21.9 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 11:41

Αυτά ψηφίστηκαν τα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά για το 2021

Οι αναγνώστες του CN Traveler ψήφισαν τα καλύτερα νησιά του κόσμου και όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εδάφη, τα ελληνικά νησιά είχαν την τιμητική τους.

10. Μαγιόρκα, Ισπανία
Το μεγαλύτερο νησί στις Βαλεαρίδες Νήσους διαθέτει πολλά ειδυλλιακά μέρη και παραλίες, ενώ η πρωτεύουσά του, η Πάλμα, είναι πολύ περισσότερα από τις παραλίες της, με αποκορύφωμα την Παλιά Πόλη. Από παραλίες, οι αναγνώστες ξεχώρισαν την Deia, αλλά και την Repic με την άσπρη άμμο και τα κρυστάλλινα νερά.

9. Κρήτη
Το μεγαλύτερο ελληνικό νησί έχει εντυπωσιάσει τους αναγνώστες του CN Traveler, οι οποίοι μιλούν για την αλάνθαστη κουλτούρα του, τα τοπία του και την εξαιρετική κουζίνα, όπως και ιστορία του, με ειδική αναφορά στην Κνωσό και το ανάκτορο. Ο Μπάλος φαίνεται επίσης να εντυπωσιάζει με τα ιδιαίτερα νερά του και το μαγευτικό τοπίο.

8. Πάρος
Αν και δεν τη θεωρούν τόσο δημοφιλή όσο τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, οι αναγνώστες του CN Traveler ψήφισαν την Πάρο για τις παραλίες της, τα κατάλευκα, παραδοσιακά χωριά της και τις κρυμμένες σπηλιές της.

7. Ρόδος
Η Ελλάδα κατακλύζει τη λίστα όπως είναι φανερό, με το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων να βρίσκεται στην 7η θέση. Ο Κολοσσός της Ρόδου, ένα από τα 7 θαύματα του Αρχαίου Κόσμου που πλέον έχει καταστραφεί, είναι γνωστός παγκοσμίως, ενώ η Παλιά Πόλη του νησιού, που αποτελεί και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, και το 14ου αιώνα Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου πάντα ενθουσιάζουν τους επισκέπτες.

6. Ύδρα
Παραμένουμε Ελλάδα και πηγαίνουμε στην πλευρά του Σαρωνικού, όπου η Ύδρα αποτελεί τον ιδανικό, ήσυχο προορισμό για αποτοξίνωση, αλλά και για solo ταξίδι, κυρίως λόγω του ότι δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα. Τα σοκάκια, τα γαϊδουράκια, τα γραφικά καφέ και τα πέτρινα σπίτια είναι σίγουρα τα δυνατά της χαρτιά, ενώ μια βόλτα από το ιστορικό σπίτι του Λάζαρου Κουντουριώτη που λειτουργεί ως μέρος του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου επιβάλλεται.

5. Ischia, Ιταλία
Πέρα από χαλάρωση στην παραλία και λουτρά, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στην Ischia κι αυτό είναι μέρος της γοητείας της. Οι αναγνώστες του CN Traveler προτείνουν σε όποιον βρεθεί εκεί να μην φύγει χωρίς να δοκιμάσει το ψητό χταπόδι από το βραβευμένο με Michelin εστιατόριο Saturnino στο Forio, το πιο δημοφιλές χωριό στο νησί.

4. Μαδέρα, Πορτογαλία
Στα δυτικά του Μαρόκο, το νησί αυτό είναι συνώνυμο με τις παραλίες με μαύρη άμμο, τα εκπληκτικά μονοπάτια και φυσικά το καλό κρασί. Αν είστε λάτρεις του κρασιού, κάθε Σεπτέμβριο πραγματοποιείται ένα διάσημο οινικό φεστιβάλ, όπου μεταξύ άλλων θα μάθετε πώς οι ντόπιοι εξέλιξαν την ιδιαίτερη διαδικασία οξείδωσης για να φτιάξουν το δικό τους χαρακτηριστικό χαρτί 6 αιώνες πριν.

