21.3 C
Nicosia
Κυριακή 16 Ιούνιος 2024 | 5:25

Χρηματικά πρόστιμα επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής ΚΟΠ για σειρά καταγγελιών

Χρηματικά πρόστιμα επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης για καταγγελίες που είχε ενώπιον του και αφορούσαν σωματεία καθώς και ποδοσφαιριστές και παράγοντες ομάδων.

Ο Αθλητικός Δικαστής, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, ανάμεσα σε πολλές καταγγελίες επέβαλε τις ακόλουθες ποινές.

Σε καταγγελία κατά του Απόλλωνα Λεμεσού στον αγώνα Κυπέλλου COCA – COLA  Α’  Β’  Κατηγορίας Α’ Φάσης με την Αγία Νάπα στις 13.12.2023, επέβαλε πρόστιμο (α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες, πυρσοί), (β) για πυροδότηση στην κερκίδα επικίνδυνων αντικειμένων κατά την διάρκεια  του αγώνα (κροτίδες, πυρσοί) από οπαδούς της ομάδας, και (γ) για είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο μετά την λήξη του αγώνα.

Σε καταγγελία κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA με την Καρμιώτισσα στις 16.12.2023 (15η Αγωνιστική) επέβαλε πρόστιμο για χρήση λέιζερ από οπαδούς της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα που είχε στόχο τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας.

Επέβαλε πρόστιμο σε καταγγελία κατά της ΑΕΚ Λάρνακας στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA με τον Εθνικό Άνχνας στις 16.12.2023 (15η Αγωνιστική) (α) για ρίψη αντικειμένων από οπαδούς της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα και (β) για είσοδο οπαδών της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα.

Πρόστιμο επέβαλε και στην ΑΕΛ Λεμεσού γιατί στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA με την ΑΕΖ Ζακακίου  στις 17.12.2023(15η Αγωνιστική) (α) προκάλεσε την καθυστέρηση έναρξης Β’ ημιχρόνου κατά 4 λεπτά, (β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα)  από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδα μεγάλης ισχύος), και (γ) για ρίψη αντικειμένων κατά την διάρκεια του αγώνα  στον αγωνιστικό χώρο και περαιτέρω για πυροδότηση και ρίψη στον αγωνιστικό χώρο στο τέλος του αγώνα επικίνδυνου αντικειμένου (κροτίδα μεγάλης ισχύος).

Ο Δικαστής επέβαλε πρόστιμο στην ομάδα της Πάφου (α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδα, καπνογόνα) στον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ στις 17.12.2023 και (β) για πυροδότηση στην κερκίδα επικίνδυνων αντικειμένων κατά την έναρξη του Β ημιχρόνου (καπνογόνα) και κατά την διάρκεια  του αγώνα (κροτίδα) από οπαδούς της ομάδας.

Για τον ίδιο αγώνα, επέβαλε πρόστιμο στο ΑΠΟΕΛ (α) για χρήση λέιζερ από οπαδούς της ομάδας πριν και κατά την έναρξη του αγώνα, (β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες, καπνογόνα), (γ) για πυροδότηση στην κερκίδα επικίνδυνων αντικειμένων κατά την διάρκεια του αγώνα (κροτίδες, καπνογόνα) από οπαδούς της ομάδας, (δ) για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από οπαδούς της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα και (ε) για ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας στο γήπεδο (έσπασαν καθίσματα).

Επέβαλε, επίσης, πρόστιμο στον Απόλλωνα (α) για ρίψη αντικειμένων από οπαδούς της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με τη Νέα Σαλαμίνα ημερομηνίας 17.12.2023, (β) για χρήση λέιζερ από οπαδούς της ομάδας κατά την διάρκεια του αγών,α που είχε στόχο τον τερματοφύλακα, ποδοσφαιριστές, τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας, την κερκίδα που φιλοξενούσε τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας και τον διαιτητή του αγώνα, (γ) για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από οπαδούς της ομάδας στην Νότια κερκίδα κατά την διάρκεια του αγώνα, και (δ) για επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας μετά την λήξη του αγώνα τα οποία είχαν επίδραση και/ή προκάλεσαν ζημιές στον εσωτερικό χώρο του σταδίου και/ή απείλησαν να προκαλέσουν ζημία σε άτομα εντός του σταδίου.

Όπως αναφέρει ο Δικαστής, μέρος οπαδώντης ομάδας του Απόλλωνα εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με καλυμμένα πρόσωπα και οδηγήθηκαν προς τον πάγκο της ομάδας τους, έσπρωχναν και ύβριζαν άτομα που βρίσκονταν εντός του γηπέδου, γεγονός που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση των επιτηρητών ασφαλείας και ατόμων της ομάδας τους για να τους απωθήσουν.

Επίσης μέρος οπαδών της ομάδας παρέμειναν εντός της Νότιας κερκίδας και έσπαζαν καρέκλες τις οποίες πετούσαν στο γήπεδο και ταυτόχρονα έριχναν στον αγωνιστικό χώρο πλαστικά και χάρτινα μπουκάλια, δημιουργώντας περαιτέρω αναταραχή στον αγωνιστικό χώρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στα «Γενέθλια του Βασιλιά» η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Κέιτ μετά τη διάγνωσή της με καρκίνο

Στο «Trooping the Colour», δηλαδή την ετήσια εκδήλωση για τα ‘γενέθλια’ της βρετανικής μοναρχίας, θα παραστεί η Κέιτ Μίντελτον το Σάββατο, στην πρώτη δημόσια...

Θυγατρική στην Κύπρο από την Trastor ΑΕΕΑΠ

Την επέκταση της στην Κύπρο προετοιμάζει η Trastor ΑΕΕΑΠ με την ίδρυση θυγατρικής εταιρίας υπό την ονομασία Trastor Συμμετοχών και με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο,...

Αθήνα: Πτώση άνδρα στις γραμμές του μετρό – Απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος

Άνδρας έπεσε στις γραμμές του μετρό στο σταθμό Αγίου Δημητρίου. Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού. Ο...

Πάφος: Καταβολή αποζημιώσεων στις κοινότητες που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές – Τις επισκέφθηκε ο Πρόεδρος

Τις κοινότητες που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές στην επαρχία Πάφου επισκέπτεται το  πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδούλιδης. Με βάση το πρόγραμμά του Προέδρου Χριστοδουλίδη που...

Κράτηση 8 ημερών στον 48χρονο ύποπτο για τον φόνο στην Πάφο

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο  Πάφου εναντίον του  48χρονου υπόπτου, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή σχετικά με την υπόθεση φόνου 41χρονης...

ΑΗΚ: Να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας στη χρήση ηλεκτρισμού

Λόγω των τελευταίων δυσάρεστων περιστατικών όπου έχουν χάσει τη ζωή τους συμπολίτες μας λόγω ηλεκτροπληξίας, η ΑΗΚ τονίζει προς όλους τους καταναλωτές την αναγκαιότητα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!