18.8 C
Nicosia
Παρασκευή 3 Μάιος 2024 | 9:36

Νέα πυρκαγιά στην Κύμη Ευβοίας – Μάχη σε Μαγνησία, Ρόδο, Κέρκυρα

Νέο μέτωπο έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς φωτιά ξέσπασε στην Κύμη στην Εύβοια.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στον Προφήτη Ηλία.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής ήδη έχουν κινητοποιηθεί 17 πυροσβέστες, 9 οχήματα και 2 ελικόπτερα για την κατάσβεση της νέας φωτιάς.

Η ανάρτηση της Πυροσβεστικής

Υπενθυμίζεται ότι στην Εύβοια υπάρχει και το μέτωπο της Καρύστου, αν και η εικόνα είναι καλύτερη από ό,τι τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναζωπυρώσεις, με τη φωτιά να καίει σε δυσπρόσιτες χαράδρες.

Στο μεταξύ, μαίνεται η φωτιά στη Μαγνησία. Νέα μηνύματα για εκκενώσεις, αλλά και για να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα έλαβαν οι κάτοικοι πολλών οικισμών της περιοχής, που θρηνεί δύο θύματα από την πύρινα λαίλαπα.  φωτιά ξέσπασε και στην Κηφισιά.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές σε Ρόδο και Κέρκυρα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες το μεσημέρι στη Μαγνησία. Μία γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο τροχόσπιτο της στο Χοροστάσι Αλμυρού Βόλου, από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στον Αλμυρό.

Η φωτιά όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική είχε πορεία ανατολικά προς τη θάλασσα, από τον Νέο Πλάτανο Αλμυρού προς το Χοροστάσι. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε ένας άντρας ημιλιπόθυμος ο οποίος διεκομίσθη στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του.

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Βελεστίνο Μαγνησίας και έλαβε διαστάσεις ένας 47χρονος κτηνοτρόφος, βρέθηκε απανθρακωμένος σε δασική έκταση κοντά στην κτηνοτροφική του μονάδα στον Άγιο Γεώργιο Φερών.

Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, μαζί με τους εθελοντές θα δώσουν για ακόμη ένα βράδυ μάχη με τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο Μαγνησίας και επεκτείνεται μεταξύ Βόλου και Βελεστίνου, λαμβάνοντας μεγάλες διαστάσεις, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπάρχει ένα μέτωπο που έχει δυναμική, κοντά στο πεδίο βολής Βόλου, στην Αμυγδαλιά και κινείται προς Γλαφυρά.

Όλο το βράδυ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, γίνονταν προσπάθειες ώστε να περιοριστεί, το μέτωπο ενώ έχει εκδοθεί μήνυμα μέσω του 112 για τους κατοίκους των περιοχών Γλαφυρά, Κάκκαβο, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λούτζικα και Κογιάτικα να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Νωρίτερα χθες το απόγευμα οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω μηνυμάτων του 112, ώστε να εκκενώσουν τις περιοχές Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι,  καθώς και των ΒΙΠΕ Βόλου, ενώ εκκενώθηκε και ο ‘Αγιος Γεώργιος Φερών.

Αναφορικά με την πυρκαγιά στο Κάστρο Λαμίας, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η γενικότερη εικόνα της φωτιάς παρουσιάζει ύφεση, ωστόσο υπάρχουν κάποιες εστίες διάσπαρτες, σε αγροτικά σημεία όπου υπάρχουν ελιές , οι οποίες όμως δεν ανησυχούν προς το παρόν.

Επιπλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Τιθορέα Φθιώτιδας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Η φωτιά είχε εκδηλωθεί στους πρόποδες του Παρνασσού καίγοντας καλάμια και στο σημείο υπήρχαν αρκετοί καπνοί γι αυτό το λόγο υπήρξε μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής καλώντας τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς Άνω Τιθορέα.

