17.8 C
Nicosia
Πέμπτη 2 Μάιος 2024 | 9:53

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – 5 υποψήφιοι και μεγάλο παρασκήνιο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, καθώς οι κάλπες θα στηθούν στις 10 Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί εδώ πως εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος – δηλαδή δεν συγκεντρώσει καμία υποψηφιότητα τουλάχιστον το 50 % των ψήφων – αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως στη κούρσα έχουν ριχθεί η Εφη Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (τα ονόματα αναφέρονται με αλφαβητική σειρά).

Σήμερα συνεδριάζει το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικό θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος. Να σημειωθεί πως για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (τα μέλη μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψήφιους). Για τις υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, δεν απαιτούνται υπογραφές.

Στην επικείμενη αναμέτρηση για την ηγεσία του κόμματος δικαίωμα ψήφου έχουν τα νυν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσοι γίνουν μέλη του κόμματος την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας (10 Σεπτεμβρίου). Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει μετά την ανάδειξη νέας ηγεσίας ώστε να οριστικοποιήσει τα βήματα για το Έκτακτο Συνέδριο του Νοεμβρίου.

Το μεγάλο βέβαια ζητούμενο για το ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την συγκυρία είναι να υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές. Να σημειωθεί πως τα μέλη του κόμματος που είχαν ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα -τον Μάιο του 2022 – ήταν περίπου 150.000.

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος σε μια σειρά περιοδειών παρουσιάζουν την πρόταση τους για την επόμενη ημέρα.

Ε. Αχτσιόγλου : Να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι πλειοψηφικό ρεύμα

«Ο στόχος μου είναι να διαμορφώσουμε το συντομότερο δυνατό – προφανώς εντός της τετραετίας – τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε ο ελληνικός λαός να συμπορευθεί μαζί μας σε ένα πλειοψηφικό ρεύμα» σημειώνει η Εφη Αχτσιόγλου. Σε συνέντευξη της στη «Ναυτεμπορική» έχει τονίσει πως «μπορούμε να γίνουμε άμεσα η αξιόπιστη και ισχυρή δύναμη που θα διεκδικήσει και θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, απέναντι στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη»

Σ. Κασσελάκης : Να γίνει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς

Με σειρά από βίντεο που ανήρτησε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε σε αρνητικά σχόλια που συνέλεξε και αφορούν στο πρόσωπο του. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι θέλει να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ «ξανά μεγάλο κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, η οποία δεν θα αφήσει τη ΝΔ να μας κυβερνά για 12 και 16 χρόνια». Όπως είπε «Αυτό θέλω. Λοιπόν, εδώ είμαι. Χτυπήστε! Όρθιος. Ανθεκτικός. Ξέρω ότι όποιος πάει να χαλάσει την πιάτσα καταδικάζεται ερήμην. Θα συνεχίσω να απαντάω στον μόνο στον οποίο οφείλω να λογοδοτώ: στον ελληνικό λαό».

Ν. Παππάς: Να οικοδομήσουμε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη

«Θελουμε να χτίσουμε την παράταξη της νίκης, που εκτείνεται από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο» σημειώνει ο Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας πως στόχος είναι «να οικοδομήσουμε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη». Όπως υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να κερδίσει « πρέπει να επανασυνδεθεί με τη νεολαία και με μετριοπαθείς, κεντρώους και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, που έκαναν άλλες επιλογές. Να ανακτήσει μια σχέση συνάντησης με τη μεσαία τάξη».

Στ. Τζουμάκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική δύναμη για μαχόμενους

«Η υποψηφιότητά μου σηματοδοτεί την επιστροφή στην πολιτική, που σημαίνει επιστροφή σε αρχές και αξίες, τις οποίες ασκούμε έμπρακτα με γνώση, εντιμότητα, αξιοπιστία» ανέφερε ο Στέφανος Τζουμάκας. Παράλληλα υπογράμμισε πως«ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε μια προοδευτική στρατηγική εξόδου από τη κρίση», τονίζοντας πως «είναι πολιτική δύναμη για μαχόμενους».

Ευκλ.Τσακαλώτος: Να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρη ταυτότητα

Για την ανάγκη να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μια «ξεκάθαρη ταυτότητα» που «δεν θα είναι άθροισμα απόψεων, αλλά σύνθεση αυτών» μιλά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Παράλληλα έχει σημειώσει ότι «πρέπει να φτιάξουμε ένα στιβαρό κόμμα, ένα κόμμα που ξέρει ποια ταυτότητα έχει, ξέρει πού απευθύνεται, ξέρει τις αξίες του, τη συλλογικότητα, τη συνεργασία, ένα κόμμα που ξέρει να μετατρέπει τις αξίες σε πρακτικές πολιτικές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock

Η Amazon Web Services (AWS) ανακοινώνει νέες σημαντικές και καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock με στόχο να παρέχει στους πελάτες της ακόμα περισσότερες...

Η payabl. συμπληρώνει 12 χρόνια στρατηγικής συνεργασίας με τη Mastercard

Σε ένα σημαντικό ορόσημο, η payabl., μία από τις κορυφαίες PayTechs της Ευρώπης, γιορτάζει τα 12 χρόνια ως κύριο μέλος της Mastercard. Μέσω της...

Ζαμπάρτα – Κεττής: Η ΕΕ στήριξε και θα στηρίξει τις προσπάθειες λύσης

Η ΕΕ ανέκαθεν στήριξε και θα στηρίξει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, δηλώνουν στο ΚΥΠΕ η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Μυρτώ...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!