη ολοκληρώθηκε υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία καθώς η κακοκαιρία, πλήττει, πολλές περιοχές της χώρας.

Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί απο την κακοκαιρία. Θέλω να πιστεύω  ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη   θα βοηθήσουν και δεν θα δημιουργηθεί κανέναν πρόβλημα, δήλωσε ο υπουργός, αμέσως μετά τη σύσκεψη και απηύθυνε, έκκληση στους οδηγούς που κινούνται στο Εθνικό Οδικό να μην χρησιμοποιούν την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης  για την κίνηση των οχημάτων τους.

Η ψυχρή εισβολή του «Λέανδρου» βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς πυκνή είναι η χιονόπτωση στη Φλώρινα και στα ορεινά των νομών Κοζάνης και Καστοριάς.Στα λευκά και ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής ενώ αναμένεται να χιονίσει στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών στους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου θα παραμείνουν κλειστά νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία Ειδικής Αγωγής. Παράλληλα, βροχές αναμένονται στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο.

Εξάλλου, από σήμερα η Περιφέρεια Αττικής παραδίδει περίπου 600 τόνους αλάτι, σε δήμους, που εκτιμάται ότι θα πληγούν από την κακοκαιρία, όπως οι δήμοι Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Κηφισιάς και Βύρωνα. Στο Δήμο Αθηναίων άνοιξαν οι θερμαινόμενες αίθουσες για τους άστεγους με την παράλληλη διενέργεια rapid test.

Επίσης, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, κλειστά θα μείνουν και σήμερα νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία Ειδικής Αγωγής στους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου, της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής .

Χιόνι έπεσε σε πολλές ημιορεινές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης όπως στον Χορτιάτη, το Ωραιόκαστρο,το  Ρετζίκι, το Φίλυρο και το Πανόραμα.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται δεύτερο, σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας,με πολλές χιονοπτώσεις στην Πελοπόννησο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ο «Λέανδρος» έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του με πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις, ακόμη και στα πεδινά της βορειοδυτικής χώρας.

To χιόνι έκανε το βράδυ της Πέμπτης την εμφάνιση του σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν προβλήματα. Πυκνή είναι η χιονόπτωση στη Φλώρινα και στα ορεινά των νομών Κοζάνης και Καστοριάς. Aσθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, στο Σοχό, το Πευκοχώρι, τον Λαχανά, την Ξυλόπολη και την Όσσα. Το χιόνι έφτασε στην πόλη του Κιλκίς, αλλά και στα ορεινά του νομού Πέλλας. Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται στον νομό Σερρών, στη Εγνατία Οδό, μετά τα διόδια. Στο Νευροκόπι της Δράμας το θερμόμετρο δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου, στη Φλώρινα 1, στο Κιλκίς 2 , στην Κοζάνη 3.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Βουλή: Προτάσεις βουλευτών για τις πολλαπλές συντάξεις – Δείτε τι εισηγούνται

Έξι συν μια προτάσεις νόμου καταθέτουν την Πέμπτη Βουλευτές για ρύθμιση του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης κρατικών αξιωματούχων. Τις έξι προτάσεις...

Επιπρόσθετα μέσα πυρόσβεσης για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού

Επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης κλήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 10 πρωί, εντός του Κρατικού Δάσους Λεμεσού. Σύμφωνα με το Τμήμα...

Η Τράπεζα Κύπρου συνεχίζει να αγοράζει μετοχές της

Συνεχίζει τις αγορές ιδίων μετοχών η Τρ. Κύπρου, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε νέα πράξη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Bank of Cyprus Holdings απέκτησε χθες αριθμό...

Συνέχισε την ανοδική πορεία του το ΧΑΚ

Νέα κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 145,36 μονάδες και στο +0,2%. Ο Δείκτης FTSE/CySE...

Λονδίνο: Άλογα το έσκασαν στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας – 4 τραυματίες, ζημιές σε οχήματα (βίντεο)

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον δύο άλογα το έσκασαν και άρχισαν να τρέχουν χωρίς αναβάτες στο κέντρο του Λονδίνου, προς μεγάλη έκπληξη των περαστικών, σήμερα Τετάρτη το...

Δικαστήριο διατάσσει τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας με κατηγορίες περί δωροληψίας

Τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας διέταξε δικαστήριο καθότι βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για δωροληψία, στην πιο πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς από τότε που ο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!