20.8 C
Nicosia
Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024 | 6:16

Έχασαν Σάκκαρη και Τσιτσιπάς

Η Μαρία Σάκκαρη κοίταξε κατάματα τον δεύτερο και σπουδαιότερο ως τώρα τίτλο της καριέρας της, αλλά δεν κατάφερε να τον κατακτήσει στο τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης.

Ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε από την Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ με 5-7, 7-6 (4), 7-5, αν και προηγήθηκε με 5-2 στο τελευταίο σετ!

Στο πρώτο σετ η Κονταβέιτ έκανε break και προηγήθηκε 5-2, δείχνοντας να έχει σχεδόν εξασφαλίσει το 1-0.

Τότε όμως η Σάκκαρη, που προερχόταν από έναν τρίωρο μαραθώνιο στον ημιτελικό με την Μπέγκου, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, πήρε εξαιρετικούς πόντους και πίεσε την αντίπαλό της κάνοντας ένα εκπληκτικό σερί πέντε κερδισμένων γκέιμ για να κατακτήσει το πρώτο σετ με 7-5!

Η Σάκκαρη ξεκίνησε με break και το δεύτερο σετ και προηγήθηκε 2-0, αλλά μετά από επτά συνεχή χαμένα γκέιμ η Εσθονή αντέδρασε και επανάφερε την ισορροπία (3-3), η οποία διατηρήθηκε ως το 5-5.

Εκεί η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε σε δύο break points, τα οποία όμως έχασε με ισάριθμα χτυπήματα στο φιλέ, δίνοντας την ευκαιρία στην Κονταβέιτ να βγει από τη δύσκολη θέση και να κρατήσει το σερβίς της.

Στο επόμενο γκέιμ η Σάκκαρη χρειάστηκε να σώσει σετ-μπολ, τα κατάφερε και έστειλε το σετ στο τάι-μπρέικ, όπου η Κονταβέιτ με σερί τριών πόντων προηγήθηκε 6-3 και επικράτησε με 7-4.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπήκε συγκεντρωμένη και αποφασισμένη, έκανε break στο ξεκίνημα και προηγήθηκε 3-0, ενώ στη συνέχεια έσωσε τρία break points, για να κάνει το 4-1 και κατόπιν στο 5-2.

Η Κονταβέιτ πήρε πίσω το break και κράτησε με δυσκολία το σερβίς της για να ισοφαρίσει σε 5-5.

Η απόδοση της Σάκκαρη έπεσε κατακόρυφα στο τέλος και η Εσθονή έκανε αυτό που είχε… πάθει στο πρώτο σετ: πήρε πέντε συνεχόμενα γκέιμ και έφτασε στο 7-5, για να κατακτήσει τον έκτο τίτλο της καριέρας της και πέμπτο το τελευταίο εξάμηνο.

Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Η… κατάρα των τουρνουά της σειράς ATP 500 συνεχίστηκε για τον Στέφανο Τσιτσιπά και στο Ρότερνταμ.

Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε εύκολα στον τελικό από τον Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ με 6-4, 6-2 και παραμένει χωρίς τίτλο στα τουρνουά αυτής της κατηγορίας, φτάνοντας τους οκτώ χαμένους τελικούς.

Στον αντίποδα, ο Καναδός «έσπασε» τη δική του κακοδαιμονία, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο του στο tour μετά από οκτώ ήττες σε τελικούς.

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε μονόλογο του Οζέ-Αλιασίμ, απέναντι σε έναν Τσιτσιπά που δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε κανένα σημείο.

Ο Καναδός έκανε break στο πρώτο γκέιμ του αγώνα και από κει και πέρα κράτησε άνετα το προβάδισμα, αφού δεν απειλήθηκε ποτέ στο σερβίς του, ενώ είχε ευκαιρίες να «σπάσει» ξανά το σερβίς του Ελληνα τενίστα.

Δεν το χρειάστηκε στο πρώτο σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-4, αλλά το έκανε με το ξεκίνημα και του δεύτερου σετ.

Ο “Tsitsifast” δεν μπόρεσε ποτέ να βρει ρυθμό, ο Οζέ-Αλιασίμ έπαιζε με τρομερή αυτοπεποίθηση και σιγουριά και ουσιαστικά «τελείωσε» το ματς με ακόμη ένα break (4-1), για να φτάσει στο 6-2 και τη νίκη σε 1 ωρα και 17 λεπτά.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Διπλή ελληνική εκπροσώπηση την Κυριακή σε τελικούς τουρνουά στο τένις.

Στην Αγία Πετρούπολη, στις 15:30, η Μαρία Σάκκαρη, Νο 1 στο ταμπλό και Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη, έπειτα από τη χθεσινή νίκη της επί της Ρουμάνας Ιρίνα Μπέγκου (Νο 56 στον κόσμο), θα διεκδικήσειτο τρόπαιο  St. Petersburg Ladies Trophy απέναντι στην Ανέτ Κονταβέϊτ, από την Εσθονία, νούμερο 9 στον κόσμο.

Επίσης σήμερα, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, στις 16:30, ο 4ος στην παγκόμσια κατάταξη Στέφανος Τσιτσιπάς, που χθες κατέβαλε την αντίσταση του Τσέχου Γίρι Λεχέτσκα (Νο 137 στην παγκόσμια κατάταξη),  καλείται τώρα να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Καναδού Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ, τον ένατο τώρα τενίστα στον κόσμο, στον πρώτο φετινό τελικό του στο ATP Tour, στο Rotterdam Open, και συνολικά 18ο στην καριέρα του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ – Επαφές με πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

Συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είχε ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ (EUMC) Στρατηγός Robert Brieger ο οποίος πραγματοποεί επίσημη επίσκεψη...

Σημαντική πτώση στο ΧΑΚ – Αιτία η υποχώρηση διεθνών αγορών

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, δίνοντας τέρμα στην ανοδική πορεία των τριών προηγούμενων ημερών λόγω του αρνητικού χρηματιστηριακού κλίματος που...

3.232 υποψηφιότητες για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Δείτε πίνακα πόσοι διεκδικούν,ποιες θέσεις και σε ποιο Δήμο

Συνολικά 3.232 υποψηφιότητες υποβλήθηκαν σήμερα παγκύπρια για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών...

HΠΑ: Φουντώνουν στα πανεπιστήμια οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα – Εκατοντάδες συλλήψεις

Σε εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών – διαδηλωτών έχουν προβεί οι αρχές στις ΗΠΑ, καθώς φουντώνουν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα και τις απάνθρωπες συνθήκες...

Στην Κίνα ο Πούτιν τον Μάϊο

Την Κίνα σκοπεύει να επισκεφθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον Μάιο, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος. «Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο», τόνισε ο...

Κυβέρνηση: Βήματα επαναπροσέγγισης με την Εκκλησία – Επίσκεψη Μητσοτάκη-Ιερώνυμου σε δομές της Αρχιεπισκοπής αύριο

Κοινή επίσκεψη σε δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι και τον Ωρωπό θα πραγματοποιήσουν αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος....

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!