Όσον αφορά την πυρκαγιά στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή και υπάρχουν εστίες. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική το βράδυ τα χωματουργικά μηχανήματα που βρίσκονται στο νότιο μέρος θα ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά.

Στη Ρόδο, όπου η φωτιά ήταν σε εξέλιξη για ακόμα ένα βράδυ, όλη τη μέρα χθες σημειώνονταν μικρές αναζωπυρώσεις, οι οποίες σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίζονται. Αργά το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε  μία μεγαλύτερη αναζωπύρωση σε δασική έκταση, ανάμεσα στους οικισμούς Βάτι, Γεννάδι και Λαχανιά.

Αναφορικά με την Κάρυστο το μέτωπο έχει αναζωπυρωθεί και έχει μία πορεία ανάμεσα στον Πλατανιστό και στον Αντιά, που βρίσκεται λίγο πιο βορειοανατολικά, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα προσπαθήσουν να την ανακόψουν.

Ύφεση σε Κέρκυρα και Αίγιο

Στην Κέρκυρα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά δείχνει να είναι σε ύφεση.

Σχετικά με την φωτιά στο Αίγιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάζεται εικόνα ύφεσης, και αν και υπήρχαν μικρές αναζωπυρώσεις μέσα στην ημέρα σε δύσβατα σημεία, ήταν όλες εντός της περιμέτρου και αντιμετωπίστηκαν.

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Ρόδο

Με τρία μέτωπα τα οποία διαρκώς αναζωπυρώνονται, δίνουν μάχη οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις της Ρόδου, αλλά και εκατοντάδες εθελοντές που βρίσκονται στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Τα μέτωπα αυτά βρίσκονται, τα δύο κοντά στο χωριό Βάτι και το τρίτο μεταξύ των χωριών Γενναδίου και Λαχανιάς, το οποίο επίσης παρουσιάζει αναζωπυρώσεις.

Στόχος των δυνάμεων δασοπυρόσβεσης είναι να τεθούν και τα τρία υπό μερικό έλεγχο, να επιτηρηθούν τα τμήματα που έχουν καεί για να μην γίνουν αναζωπυρώσεις και με το πρώτο φως της ημέρας, να υπάρξει ενίσχυση της προσπάθειας με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα.

Οι καιρικές συνθήκες αυτή τη στιγμή ευνοούν το έργο της κατάσβεσης, αφού δεν υπάρχει μεγάλη ένταση ανέμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Προβλήματα στη νότια Αγγλία από καταιγίδα με κεραυνούς

Νύχτα βαριάς και πολύ σφοδρής βροχόπτωσης που συνοδεύτηκε από πολλούς κεραυνούς ήταν η χθεσινή στη νότια Αγγλία, με αποτέλεσμα την πρόκληση μιας σειράς προβλημάτων. Μεταξύ...

Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του επί 3 χρόνια στο Ηράκλειο – Σε σοκ οι γονείς του θύματος

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Κρήτης, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ένας 18χρονος κατήγγειλε τον νονό του ότι τον...

Κυρώσεις της Τεχεράνης σε ΗΠΑ και Βρετανία

Το Ιράν ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων σε ΗΠΑ και Βρετανία για την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ στον πόλεμο με τη...

Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές

Με αφορμή την αποφοίτηση των νέων δεσμοφυλάκων-χειριστών ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών (Κ-9), παρουσιάστηκε το προηγούμενο Σάββατο η δράση και οι δυνατότητες που έχουν τα συγκεκριμένα...

Θεσσαλονίκη: Διαπληκτίστηκαν και τον χτύπησε με σιδηρολοστό στο κεφάλι

Άγριος καυγάς μεταξύ δύο ατόμων συνέβη στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης και συγκεκριμένα...

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. στον Λίβανο η Πρόεδρος της Κομισιόν

«Ο Λίβανος και ο λαός του μπορούν να υπολογίζουν στη διαρκή στήριξη της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι στην ευχάριστη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!