19.8 C
Nicosia
Σάββατο 4 Μάιος 2024 | 20:12

Ελλάδα: Κορυφώνεται η προεκλογική μάχη – Πού θα βρίσκονται σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί

Πυρετώδης είναι η προεκλογική δραστηριότητα των πολιτικών αργηχών που συνεχίζουν να «οργώνουν» τη χώρα λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Οι πολιτικοί μονομάχοι θέτουν εμφατικά τα διλήμματα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, εξαπολύοντας εκατέρωθεν βολές και αντιπαραβάλλοντας τις προγραμματικές τους θέσεις.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου, στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής. Θα επισκεφθεί τον Πολύγυρο, τη Νικήτη και τα Νέα Μουδανιά.

Από τα Ιωάννινα όπου μίλησε χθες ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε αυτοδύναμη εντολή με υψηλότερο ποσοστό από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση «για να αλλάξουμε την πατρίδα».

Κάλεσε τον κόσμο να μην αποδοκιμάζει τον κ. Τσίπρα και είπε ότι η μεγαλύτερη αποδοκιμασία είναι η ψήφος στην κάλπη. «Μην ασχολείστε με την αντιπολίτευση, κοιτάξτε μπροστά” μας λένε οι πολίτες. Ο λόγος για τον οποίο ζητάμε ισχυρή αυτοδυναμία είναι για να υλοποιήσουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν προεξοφλείται προεκλογικά, πρέπει να σπεύσει ο κόσμος να ψηφίσει τη Ν.Δ.» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Την Κρήτη επισκέπτεται σήμερα ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Στις 9:30 ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Χανιά, ενώ στις 11:30 θα περιοδεύσει στην πόλη των Χανίων και θα απευθυνθεί στους πολίτες. Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Ηράκλειο (πλατεία Ελευθερίας).

Μιλώντας τη Δευτέρα στα Γιάννενα, στην Πλατεία Μαβίλη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει μάθει να μην τα παρατά, «έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε για να ανατρέπουμε αποτελέσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε παράλληλα πως «η αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου δεν είναι ο δεύτερος γύρος, αλλά μια νέα αναμέτρηση και ζήτησε να μην προδικάζεται το αποτέλεσμα «γιατί οι πολίτες θα προσέλθουν ξέροντας ότι κρίνεται οριστικά πώς θα κυβερνηθεί η χώρα για τα επόμενα 4 χρόνια». Όπως είπε, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει στον πυρήνα του την προστασία της κοινωνίας, ενώ της Ν.Δ., τη λεηλασία της. Κάλεσε κάθε προοδευτικό δημοκρατικό πολίτη να συνειδητοποιήσει ότι το διακύβευμα είναι «αν την επόμενη μέρα θα έχουμε ένα καθεστώς ανεξέλεγκτο και ασύδοτο» και πως ο μόνος τρόπος για να μη γίνει αυτό είναι η ανατροπή των συσχετισμών της 21ης Μαΐου με την αποφασιστική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα μιλήσει απόψε στις 20:00 στην Πάτρα. Νωρίτερα, θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη στο πλαίσιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ALPHA.

Στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ χθες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο κ. Ανδρουλάκης, κάλεσε σε κοινό αγώνα τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες λέγοντας πως «η 25η Ιουνίου θα είναι ημέρα αναγέννησης της Δημοκρατικής Παράταξης, για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση και να μπει τέλος στο “τοξικό δίπολο” της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Τριών Συμμάχων, στο κέντρο της Πάτρας ανέφερε: «Μεταφέρουμε από την Πάτρα το ένα και μοναδικό ελπιδοφόρο μήνυμα που μπορεί να προκύψει και από την κάλπη του Ιούνη. Κι αυτό είναι η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ. Εμείς κοιτάμε μπροστά, έχουμε τόλμη και αντοχή, γιατί ξέρουμε ότι ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Όπως πρόσθεσε, «όταν οι εκμεταλλευτές σ’ αυτή τη χώρα, θα νιώθουν ευχαριστημένοι, γιατί από Δευτέρα θα έχουν την αυτοδύναμη κυβέρνηση να τους κάνει τη δουλειά τους, οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνθρωποι της βιοπάλης, θα νιώθουν κι αυτοί ευχαριστημένοι για το ακριβώς αντίθετο, γιατί απέναντι σ’ αυτή την κυβέρνηση θα υπάρχει μια 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση και αυτή είναι μόνο το ΚΚΕ».

Το Ηράκλειο Κρήτης επισκέπτεται σήμερα Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Λύσης Γιάννης Σκάλκος, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Ο κ. Σκάλκος, συνοδεία των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στην Κρήτη, θα περιοδεύσει λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην εμπορική αγορά Αλικαρνασσού και ακολούθως θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο του Ηρακλείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πασχαλινό μήνυμα Προέδρου – Εργαζόμαστε για απελευθέρωση της πατρίδας – Διασφαλίζουμε οικονομική σταθερότητα

Εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις, για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας, ανέφερε στο τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος...

Στην Κύπρο το Άγιο Φως με όλες τις τιμές – Όλα έτοιμα για την Ανάσταση

Προσευχόμαστε όπως το Αγιο Φως φωτίσει το νου και τις καρδιές των ισχυρών της γης, ώστε να εργαστούν ειλικρινά για την ειρήνη και τη...

Η Ρωσία έβαλε στη λίστα των «καταζητούμενων προσώπων» τον Ζελένσκι

Στη λίστα «καταζητούμενων προσώπων» έβαλε η Ρωσία τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανακοινώθηκε από τον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών. Κίνηση η οποία έγινε χωρίς...

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από πυροβολισμό στη Σταυρούπολη

Νεκρός έπεσε ένας άνδρας το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Τσιτσάνη, στην περιοχή της Σταυρούπολης. Σύμφωνα με το...

Live – Ιεροσόλυμα: Παρακολουθήστε την τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Στις 19.30 αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως, από τα Ιεροσόλυμα. Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον...

Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στη Σάμο, στο Βαθύ. Όπως έγινε γνωστό, τον πατέρα της σκότωσε η 49χρονη κόρη του, μέσα στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!