18.9 C
Nicosia
Πέμπτη 2 Μάιος 2024 | 6:34

ΥΡΙΖΑ: Θρίλερ διαβουλεύσεων – Τα νέα δεδομένα στην εσωκομματική αρένα

Οργιώδεις είναι και σήμερα οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, με το τοπίο να παραμένει ρευστό τόσο ως προς το ποιος θα αντιπαρατεθεί στη νέα εσωκομματική μάχη με τον Στέφανο Κασσελάκη, όσο και ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι προβολείς στρέφονται στην ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία αναμένεται να ανέβει στις 19.00 στο βήμα του συνεδρίου και να ανοίξει τα χαρτιά της για το αν θα κατέβει στην εσωκομματική αρένα απέναντι στον νυν πρόεδρο.

 

Χθες η κ. Γεροβασίλη είχε μπαράζ επαφών με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε μία προσπάθεια η πιθανή υποψηφιότητά της να ενώσει σε ένα κοινό μέτωπο τα στελέχη του κόμματος που διαφωνούν με τους χειρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη.

Πρωτοβουλία για να αποφευχθούν νέες κάλπες

Παράλληλα με τις κινήσεις των κομματικών παικτών βρίσκεται σε εξέλιξη και πρωτοβουλία για να μην προσφύγει το κόμμα τελικά σε κάλπες, με το σκεπτικό πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει νωπή εντολή από τη βάση, αλλά και υπό το φόβο οι νέες εκλογές να εντείνουν τις διαλυτικές τάσεις.

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις σήμερα το πρωί ο Σωκράτης Φάμελλοςανέφερε πως δεν θα επιθυμούσε να γίνουν οι εκλογές, καθώς οδεύουμε προς τις ευρωεκλογές. «Δηλαδή, τώρα συζητάμε ξανά για μία πιθανή εκλογή προέδρου και λέω πιθανή γιατί και δεν είμαι σίγουρος και δεν θα ήθελα να ξαναγίνει, γιατί έχουμε και ευρωεκλογές μπροστά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας «Στο Κόκκινο».

Το ερώτημα εάν θα πρέπει να πάει ξανά σε εκλογή αρχηγού ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κυριαρχεί στις τοποθετήσεις των συνέδρων αλλά και στις συζητήσεις στα πηγαδάκια του 4ου Συνεδρίου. Υπενθυμίζεται ότι κατά την ομιλία του ο κ. Κασσελάκης είχε δηλώσει πως «δεν είναι πρόεδρος υπό προθεσμία και εάν θα βρεθεί αντίπαλος θα γίνει ξανά εκλογή αρχηγού από την βάση». Ωστόσο, μετά τις ζυμώσεις της χθεσινής ημέρας, στο συνέδριο τείνει να σχηματοποιηθεί μία πρόταση από κάποια στελέχη σύμφωνα με την οποία η εκλογή αρχηγού θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να μεταφερθεί για μετά τις ευρωεκλογές.

«Καθαρές λύσεις» ζητούν πηγές προσκείμενες στην ηγεσία

Στην πρόταση αυτή πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη ανέφεραν «η απάντηση είναι: καθαρές λύσεις» και εξηγούσαν ότι αυτό σημαίνει προσφυγή στην βάση του κόμματος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Δεν κατεβαίνει για πρόεδρος ο Γιώργος Καραμέρος

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, ο βουλευτής Γιώργος Καραμέρος με δήλωσή του θέλησε να βάλει τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να κατεβαίνει επίσης ως υποψήφιος για την προεδρία. Στη δήλωσή του ο κ. Καραμέρος τονίζει την ανάγκη «να αποφευχθεί ένας νέος διχασμός» και καλεί όλες οι πλευρές να δείξουν υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

«Καλώ, ως απλό μέλος και μόνο, όλες τις πλευρές να δείξουν υπευθυνότητα, σοβαρότητα και να συνθέσουν ένα ορατό πολιτικό κέντρο γύρω από την ηγεσία που θα προκύψει εφόσον προκριθεί μία τέτοια διαδικασία» σημειώνει, τονίζοντας πως «η προσφυγή σε νέες εσωτερικές εκλογές για εκλογή προέδρου για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες είναι αναγκαίο κακό που ενοχλεί μεν τα μέλη αλλά με τις στασιμότητα και τις παλινωδίες των τελευταίων μηνών είναι μονόδρομος».

Δηλώνει δε πως ο ίδιος θα συνεχίσει να εργάζεται καθημερινά ως βουλευτής για την ενότητα και την σύνθεση μιας μεγάλης κυβερνώσας προοδευτικής παράταξης.

Τα πρόσωπα – «κλειδιά»

Εκτός κούρσας επέλεξε να μείνει και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος ξεκαθάρισε χθες πως δεν θα είναι υποψήφιος. Ο ίδιος δεν άνοιξε πάντως τα χαρτιά του για το αν θα στηρίξει την Όλγα Γεροβασίλη.

Εν τω μεταξύ ο Παύλος Πολάκης ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Στέφανου Κασσελάκη, προέβη χθες σε αινιγματική δήλωση αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει αν προτίθεται να συνταχθεί με τους επίδοξους πολιτικούς παιδοκτόνους ή με τους πατροκτόνους. «Προτρέπω σε κάποιους επίδοξους αρχηγούς να μην βλέπουν τον απογευματινό ίσκιο τους και να τον περνούν για το μπόι τους, και σε κάποιους άλλους να ξεκαβαλικέψουν το καλάμι που πρόωρα καβάλησαν…» είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ο αγωγός που σήμανε την άνοδο και την πτώση της παγκοσμιοποίησης

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, η Σολβάιγκ Άρτσμαν, συνταξιούχος στο νησί Γκότλαντ της Σουηδίας, ξύπνησε με τρομερά νέα. Ο Nord Stream 1 και ο Nord...

Έντονες βροχές σε περιοχές της Λευκωσίας

 ΄Εντονες βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Λευκωσίας. Λίγο πριν τις 5:00 το απόγευμα, σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας, άνοιξαν οι κρουνοί...

Η Κύπρος γιορτάζει την επέτειο των 20 χρόνων της ένταξης της στην ΕΕ – Δείτε live την εκδήλωση στο Προεδρικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση που διοργανώνει η Κυπριακή Κυβέρνηση, με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι ετών από την ημέρα που η Κύπρος εντάχθηκε στην...

Δέντρο ελιάς στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου φύτεψαν Χριστοδουλίδης και Φον ντερ Λάιεν

Δέντρο ελιάς φύτεψαν το απόγευμα της Τετάρτης, πλησίον της εισόδου του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και η Πρόεδρος της...

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Γεωργία Ψαριά

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης άφησε στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας την τελευταία της πνοή η μάχιμη και αγαπητή δημοσιογράφος, Γεωργία Ψαριά, μετά...

Λεμεσός: Συνελήφθη 23χρονος για κατοχή 1980 κροτίδων !

Ως ύποπτος για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών συνελήφθη 23χρονος, μετά τον εντοπισμό 1980 κροτίδων στην οικία του, στη Λεμεσό. Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, μετά...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!