27.7 C
Nicosia
Πέμπτη 2 Μάιος 2024 | 13:43

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 56,69%

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ο Στέφανος Κασσελλάκης. Ήδη, η Κα Έφη Αχτζιόγλου συνεχάρη τον κ. Κασσελάκη. Σε ανακοίνωση που έγινε από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης επί του 75% των ψήφων λαμβάνει ποσοστό 56,69% και η Κα Αχτζιόγλου ποσοστό 43.31%. Το αποτέλεσμα θεωρείται ότι δεν αλλάζει με την καταμέτρηση των υπολοίπων ψήφων μέχρι το 100%.

Συγκεκριμένα, με την ενσωμάτωση των 471 εκλογικών τμημάτων από τα 537, ο κ. Κασσελάκης συγκεντρώνει ποσοστό 56,69% με 56.461 ψήφους και η κ. Αχτσιόγλου 43,1% με 43.139 ψήφους. Τα άκυρα και τα λευκά αντιστοιχούσαν στο 1,19%.

ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

«Υπάρχει ενθουσιασμός. Το πρώτο που έκανα ήταν να του δώσω ένα μεγάλο μητρικό φιλί» δήλωσε στους δημοσιογράφους η μητέρα του Στέφανου Κασσελάκη, μετά την ανακοίνωση της νίκης του γιού της στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τόσο με τον αποψινό νικητή, Στέφανο Κασσελάκη, όσο και με την Έφη Αχτσιόγλου, ενώ επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι δεν θα μεταβεί στα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι κάλπες του  ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος έκλεισαν στις 21:00. Ύστερα από 15 χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραδώσει τη σκυτάλη σε έναν από τους μονομάχους του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών. Περίπου στις 22:30 αναμένεται να μάθουμε εάν αυτός θα είναι ο Στέφανος Κασσελάκης ή η Έφη Αχτσιόγλου. 

Η διαδικασία κίνησε κατά το μεγαλύτερο διάστημα ομαλά, χωρίς εντάσεις, και με μεγάλες ουρές να σχηματίζονται από πολύ νωρίς το πρωί. Έως τις 20:00 είχαν ψηφίσει 130.000 μέλη.

Η καταγγελία Κασσελάκη

Ωστόσο γύρω στις 18:00 ο κ. Κασσελάκης προέβη εμμέσως πλην σαφώς σε καταγγελία, γράφοντας σε ανάρτησή του: «Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία “δεν σας βρίσκουμε”, αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα. Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα. Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις εμπλοκής και δεν δικαιολογείται τέτοια αντίδραση από τον κ. Κασσελάκη. 455 περιπτώσεις ταυτοποιήθηκαν και ψήφισαν κανονικά, ενώ περίπου 500 προσπάθησαν να ψηφίσουν χωρίς να είναι νέα μέλη.

Τα μηνύματα ενότητας

Νωρίτερα πάντως και ύστερα από μία εβδομάδα ακραίας πόλωσης και εκατέρωθεν αιχμών και βολών, τόσο οι δύο οι υποψήφιοι όσο και οι Αλέξης Τσίπρας και Σωκράτης Φάμελλος θέλησαν να στείλουν μήνυμα ενότητας για την επόμενη μέρα.

«Σήμερα τον λόγο έχουν τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή προσέρχονται μαζικά στις κάλπες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό από αύριο θα έχουμε ένα νέο ή μία νέα Πρόεδρο οποίαν η όποιον αποφασίσουν τα χιλιάδες Έλληνες είναι λοιπόν με μία έννοια μία σημαντική στιγμή για το κόμμα μας και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αισθάνομαι περήφανος για την παρακαταθήκη που αύριο θα παραλάβει η νέα ηγεσία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, που ψήφισε στις 17:00 στην Καισαριανή.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που ψήφισε στη Νέα Σμύρνη, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Χιλιάδες κόσμου είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, της σύγχρονης κυβερνώσας Αριστεράς, που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Όλοι μαζί προχωράμε».

Η Έφη Αχτσιόγλου, που ψήφισε στο Αιγάλεω, υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι σε πολιτικές οι οποίες θέτουν την κοινωνία στο περιθώριο, απέναντι σε πολιτικές που ασκούνται με αλαζονεία. Πρόσθεσε δε ότι το βράδυ «θα είμαστε όλοι πιο δυνατοί και χαμογελαστοί στον ΣΥΡΙΖΑ».

Από αύριο το πρωί θα είμαστε όλοι και όλες μαζί, είπε και ο Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας ότι υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο αποτέλεσμα και στον κοινό στόχο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Προβλήματα στη νότια Αγγλία από καταιγίδα με κεραυνούς

Νύχτα βαριάς και πολύ σφοδρής βροχόπτωσης που συνοδεύτηκε από πολλούς κεραυνούς ήταν η χθεσινή στη νότια Αγγλία, με αποτέλεσμα την πρόκληση μιας σειράς προβλημάτων. Μεταξύ...

Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του επί 3 χρόνια στο Ηράκλειο – Σε σοκ οι γονείς του θύματος

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Κρήτης, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ένας 18χρονος κατήγγειλε τον νονό του ότι τον...

Κυρώσεις της Τεχεράνης σε ΗΠΑ και Βρετανία

Το Ιράν ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων σε ΗΠΑ και Βρετανία για την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ στον πόλεμο με τη...

Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές

Με αφορμή την αποφοίτηση των νέων δεσμοφυλάκων-χειριστών ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών (Κ-9), παρουσιάστηκε το προηγούμενο Σάββατο η δράση και οι δυνατότητες που έχουν τα συγκεκριμένα...

Θεσσαλονίκη: Διαπληκτίστηκαν και τον χτύπησε με σιδηρολοστό στο κεφάλι

Άγριος καυγάς μεταξύ δύο ατόμων συνέβη στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης και συγκεκριμένα...

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. στον Λίβανο η Πρόεδρος της Κομισιόν

«Ο Λίβανος και ο λαός του μπορούν να υπολογίζουν στη διαρκή στήριξη της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι στην ευχάριστη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!