15.9 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 9:30

Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν θέσεις που γίνονται κρεβάτι

Αεροπορικό ταξίδι με «σπαστό» κρεβάτι στην οικονομική θέση. Μπορείς να το φανταστείς; Κι όμως θεωρείται η νέα τάση στα ταξίδια, και όχι μία, ούτε δύο αλλά επτά αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν ήδη θέσεις αυτού του είδους.

Πρώτη η Air New Zealand λάνσαρε το «Skycouch» το 2011, κατοχυρώνοντας έκτοτε την καινοτομία. «Ούσα μια σχετικά μικρή αεροπορική εταιρεία από μια μικρή χώρα, η καινοτομία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχείρησής μας», είχε δηλώσει σχετικά με την υπηρεσία ο τότε διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Rob Fyfe.

Τι είναι όμως το «Skycouch»; Κάτι πολύ απλό, ένας καναπές και η δυνατότητα που δίνεται στους επιβάτες να κλείσουν τρεις αεροπορικές θέσεις που στην πορεία μπορούν να μετατραπούν σε κρεβάτι, χάρη σε ένα ειδικά σχεδιασμένο στρώμα που ανοίγει κάτω από τα καθίσματα, δημιουργώντας ένα μεγάλο χώρο.

Το κρεβάτι, το οποίο κανείς δεν μοιράζεται με ένα άγνωστο, είναι μικρότερο από αυτό που προσφέρεται στην business class, ωστόσο, παραμένει μια πολύ πιο αναπαυτική εναλλακτική για ένα ταξίδι μεγάλων αποστάσεων.

Ποιες αεροπορικές διαθέτουν την υπηρεσία

Από το ντεμπούτο του Skycouch, και άλλες αεροπορικές εταιρείες λάνσαραν αντίστοιχες υπηρεσίες. Το 2014, η China Airlines της Ταϊβάν παρουσίασε τον «Οικογενειακό Καναπέ» της και στα τέλη του 2014 η Azul Brazilian Airlines το «Skysofa». Έπειτα, το 2015, ήρθε το «Economy Sleeper» της Air Astana του Καζακστάν και το 2016 το «Extra Couchette» της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Air Austral.

Πιο πρόσφατα, το 2019, η ιαπωνική All Nippon Airways παρουσίασε το «COUCHii» για τα Airbus A380 που πετούν αποκλειστικά μεταξύ Τόκιο και Χονολουλού.

Η Vietnam Airlines δίνει επίσης την επιλογή του «Sky Sofa» για τις πτήσεις μεταξύ Σαν Φρανσίσκο και Χο Τσι Μιν, καθώς και μεταξύ Ανόι και Χο Τσι Μιν και Λονδίνου, Παρισιού και Φρανκφούρτης.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική Lufthansa επιτρέπει στους επιβάτες να κάνουν κράτηση για το «Sleeper’s Row» στις πτήσεις διάρκειας 11 ωρών ή και παραπάνω. Η κράτηση μπορεί να γίνει μόνο κατά το check-in ή στην πύλη. Ενώ το αρχικό κόνσεπτ για το «Sleeper’s Row» δεν έχει αναδιπλούμενο στρώμα, η Lufthansa ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τα νέα αεροσκάφη της μεγάλων αποστάσεων θα έχει πρόβλεψη για τη βελτιωμένη υπηρεσία «Sleeper’s Row 2.0», με το αναδιπλούμενο στρώμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επιτυχία του «Skycouch», η Air New Zealand σκοπεύει να λανσάρει άλλη μία υπηρεσία που κινείται στο ίδιο πνεύμα. Έτσι το 2024 έρχεται το «Skynest», μια γωνιά από κουκέτες.

Από όλες αυτές τις υπηρεσίες, δεν επιβίωσαν όλες στο χρόνο. Ενώ αρχικά η China Airlines αποφάσισε την επέκταση της υπηρεσίας τόσο στα Boeing 777-300ER όσο και στα Airbus A350-900, τελικά την εγκατέλειψε το 2018 λόγω της χαμηλής ζήτησης.

Η Thomas Cook, που έχει καταρρεύσει, διέθετε επίσης την υπηρεσία «Sleeper Seat» στα Airbus A330 για μεμονωμένους επιβάτες.

Το κόστος

Για όσους θέλουν να πετάξουν αναπαυτικά, η επιλογή αυτή έχει ένα κόστος το οποίο διαφέρει αρκετά από αεροπορική σε αεροπορική και εξαρτάται από διάφορα στοιχεία.

Η Vietnam Airlines έχει για παράδειγμα από τις πιο απλές πολιτικές τιμολόγησης, στα 400-600 δολάρια επιπλέον του αεροπορικού εισιτηρίου. Αντίστοιχα, η Lufthansa χρεώνει από 179 έως 249 δολάρια ανά άτομο για την αρχική της υπηρεσία «Sleeper’s Row». Άλλοι αερομεταφορείς όπως η Air New Zealand και η Azul έχουν πιο περίπλοκο σύστημα και οι  τιμές διαφέρουν ανάλογα με τη διαδρομή και την εποχή.

Με πληροφορίες από Business Insider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζημιές την Παρασκευή στο ΧΑΚ που εβδομαδιαία έχασε 0.94%

Ζημιές κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας και σε εβδομαδιαία βάση απώλειες σε ποσοστό 0,94% ή 1,37...

Άνοιξε τις πύλες της η Travel Expo Cyprus με 45 εκθέτες- Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή οι επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις φέτος θα ανέλθουν στα αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή...

Η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων το1961

Αποτυχημένη εισβολή, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς...

Σουηδία: Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες – Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα για το περιστατικό

Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ σε βάρος ενός άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό. Στο...

Νάπολη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – 30 ελαφρά τραυματίες, σε σοβαρότερη κατάσταση μία γυναίκα

Σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάπολης, στην Ιταλία, προσέκρουσε φέρι μποτ προερχόμενο από νησί του Κάπρι, σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι. Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, περίπου 30...

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Το μήνυμα της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά όχι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν θα οδηγούσαν πουθενά, δήλωσε ο Ρώσος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!