27.7 C
Nicosia
Σάββατο 27 Απρίλιος 2024 | 14:37

Πατήσια: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 19χρονο για την επίθεση στο σχολείο

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα (απόπειρα ανθρωποκτονίας) και τρεις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας εις βάρος του 19χρονου, ο οποίος τραυμάτισε έναν μαθητή και τον διευθυντή σε σχολείο στα Πατήσια, χθες Τρίτη 26/3.

Ειδικότερα, η δίωξη αφορά τα αδικήματα:

  • της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή,
  • της παράνομης βίας κατά υπαλλήλων (που αφορά απειλές κατά των αστυνομικών που επενέβησαν),
  • της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας,
  • της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το χρονικό

Ο κατηγορούμενος, με γονείς ομογενείς από την Γεωργία, πήγε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών στις 8.30 το πρωί και χτύπησε με σφυρί 17χρονο μαθητή με καταγωγή από τη Νιγηρία, ενώ τραυμάτισε με μαχαίρι τον διευθυντή του σχολείου όταν προσπάθησε να επέμβει και να τον αφοπλίσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, το έγκλημα σχετίζεται με διαμάχη που είχε ο μικρότερος αδελφός του δράστη με το 17χρονο θύμα.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται πως είχε δόλο, ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν σε άμυνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μπήκε στο σχολείο σαν κηδεμόνας»

Σύμφωνα με μαρτυρία μαθήτριας στην ΕΡΤ, ο 19χρονος με καταγωγή από τη Γεωργία δήλωσε στον φύλακα ότι είναι κηδεμόνας προκειμένου να εισέλθει στο σχολείο.

Η ίδια δήλωσε ότι οι καθηγητές προσπάθησαν να κλείσουν τα παιδιά στις τάξεις για την ασφάλειά τους, ενώ σημείωσε ότι ο διευθυντής μπήκε μπροστά προκειμένου να προστατέψει έναν μαθητή.

«Ήμουν στον πάνω όροφο και περιμέναμε να έρθουν οι καθηγητές, ενώ θα πηγαίναμε εκδρομή. Επειδή δεν ερχόταν κανείς αποφάσισα με τη φίλη μου να πάμε στις σκάλες να δούμε τι γίνεται. Είδαμε άτομα να έρχονται πάνω τρέχοντας και κλαίγοντας και προσπαθούσαν να μας εξηγήσουν τι είχε συμβεί. Μας είπαν ότι είχε έρθει ο αδερφός ενός παιδιού από τη Β’ τάξη, ο οποίος μαχαίρωσε τον διευθυντή και χτύπησε με σφυρί το κεφάλι ενός παιδιού, οπότε μας κλείδωσαν μέσα στις τάξεις» περιέγραψε η μαθήτρια.

Όπως είπε, όλοι τρομοκρατήθηκαν από το περιστατικό, με τα παιδιά να παραμένουν φοβισμένα.

Στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκαν δύο μαχαίρια και ένα σφυρί. Φωτ. ΕΛΑΣ

Η κατάσταση των τραυματιών

Σύμφωνα με ενημέρωση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής (ΥΠΕ), οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», φέροντας τραύματα στο κρανίο, τον κορμό και την κοιλιακή χώρα.

Υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο, ενώ δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε χθες, Τρίτη, η ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες σήμερα (26-3-2024) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 19χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα, ο 19χρονος εισήλθε σε σχολικό συγκρότημα στον Άγιο Παντελεήμονα, στο οποίο δεν τυγχάνει μαθητής, προσέγγισε τον 18χρονο και του επιτέθηκε με σφυρί, τραυματίζοντας τον στο κεφάλι.

Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος προσπάθησε να προστατέψει τον 18χρονο, όμως ο 19χρονος του επιτέθηκε με μαχαίρι τραυματίζοντας τον στην κοιλιακή χώρα.

Κληθέντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετέβησαν άμεσα στο σχολικό συγκρότημα όπου εντόπισαν τον 19χρονο εντός υπογείου χώρου.

Στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, ο 19χρονος προσπάθησε να τους πλήξει με μαχαίρι χωρίς να τα καταφέρει, και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Σε γενόμενο έλεγχο στην κατοχή του 19χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 μαχαίρια,
  • σφυρί και
  • 6,5 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η αντίδραση Ελεγκτή στην αίτηση Εισαγγελίας για παύση του

Με ευθείες βολές κατά της Γενικής Εισαγγελίας, αντέδρασε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αμέσως μετά την καταχώρηση της αίτησης για παύση του στο Ανώτατο...

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών

Σε ρυθμούς εκλογών μπήκε από σήμερα το κυβερνητικό τυπογραφείο για να τυπώσει τα ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024, μετά την...

Βραζιλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενώνα στο Πόρτο Αλέγκρε- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε έναν ξενώνα στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους...

Εκκενώνουν νοσοκομεία στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών

Σε έκτακτη εκκένωση δύο Νοσοκομείων προχώρησε το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων, υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών σε αυτές τις εγκαταστάσεις. «Υπήρχε προαναγγελία για μια...

Στις 19 Ιουνίου θα δικαστούν οι 11 «Σπαρτιατες»

Για τις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η δίκη των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» για εξαπάτηση εκλογέων. Οι βουλευτές θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου...

Βρετανία: Άρχισαν «προετοιμασία» της κηδείας του βασιλιά Καρόλου

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ξεκίνησε την επιχείρηση «Menai Bridge» (Γέφυρα Μενάι), που με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο είναι η κωδική ονομασία για τις προετοιμασίας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!