18.8 C
Nicosia
Σάββατο 4 Μάιος 2024 | 3:38

Φινάλε για γερά νεύρα στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Φινάλε για γερά νεύρα στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Cyta, καθώς δύο στροφές πριν την ολοκλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος όλα παραμένουν ανοιχτά τόσο στην κορυφή, όσο και στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη αλλά και την παραμονή στην κατηγορία.

Στον Α’ όμιλο του πρωταθλήματος, η 8η αγωνιστική των πλέι οφ ολοκληρώθηκε δίχως αλλαγές στη βαθμολογία, καθώς ο πρωτοπόρος Άρης κέρδισε 2-0 τον Απόλλωνα στη Λεμεσό, ενώ ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε 2-1 την ΑΕΚ με ανατροπή.

Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι συνέχισε την ξέφρενη πορεία της προς τον ιστορικό πρώτο τίτλο πρωταθλήματος, καθώς έφτασε τους 71 βαθμούς και διατήρησε τη διαφορά τριών βαθμών από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ. Από την πλευρά τους οι «γαλαζοκίτρινοι» πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και συνεχίζουν την καταδίωξη της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Προβάδισμα στην ομάδα της Λεμεσού δίνουν και οι εταιρείες στοιχήματος, προσφέροντας απόδοση 1.03 στον Άρη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ ταυτόχρονα ο ΑΠΟΕΛ δίνει απόδοση 10.00 προς 1.00 για να στεφθεί πρωταθλητής.

Στους αγώνες που απομένουν, ο Άρης φιλοξενεί την Ομόνοια στο «Άλφαμεγα» το Σάββατο 20/5 για την 9η αγωνιστική και μία ημέρα αργότερα, στο ίδιο γήπεδο, ο ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα, ενώ τη 10η και τελευταία αγωνιστική οι δύο ομάδες θα «μονομαχήσουν» στο ΓΣΠ σε παιχνίδι που ενδέχεται να έχει χαρακτήρα «τελικού».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σε περίπτωση ισοβαθμίας, ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να κερδίσει τον Άρη με δύο γκολ διαφορά στο μεταξύ τους παιχνίδι για να κατακτήσει τον τίτλο.

Μεγάλη μάχη διεξάγεται και για την τρίτη θέση της βαθμολογίας, στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται η ΑΕΚ με 62 βαθμούς, η οποία όμως καταδιώκεται από Πάφο και Απόλλωνα που ακολουθούν με τρεις βαθμούς λιγότερους.

Οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να «λύσουν» τις διαφορές τους στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές, με την ΑΕΚ να υποδέχεται την Πάφο για την 9η αγωνιστική και την Πάφο να φιλοξενεί με τη σειρά της τον Απόλλωνα την 10η αγωνιστική.

Ενδιάμεσα, ο Απόλλων θα κοντραριστεί με τον ΑΠΟΕΛ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, ενώ η ΑΕΚ θα δοκιμαστεί στην έδρα της Ομόνοιας για τη 10η αγωνιστική, με όλες τις ομάδες πλην των «πρασίνων» της Λευκωσίας να “καίγονται” για τη νίκη για να παραμείνουν ζωντανές στη διεκδίκηση των στόχων τους.

Ανοικτή παραμένει και η υπόθεση παραμονή, καθώς μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη του επί της Δόξας με 3-1, ο Ακρίτας έφτασε τους 29 βαθμούς, προσπέρασε τον Ολυμπιακό και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση του πίνακα.

