13.9 C
Nicosia
Τετάρτη 8 Μάιος 2024 | 6:50

Τον χρυσό Έλληνα Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου τίμησε ο Δήμος Λεμεσού

Η Λεμεσός υποδέχθηκε και τίμησε, το βράδυ της Τετάρτης, τον Έλληνα Ολυμπιονίκη του Τόκιο και παγκόσμιο πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος, Μίλτο Τεντόγλου, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο νησί για το 1ο διεθνές μίτινγκ στίβου,  που θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου στο Τσίρειο Στάδιο.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, στην παρουσία και της Υπουργού Δικαιοσύνης Στέφης Δράκου, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε ότι η Λεμεσός δεν έχει τείχη για να τα γκρεμίσει, αλλά ανοίγει διάπλατα τις καρδιές και τις αγκάλες της στον Μίλτο Τεντόγλου «ως αδελφό Έλληνα, ως παιδί της Ελλάδας αλλά και του Ελληνισμού ολόκληρου».

«Νιώθουμε την ίδια χαρά που θα νιώθαμε αν ήσουν παιδί της Κύπρου, παιδί της Λεμεσού, νιώθουμε την ίδια χαρά που νιώσαμε όταν υποδεχτήκαμε τα παιδιά της Λεμεσού, τους Ολυμπιονίκες μας, τον Παύλο Κοντίδη και την  Καρολίνα Πελεντρίτου», είπε , σημειώνοντας ότι η Λεμεσός είναι μια αθλητομάνα πόλη.

Αυτή η πόλη σε υποδέχεται σήμερα και σε καμαρώνει,  ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού προς τον τιμώμενο, προσθέτοντας ότι, πέραν από τις επιτυχίες, «καμαρώνουμε, πολύ περισσότερο και για το χαρακτήρα σου, αυτό τον χαρακτήρα που φάνηκε με τα λόγια που είπες μετά τη νίκη σου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο».

« Όταν άλλοι στη θέση σου, θα είχαν ίσως μεθύσει από τη δόξα, και θα δήλωναν ότι είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, εσύ, με σεμνότητα και ταπεινότητα, με ένα απαράμιλλο ήθος, ήθος Ελληνικό, αναγνώρισες και έκανες εύφημη μνεία στον συναθλητή σου που ήλθε δεύτερος, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πόσο μεγάλος είσαι, πόσο γερά πατάς στη γη, πόσο αυθεντικός εκφραστής είσαι των αρχών του κλασικού αθλητισμού, του ευ αγωνίζεσθαι και του αιεν αριστεύειν», συμπλήρωσε.

Σε μια εποχή κρίσης αξιών, σε μια εποχή που αναζητούνται με αγωνία πρότυπα ανθρώπων, ιδιαίτερα για τους νέους, ο Μίλτος Τεντόγλου αποτελεί το πιο ωραίο, το πιο μεγάλο, το πιο αληθινό πρότυπου αθλητή και ανθρώπου, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος συνεχάρη τον Μίλτο Τεντόγλου για τις επιτυχίες που συνεχίζει να καταγράφει και που, στα 24 του χρόνια, τον έχουν κατατάξει ως  τον τρίτο καλύτερο ευρωπαίο άλτη όλων των εποχών και τον έκτο παγκοσμίως στην ιστορία του αγωνίσματος.

Σημείωσε δε ότι η τιμητική αυτή εκδήλωση «αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για να κατανοήσουμε και να εμβαθύνουμε στην ίδια τη φύση της αθλητικής δραστηριότητας και του αθλητικού ιδεώδους, που δεν είναι άλλη από την ανάδειξη των αρετών που πρέπει να κοσμούν τον τόπο και τους ανθρώπους της κοινωνίας μας».

Υπενθυμίζοντας τα λόγια του Μίλτου Τεντόγλου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, ο κ.Μιχαηλίδης ανέφερε πως, αυτά, ένωσαν ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, με ένα τεράστιο κύμα αγάπης και θαυμασμού προς το πρόσωπο του, όχι μόνο για το μεγαλείο του αθλητή, αλλά και του ανθρώπου. Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα ότι έδωσε την απαραίτητη παρακίνηση και σε άλλους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες  να κυνηγήσουν το όνειρο τους, «αφού απομυθοποίησε το στερεότυπο του απόλυτα άτρωτου και ανίκητου αθλητή, που τείνει να υπάρχει για τους ελίτ αθλητές και αθλήτριες».

