17.8 C
Nicosia
Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026 | 4:41

Στην Αθήνα η Κοβέσι: «Υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω από τις υποθέσεις μας»

Στην Αθήνα βρίσκεται η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Λάουρα Κοβέσι, η οποία πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης.

Η επίσκεψη της κ. Κοβέσι πραγματοποιείται σε μία συγκυρία κατά την οποία οι δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν προκαλέσει πολιτική θύελλα, με τη συζήτηση για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να βρίσκεται επίσης στο «κάδρο» της αντιπαράθεσης.

Πρώτος σταθμός της κ. Κοβέσι ήταν το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου συναντάται με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιάννη Μπούγα.

«Ευχαριστώ που ήρθατε, θα συναντηθώ με τρεις υπουργούς: Δικαιοσύνης, Εσωτερικών (σσ Προστασίας του Πολίτη) και Οικονομικών» δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας κατά την άφιξή της στο υπουργείο και πρόσθεσε: «Όπως είπα και την προηγούμενη φορά, έχουν δοθεί κάποιες υποσχέσεις. Ήρθαμε να δούμε ποια είναι η κατάσταση. Υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω από τις υποθέσεις μας αλλά αύριο θα μπορώ να πω περισσότερα».

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣτην Αθήνα η Κοβέσι: «Υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω από τις υποθέσεις μας»