23.8 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 15:45

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες στο συμβόλαιο τού Μέσι

Εν τέλει, νικήτρια αναδείχθηκε η Ίντερ Μαϊάμι: οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα είναι το σπίτι του Λιονέλ Μέσι για τις επόμενες δύο ποδοσφαιρικές περιόδους.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αργεντινός σταρ σε συνέντευξή του στις (καταλανικές) αθλητικές εφημερίδες El Mundo Deportivo και Sport, στην οποία εξήγησε και τους λόγους της αποτυχίας επιστροφής στην Μπαρτσελόνα, μετά από θητεία δύο ετών με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Για την MLS -η κορυφαία ποδοσφαιρική λίγκα των ΗΠΑ– είναι μια αξιομνημόνευτη όσο και ανέλπιστη επιτυχία, που θα μπορούσε να δώσει περαιτέρω ώθηση στο ποδόσφαιρο της χώρας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, το οποίο θα φιλοξενηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά.

Αλλά η άφιξη τού Μέσι στην Αμερική και την ηλιόλουστη Φλόριντα δεν είναι απλώς ένα θέμα που απασχολεί τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή και τη νέα ομάδα του, είναι πολύ περισσότερο και το να αποκαλείται «αποζημίωση» το ποσό που θα λάβει ο παγκόσμιος πρωταθλητής μοιάζει σχεδόν απλοϊκό.

Αν και προς το παρόν δεν έχει γίνει αναφορά σε συγκεκριμένα στοιχεία, σύμφωνα με αναφορές του Athletic η προσφορά που έλαβε ο Μέσι προβλέπει (και) τη συνεισφορά δύο κολοσσιαίων εμπορικών εταίρων του αμερικανικού πρωταθλήματος: της Apple και της Adidas.

Η προσφορά της Apple

Αρκετές πηγές που συμμετείχαν ή ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις ανέφεραν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η MLS και η Apple έθεσαν στο τραπέζι για τον Μέσι ένα μερίδιο των εσόδων που δημιουργούν οι νέοι συνδρομητές στο MLS Season Pass, το πακέτο ροής του πρωταθλήματος στο Apple TV+.

Και οι δύο πλευρές εκτιμούν τη συμμετοχή του Μέσι στη Major League Soccer ως πλεονέκτημα. Η Apple και η MLS υπέγραψαν δεκαετή συμφωνία αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων την άνοιξη για μετάδοση όλων των αγώνων του πρωταθλήματος.

Την Τρίτη (6/6), η Apple αποκάλυψε επίσης ότι μέσω της Apple TV+ θα μεταδοθεί σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων, που θα περιγράφει λεπτομερώς τις πέντε παρουσίες του Μέσι στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η πρόταση της Adidas

Η Adidas, η οποία είναι μεταξύ των μεγάλων εταιρικών χορηγών της MLS, ετοίμασε με τη σειρά της μια εξαιρετική προσφορά για να δελεάσει τον Μέσι και να τον στείλει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στον 36χρονο (1987) σούπερ σταρ φέρεται να προσφέρθηκε μερίδιο στα κέρδη του κολοσσού της αθλητικής ένδυσης/υπόδησης, κάτι που θα σήμαινε πως θα λαμβάνει μερίδιο από οποιαδήποτε αύξηση στα κέρδη της Adidas προκύψει από τη συμμετοχή του στη λίγκα.

Η Adidas ασχολείται με την MLS από την ίδρυση του πρωταθλήματος, το 1996. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη συνεργασία τους νωρίτερα φέτος, υπογράφοντας εξαετή παράταση ύψους 830 εκατομμυρίων δολαρίων που διαρκεί μέχρι το 2030.

Η Adidas προμηθεύει τις εμφανίσεις και στις 29 ομάδες της MLS και παράγει την επίσημη μπάλα της διοργάνωσης, ενώ είναι επίσημος χορηγός και για τα ποδοσφαιρικά παπούτσια.

Μέτοχος και ιδιοκτήτης

Επίσης, η συμφωνία του Μέσι πιθανότατα περιλαμβάνει την επιλογή για τον ίδιο να αγοράσει ένα ποσοστό από την ομάδα της MLS, στο τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του.

Μια κίνηση που θα έμοιαζε εν μέρει με το συμβόλαιο του Ντέιβιντ Μπέκαμ στους Λος Άντζελες Γκάλαξι, το οποίο τού έδωσε την επιλογή να αποκτήσει χώρο για μια νέα ομάδα της MLS, έναντι 25 εκατομμυρίων δολαρίων, χώρο που κατέλαβε η Ίντερ Μαϊάμι.

Συν τοις άλλοις θα ήταν ένας τρόπος για να ανταμείψει ο Μέσι τον εαυτό του, αφού η διάσταση, η προβολή του συλλόγου και τα έσοδα που συνοδεύουν την άφιξή του εκρήγνυνται αυτομάτως. