22.2 C
Nicosia
Τρίτη 7 Μάιος 2024 | 21:02

Τρίτος ο Κοντίδης στο Hyeres

Ο Παύλος Κοντίδης, No1 στην Παγκόσμια Κατάταξη, διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και το επιβεβαίωσε και στο δεύτερο και τελευταίο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο το οποίο ολοκληρώθηκε το Σάββατο, στο Hyeres.

Ο Κοντίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση, τερματίζοντας δεύτερος στην κούρσα μεταλλίων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο που είναι το πέμπτο  του μετάλλιο στους έξι τελευταίους μεγάλους αγώνες, από τον Απρίλιο του 2022 έως σήμερα.

Ο αθλητής μας ήταν ο μοναδικός που έμεινε εκτός βάθρου στη Μαγιόρκα όπου τερμάτισε τέταρτος για μερικά χιλιοστά. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκυο 2020» έως και σήμερα ο Κοντίδης έχει λάβει μέρος σε δέκα μεγάλους αγώνες εκ των οποίων στους εννιά ήταν στην πρώτη 10αδα και στους πέντε στο βάθρο.

Ο 33χρονος ιστιοπλόος και νικητής πέρσι στο Hyeres, μπήκε από την τρίτη θέση στην κούρσα μεταλλίων στην οποία τερμάτισε δεύτερος, αποκρούοντας επίθεση του Αυστραλού Χρυσού Ολυμπιονίκη Wearn, ο οποίος προσπάθησε να του πάρει το χάλκινο.

Ο Κοντίδης πέρασε τον Άγγλο Beckett αλλά δεν έχτισε την απαιτούμενη απόσταση για να ανέβει σκαλοπάτι στο βάθρο. Ο Beckett, νικητής στο πρώτο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μαγιόρκα, υποχώρησε δεύτερος γενικής και η νίκη πήγε στον συμπατριώτη του Hanson.

«Κόστισε η 16η θέση της πρώτης μέρας», λέει ο αθλητής

————

Ο Κοντίδης έκανε μια εκπληκτική σειρά τελικών με δύο πρώτες και δύο δεύτερες θέσεις αλλά και μια 20η την Παρασκευή, που διαγράφηκε ως η χειρότερή του στον αγώνα.

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοσή μου όλη τη βδομάδα, από το μετάλλιο και από αυτό το σερί μεταλλίων που τρέχει από το 2022», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι «μια κακή κούρσα στους τελικούς ήταν μέσα στο πρόγραμμα και ‘σβήνεται’. Αυτό που κόστισε ήταν η 16η θέση της πρώτης ημέρας που με τον αέρα που είχε ήταν ανεπίτρεπτη. Εάν δεν ήταν εκείνη η θέση τώρα θα μιλάγαμε για back2back».

Πέρσι ο Κοντίδης είχε κερδίσει στο Hyeres, το επονομαζόμενο «Wimbledon της Ιστιοπλοΐας», όπως είχε κάνει και το 2017. Φέτος ήταν η 19η συμμετοχή του στο Hyeres.

Το επόμενο διάστημα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεκούραση και επιστροφή στη θάλασσα στις 17 Μαΐου στην Ολλανδία για προετοιμασία ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Αυγούστου που είναι ο τελευταίος και μεγαλύτερος φετινός στόχος αφού δίνει πρόκριση για το «Παρίσι 2024».

Από το Hyeres ο Κοντίδης αναχωρεί για το γειτονικό Μονακό όπου θα παραστεί σε εκδήλωση που οργανώνει προς τιμήν του ο Πρέσβης της Κύπρου στο Πριγκιπάτο, Σερ Στέλιος Χατζηϊωάννου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τέξας: «Πες αντίο στον μπαμπά στην κάμερα», είπε στον 3χρονο γιο της, τον σκότωσε και αυτοκτόνησε

Οι αρχές συνέταξαν ένα χρονοδιάγραμμα των τελευταίων ωρών της ζωής μιας γυναίκας από το Τέξας προτού πυροβολήσει τον 3χρονος γιο της και στη συνέχεια...

Ρωσία: Ορκίστηκε για την 5η θητεία του ο Πούτιν

Για μία νέα εξαετή θητεία στην προεδρία της Ρωσίας ορκίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Την τελετή της ορκωμοσίας μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής...

Λάρισα: 41χρονος σε αμόκ μαχαίρωσε τον αδερφό του, τραυμάτισε φίλο του και ένα βρέφος 10 μηνών

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 41χρονος άνδρας που το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μαχαίρωσε τον αδερφό του και τραυμάτισε έναν 43χρονο, καθώς και ένα βρέφος 10...

Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα: Τι συμβαίνει και τι σημαίνει σε 5 ερωτήσεις – απαντήσεις

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε τον «επιχειρησιακό έλεγχο» του περάσματος της Ράφα, στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού...

Νότια Αφρική: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες παγιδευμένοι εξαιτίας κατάρρευσης κτιρίου

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε χθες Δευτέρα κτίριο υπό ανέγερση στην Τζορτζ, στις ακτές της Νότιας Αφρικής, ενώ άλλοι κάπου πενήντα...

Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!