Με μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων του 2015 και του 2019 να του γυρίζουν την πλάτη – ακόμη και σε περιοχές, που άλλοτε ήταν προπύργιά του – στις κάλπες της 21ης Μαΐου έμεινε 20 μονάδες πίσω από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου απλώς επιβεβαίωσαν την προσγείωση στο 17,83%.

Έκτοτε οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές, από την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα έως τις υποψηφιότητες Αχτσιόγλου, Τσακαλώτου, Τζουμάκα, Παππά και από την ξαφνική εισβολή του Στέφανου Κασσελάκη στο πολιτικό προσκήνιο έως τη θριαμβευτική επικράτησή του στις εσωκομματικές κάλπες και την «επιθετική εξαγορά» του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νέος πρόεδρος, που είχε ταράξει τα νερά με μία υποδειγματική επικοινωνιακή εκστρατεία στα social media, βρέθηκε γρήγορα αντιμέτωπος με τις φουρτούνες της πραγματικής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο ίδιος τόνιζε σε κάθε ευκαιρία ό,τι έχει λάβει εντολή να τα αλλάξει όλα και οι επικριτές του, του θύμιζαν σε όλους τους τόνους ότι αυτό δεν σημαίνει να τα διαλύσει όλα. Ένας νέος κύκλος εσωκομματικής γκρίνιας, ηχηρών αποχωρήσεων, ρήξεων και αμφισβητήσεων άνοιξε και κορυφώθηκε το τελευταίο 24ωρο με την παρέμβαση Τσίπρα και την προσφυγή Κασσελάκη στην εκλογική βάση. 

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η «Ν» παρουσιάζει όλο το χρονικό της κρίσης σε ένα Infographic.

Πηγή: Ναυτεμπορική, Νατάσα Στασινού  [email protected]