Παρά την ήττα της, η ομάδα της Κατωκοπιάς διατηρήθηκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 35 βαθμούς, ακολουθούμενη όμως με ένα βαθμό διαφορά από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

Σημειωτέον πως βάσει της προκήρυξης της ΚΟΠ, σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες κατέχουν τον ίδιο αριθμό βαθμών, για την κατάταξή τους θα χρησιμοποιηθούν οι βαθμοί που έχουν κερδηθεί στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

Ακολουθούν με σειρά προτεραιότητας η διαφορά τερμάτων υπέρ και κατά στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν, τα περισσότερα τέρματα υπέρ στα εκτός έδρας παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν, η συνολική διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος και τα περισσότερα τέρματα υπέρ σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος

Αν δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί η ακριβής σειρά των ομάδων στον πίνακα κατάταξης με τα παραπάνω κριτήρια, ορίζεται η διεξαγωγή αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε ουδέτερο στάδιο και σε ημερομηνία που θα υποδεικνύεται από την Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας. Αν ο αγώνας μπαράζ λήξει στα 90 λεπτά χωρίς νικητή και αν το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι ισόπαλο στην παράταση, τότε εκτελούνται επανορθωτικά λακτίσματα (πέναλτι), σύμφωνα με τις οδηγίες της FIFA και IFAB.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, με τις αναμετρήσεις της 9ης και 10ης αγωνιστικής για τον Α’ όμιλο και αυτές της 12ης, 13ης και 14ης αγωνιστικής για τον Β’ όμιλο αντίστοιχα:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

9η αγωνιστική

Σάββατο 20.05.2023

19:00 Άρης – Ομόνοια

Κυριακή 21.05.2023

19:00 Απόλλων – ΑΠΟΕΛ

19:00 ΑΕΚ – Πάφος FC

10η αγωνιστική

Σάββατο 27.05.2023

19:00 ΑΠΟΕΛ – Άρης

Κυριακή 28.05.2023

19:00 Πάφος FC – Απόλλων

19:00 Ομόνοια – ΑΕΚ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

12η αγωνιστική

Τετάρτη 17.05.2023

19:00 Νέα Σαλαμίνα – ΕΝ Παραλιμνίου

19:00 ΑΕΛ – Καρμιώτισσα Πολεμιδιών

Παρασκευή 19.05.2023

19:00 Ακρίτας Χλώρακας – Ανόρθωση

19:00 Ολυμπιακός – Δόξα Κατωκοπιάς

13η αγωνιστική

Σάββατο 20.05.2023

19:00 ΕΝ Παραλιμνίου – ΑΕΛ

Δευτέρα 22.05.2023

19:00 Ολυμπιακός – Ακρίτας Χλώρακας

Τρίτη 23.05.2023

19:00 Καρμιώτισσα Πολεμιδιών – Ανόρθωση

19:00 Δόξα Κατωκοπιάς – Νέα Σαλαμίνα

14η αγωνιστική

Παρασκευή 26.05.2023

19:00 Νέα Σαλαμίνα – Ολυμπιακός

Σάββατο 27.05.2023

19:00 Ακρίτας Χλώρακας – Καρμιώτισσα Πολεμιδιών

Δευτέρα 29.05.2023

19:00 ΑΕΛ – Δόξα Κατωκοπιάς

19:00 Ανόρθωση – ΕΝ Παραλιμνίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πάσχα: Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. H πένθιμη ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας και η χαρά που τη διαδέχεται το βράδυ της Ανάστασης δεν...

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 51χρονος νονός για κατάχρηση και πορνογραφία ανηλίκων

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 51χρονος, από το Ηράκλειο, που κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή...

Δένδιας: Στο Καστελόριζο για τον εορτασμό του Πάσχα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί αύριο, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου και μεθαύριο, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου το νησιωτικό σύμπλεγμα της...

Συρία: Πάνω από 15 νεκροί ύστερα από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Στους 15 ανέρχεται ο αριθμός των φιλοκυβερνητικών μαχητών που σκοτώθηκαν στη Συρία, μετά από ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον τριών στρατιωτικών θέσεων που εξαπέλυσε το Ισλαμικό...

Μόσχα: «Υβριδικός πόλεμος» Δύσης κατά Ρωσίας με όχημα την Ουκρανία

Κατηγορίες κατά της Δύσης περί διεξαγωγής «υβριδικού πολέμου» με όχημα την Ουκρανία, εξαπέλυσε εκ νέου η Ρωσία. Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου...

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα για την Ανάσταση

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είδε ποτέ τον αγώνα για τη μεταμόρφωση του κόσμου ως ασήμαντη υπόθεση, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!