3. Ζάκυνθος
Πατάμε ξανά σε ελληνικά εδάφη με τη Ζάκυνθο να κατακτά την 3η θέση χάρη στα σμαραγδένια νερά της και την πιο διάσημη παραλία, το Ναυάγιο. Για την καλύτερη θέα στο Ναυάγιο, ακολουθήστε τις πινακίδες για το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, από την πλατφόρμα του οποίου μπορείτε να δείτε την παραλία σε όλο της το μήκος.

2. Μύκονος
Η Μύκονος δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα, καθώς αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς στάσεις για τους τουρίστες του εξωτερικού και των κρουζιερόπλοιων. Αν και ο τίτλος του πάρτι-νησιού δεν έχει ξεφτίσει, τα τελευταία χρόνια φαίνεται να προσελκύει και άλλους ταξιδιώτες, που θέλουν να μάθουν τον τόπο, να τον περπατήσουν και να τον γευτούν. Οι αναγνώστες του CN Traveler συστήνουν μάλιστα σε όσους θέλουν να την επισκεφτούν, να την αποφύγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ώστε να αποκτήσουν μια καλύτερη αίσθηση της ζωής εκεί.

1. Hvar, Κροατία
Με τα ζεστά του καλοκαίρια και τους ήπιους χειμώνες, το νησί αυτό είναι το πιο ηλιόλουστο της Κροατίας, με 2800 ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Είναι γνωστό για τις παραλίες και τα τιρκουάζ νερά του, αλλά έχει και άλλη πλευρά που πρέπει να αναζητήσει και να ανακαλύψει κάποιος. Από την πόλη μέχρι τη νότια ακτή του, αξίζει να ανέβει κάποιος στο φρούριο του 13ου αιώνα και να απολαύσει τη θέα από εκεί ψηλά. Κι αν βρεθείτε ποτέ εκεί στις αρχές του καλοκαιριού, τα χωράφια με την ανθισμένη λεβάντα σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τουρκία: Αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές – «Κεφάλι» Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Οι Τούρκοι ψηφοφόροι προσέρχονται την Κυριακή στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές, μια ψηφοφορία για την οποία ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι...

Διπλός σεισμός 5,7 και 4,3 Ρίχτερ ανοικτά της Ηλείας – Τι δηλώνουν οι σεισμολόγοι

Δύο απανωτοί σεισμοί μεγέθους 5,7 Ρίχτερ και 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκαν σε θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Ηλείας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με αναθεωρημένη εκτίμηση του...

Ο Γκουτέρες κάλεσε τον Τατάρ στη Νέα Υόρκη;

Για πρόσκληση από πλευράς Γκουτέρες προς τον Ερσίν Τατάρ κάνει λόγο ο τουρκοκυπριακός τύπος, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι η συνάντηση αναμένεται να...

Αθήνα-Δικαστήριο: Ένοχος για βιασμό της 12χρονης ο Ηλίας Μίχος

Την ενοχή του Ηλία Μίχου για το αδίκημα του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, αποφάσισε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της...

Στις 7 Απριλίου στη Λεμεσό η πορεία Χριστοδούλας

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Τράπεζα Κύπρου διοργανώνουν για 49η συνεχή χρονιά την πορεία Χριστοδούλας, τη μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κυπριακής κοινωνίας σε...

ΟΑΥ: Βαριές καμπάνες με πρόστιμα 80,000 ευρώ σε 40 παροχείς υγείας – Αιτία καταχρήσεις στο ΓεΣΥ

Βαριές καμπάνες με πρόστιμα ύψους 80,000 ευρώ σε πέραν των 40 παροχέων υγείας επιβλήθηκαν εντός του 2023 από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας για καταχρήσεις...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!