14.9 C
Nicosia
Πέμπτη 9 Μάιος 2024 | 7:59

Γυναικοκτονία: Απλώς, μετακινήθηκε στην ΓΑΔΑ, ο αστυνομικός που είπε «το περιπολικό δεν είναι ταξί»

«Εν τη ρύμη του λόγου» είπε την φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί»,  ισχυρίζεται τώρα ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης σχετικά με την – επιεικώς- διεκπεραιωτική αντίδρασή του, την ώρα που η 28χρονη προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι κινδυνεύει, λίγο πριν δολοφονηθεί από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ο 25χρονος αστυνομικός, που σύμφωνα με πληροφορίες του Star, απλώς μετακινήθηκε, αλλά «άρον-άρον» από την θέση του, σε άλλη υπηρεσία εντός της ΓΑΔΑ, μόνο όταν η συνομιλία με την νεαρή κοπέλα βγήκε στο  φως της δημοσιότητας.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι «δεν κατάλαβε τι συμβαίνει» και ότι «νόμιζε πως η κοπέλα ήταν σπίτι της» παρότι την ρωτούσε αναλυτικά για το πού βρίσκεται και τι της συμβαίνει.

Ο άνδρας είναι αντιμέτωπος και με πειθαρχικές αλλά και με ποινικές ευθύνες.

Συνολικά 6 άτομα, έχουν μετακινηθεί από την θέση τους για το θέμα. Ο τηλεφωνητής, ο διοικητής και ακόμη 4 αστυνομικοί του ΑΤ.

Δημογλίδου: «Ίσως υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να “παραβιάζονται” οι κανόνες»

Να σημειωθεί, ότι η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνική Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου, παραδέχτηκε ότι «προφανώς έγιναν λάθη» και αργότερα δήλωσε ότι : «Ίσως υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει  να “παραβιάζονται” οι κανόνες»

Συγκεκριμένα, απαντώντας επί του συγκεκριμένου θέματος, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας. Κωνσταντία Δημογλίδου, αφού τόνισε: «Δεν είμαστε απέναντι, αλλά δίπλα στους πολίτες. Η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος»

«Ούτε σε μένα αρέσει η απάντηση, το περιπολικό δεν είναι ταξί. προφανώς και το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα μπορούσε να απαντήσει, ίσως με πιο ευγενικό τρόπο. “Δεν προβλέπεται κυρία μου…”Εγώ δεν θα πω εδώ αν υπάρχει πειθαρχικό ή ποινικό αδίκημα. Αυτό θα το απαντήσουν οι αρμόδιοι. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για το πότε ένας πολίτης εισέρχεται σε ένα περιπολικό. Ωστόσο, ίσως υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να κρίνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος για την ζωή ενός ανθρώπου και πρέπει να “παραβιάζονται” οι κανόνες».

Ο δράστης παρακολουθούσε το σπίτι της 28χρονης

Εντωμεταξύ, συγκλονίζουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως σχετικά με την γυναικοκτονία.  Ο δράστης φαίνεται σε βίντεο, που μετέδωσε το Mega, να παρακολουθεί το σπίτι της γυναίκας λίγο πριν από την δολοφονία.

Είχε καταθέσει μήνυση για βιαιοπραγία

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ζευγάρι είχε χωρίσει από το 2020 και τότε η κοπέλα είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην συντρόφου της για βιαιοπραγία και βιασμό ενώ επιπλέον είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα.

Απέβαλε μετά τον ξυλοδαρμό

Η άτυχη 28χρονη φέρεται να ήταν έγκυος πριν από δύο χρόνια και να απέβαλε μετά από ξυλοδαρμό. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της κοπέλας.

Έντονες πολιτικές αντιδράσεις

Η νεα γυναικοκτονία προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις.

Για αγανάκτηση και αποτροπιασμό κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφερόμενος στο ηχητικό της συνομιλίας της 28χρονης κοπέλας με τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης λίγο πριν δολοφονηθεί.