Τέλος, συνεχάρη το Δήμο Λεμεσού και το αθλητικό του γραφείο για την πρωτοβουλία, καθώς και την ΚΟΕΑΣ για τη διοργάνωση του 1ου διεθνούς μίτινγκ στίβου, «που θα μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε στα κυπριακά γήπεδα τον Μίλτο, αλλά και όλους τους εξαιρετικούς αθλητές και αθλήτριες, καθώς και τα δικά μας παιδιά που θα αγωνιστούν».

Τη χαρά του για την παρουσία του Μίλτου Τεντόγλου αλλά και άλλων κορυφαίων αθλητών του πλανήτη στο 1ο διεθνές μίτινγκ στίβου στην Κύπρο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης.

Ο τιμώμενος, πρόσθεσε, αναμένεται να χαρίσει αξέχαστες στιγμές με τα άλματα του και κάλεσε το φίλαθλο κοινό να προσέλθει μαζικά την Τρίτη, 10 Μαΐου, στο Τσίρειο Στάδιο για να απολαύσει «μια αθλητική πανδαισία που θα προσφέρει ο Μίλτος Τεντόγλου και άλλοι αστέρες του στίβου που συμμετέχουν».

Ευχαριστώντας το Δήμο Λεμεσού και τον ΚΟΑ για τη στήριξη, ο κ.Μάρκαρης ανέφερε πως μια τέτοιας εμβέλειας διοργάνωση προβάλει το νησί μας στο διεθνές αθλητικό γίγνεσθαι, ενισχύοντας και τον αθλητικό τουρισμό, δεδομένου ότι θα λάβουν μέρος πρωταθλητές από 23 χώρες, πολλοί εκ των οποίων αναμένεται να επιλέξουν την Κύπρο ως προορισμό προπονητικής προετοιμασίας μαζί με τις ομάδες τους.

Ακολούθησε η επίδοση τιμητικών αναμνηστικών από το Δήμαρχο Λεμεσού προς τον Μίλτο Τεντόγλου και προς τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκυ, ενώ στην αντιφώνηση του, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ευχαρίστησε το Δήμο Λεμεσού και όλους όσοι παρευρέθηκαν.

Κάλεσε δε τον κόσμο να προσέλθει μαζικά στο Τσίρειο στάδιο την ερχόμενη Τρίτη, υποδεικνύοντας πως, όσο πιο γεμάτο είναι το στάδιο, τόσο περισσότερο προσπαθεί ο ίδιος για μια μεγάλη επίδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τέξας: «Πες αντίο στον μπαμπά στην κάμερα», είπε στον 3χρονο γιο της, τον σκότωσε και αυτοκτόνησε

Οι αρχές συνέταξαν ένα χρονοδιάγραμμα των τελευταίων ωρών της ζωής μιας γυναίκας από το Τέξας προτού πυροβολήσει τον 3χρονος γιο της και στη συνέχεια...

Ρωσία: Ορκίστηκε για την 5η θητεία του ο Πούτιν

Για μία νέα εξαετή θητεία στην προεδρία της Ρωσίας ορκίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Την τελετή της ορκωμοσίας μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής...

Λάρισα: 41χρονος σε αμόκ μαχαίρωσε τον αδερφό του, τραυμάτισε φίλο του και ένα βρέφος 10 μηνών

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 41χρονος άνδρας που το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μαχαίρωσε τον αδερφό του και τραυμάτισε έναν 43χρονο, καθώς και ένα βρέφος 10...

Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα: Τι συμβαίνει και τι σημαίνει σε 5 ερωτήσεις – απαντήσεις

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε τον «επιχειρησιακό έλεγχο» του περάσματος της Ράφα, στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού...

Νότια Αφρική: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες παγιδευμένοι εξαιτίας κατάρρευσης κτιρίου

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε χθες Δευτέρα κτίριο υπό ανέγερση στην Τζορτζ, στις ακτές της Νότιας Αφρικής, ενώ άλλοι κάπου πενήντα...

Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!