15.9 C
Nicosia
Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024 | 5:52

Σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο οι θεατές του τελικού στο Μουντιάλ του Κατάρ

Ένα μήνα μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας, η FIFA κοινοποίησε τις τηλεθεάσεις που καταγράφηκαν κατά την τελευταία πράξη της διοργάνωσης του 2022, στο Κατάρ.

Σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τον θρίαμβο του Λιονέλ Μέσι και των συμπαικτών του, συν τους 88.966 παρευρισκόμενους στις εξέδρες του γηπέδου Λουσάιλ, που αποτέλεσε το σκηνικό για την κατάκτηση του τρίτου παγκόσμιου τίτλου της Αλμπισελέστε.

Στα στοιχεία που αποκάλυψε η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή, φαίνεται ότι περίπου 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τη διοργάνωση στα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία, σύμφωνα με τη Nielsen, υπήρχαν 93,6 εκατομμύρια δημοσιεύσεις σε όλες τις πλατφόρμες, με αθροιστική εμβέλεια 262 δισεκατομμυρίων.

Αν το Μουντιάλ είχε ενδιαφέρον και από μακριά (και καθόλου λίγο), ακόμα και τα γήπεδα του Κατάρ είδαν πολύ υψηλά νούμερα, που οδήγησαν το κλείσιμο του ισοζυγίου προσέλευσης στα 3,4 εκατομμύρια θεατές.

Όσο για όλους εκείνους που βρέθηκαν στο στάδιο Λουσάιλ, για να βρούμε μεγαλύτερο αριθμό θεατών σε τελικό της διοργάνωσης θα πρέπει να επιστρέψουμε στο 1994, όταν η Βραζιλία νίκησε την Ιταλία στην Πασαντένα των ΗΠΑ μπροστά σε 94.194 φιλάθλους.

Στο γήπεδο, όμως, μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιονέλ Μέσι, στην πέμπτη συμμετοχή τους σε Μουντιάλ και πιθανότατα στο τελευταίο τους παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Πορτογάλος έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε σε 5 διαφορετικές διοργανώσεις, ενώ ο Αργεντινός σταρ ήταν ο πρώτος που πέτυχε γκολ σε όλες τις φάσεις του ίδιου Μουντιάλ.

Ο Μέσι κατέρριψε επίσης το ρεκόρ εμφανίσεων, ξεπερνώντας με την 26η παρουσία του σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου τον -επίσης μεγάλο- Γερμανό Λόταρ Ματέους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυστραλία: Kαρχαρίας επιτέθηκε και δάγκωσε 16χρονο που τον ψάρεψε, όταν πήγε να τον βγάλει φωτογραφία (βίντεο,φωτό)

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία καθώς την ώρα που μία οικογένεια ψάρευε στη Δυτική Παραλία της Αδελαΐδας, ο μικρός γιος έπιασε έναν καρχαρία,...

Τυνησία: 22 νεκροί μετανάστες σε ναυάγια

Τις σορούς 22 μεταναστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, ανέσυραν από το Σάββατο οι τοπικές αρχές. Οι σοροί εντοπίστηκαν στις...

Πάνω από 130 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη μετά από διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης

Σε 130 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του διεθνούς κύρους πανεπιστημίου NYU στη Νέα Υόρκη, μετά...

Αφρικανική σκόνη έπνιξε περιοχές της Ελλάδας – Απόκοσμες εικόνες

Εικόνες που παραπέμπουν στην έρημο… Σαχάρα έφεραν σε περιοχές της χώρας οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η αφρικανική σκόνη σκέπασε κυρίως τα νότια ηπειρωτικά, ενώ κατά...

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής στην Κύπρο»

Στην ομιλία του, στο πλαίσιο του ως άνω Συνεδρίου, με θέμα «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής...

Γαλλία: Δήμαρχος καθιερώνει μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών

Μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών, θα καθιερώσει ο δήμαρχος του Μπεζιέρ, στη νότια Γαλλία, ένα μέτρο που έχει ήδη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!