Δεν είναι αριθμητικό το πρόβλημα στην ΕΛ.ΑΣ.
«Η απάντηση που έλαβε, σύμφωνα με τα σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα, ήταν: «Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί». Η στάση αυτή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ αποδεικνύει αδιάψευστα πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει αντιληφθεί πως το πραγματικό πρόβλημα στην Ελληνική Αστυνομία δεν είναι «αριθμητικό», αλλά αφορά την κατάρτιση, την εκπαίδευση και τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Γενικεύοντας υποστηρίζει: «Είναι απορίας άξιον που ο κ. Χρυσοχοΐδης, ακόμη και μετά από αυτή την αποκάλυψη, βρίσκεται στη θέση του. Ούτε ο πρωθυπουργός θέλησε να τον αποπέμψει, ούτε ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να υποβάλλει την παραίτηση του. Είναι απορίας άξιον πως η κυβέρνηση απέρριψε ξανά την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία»».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι «η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εγγυηθεί της ασφάλεια των πολιτών». Και προσθέτει: ««Διαφημίζει» μέτρα για τη βία κατά των γυναικών και δεν έχει προβεί στο αυτονόητο: την κατάλληλη εκπαίδευση των αστυνομικών και την ενίσχυση των υπηρεσιών», αναφέρει και επισημαίνει πως «η βαριά εγκληματικότητα γιγαντώνεται και οι πολίτες δεν νιώθουν ασφάλεια ούτε στις γειτονιές τους».

Στην κατάθεση τροπολογίας για τη νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία προχώρησε η Νέα Αριστερά.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Είναι από τα πιο απεχθή εγκλήματα που έχω δει

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεσμεύτηκε ότι η έρευνα για την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους θα φτάσει ως το τέλος και «θα υπάρξουν βελτιώσεις», μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μετά από το ειδεχθές έγκλημα το  βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός διεμήνυσε ότι πολύ γρήγορα θα δοθούν «καλές, καθαρές και ευθείες» απαντήσεις.

«Το ζητούμενο είναι να ερευνήσουμε ενδελεχώς τι ακριβώς συνέβη χθες το βράδυ», τόνισε.

Ο υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήρια προς τους οικείους της 28χρονης κοπέλας, ενώ υπογράμμισε πως «είναι από τα πιο απεχθή εγκλήματα» που έχει δει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κέρδη στο ΧΑΚ με άνοδο 1,92%

Κέρδη κατέγραψε στη σημερινή συνάντηση το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 148,41 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,92%. Η...

Αναλαμβάνει δράση η Τουρκία – Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Φιντάν

Διήμερη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πραγματοποιεί το ταξίδι, εν μέσω των προσπαθειών...

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άλμα σε νέα υψηλά 13 ετών, πλησιάζει τις 1.500 μονάδες

Ξεκούραστοι και με αρκετές δυνάμεις εμφανίστηκαν οι αγοραστές στην πρώτη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τις αργίες του Πάσχα, με αποτέλεσμα η ελληνική αγορά να εκτινάσσεται...

Μάλτα: Πολιτικοί και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας στη δικαιοσύνη για σκάνδαλο ιδιωτικοποίησης νοσοκομείων

Στη δικαιοσύνη παραπέμπονται πρώην πρωθυπουργός, νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας καθότι συγκαταλέγονται στους δεκάδες υπόπτους που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη της...

Ξεμένουν από καύσιμα νοσοκομεία στη Γάζα

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), καθότι ξεμένουν από καύσιμα τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας. Ειδικότερα, τα καύσιμα για τη λειτουργία...

Βγάλανε τα «μαχαίρια» στην Ευρώπη – Το ΕΛΚ αρνείται να καταδικάσει την «ακροδεξιά»

Καβγάς ξέσπασε μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στην Ευρώπη μετά την άρνηση της κεντροδεξιάς ομάδας στην οποία ανήκει Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να υπογράψει επιστολή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!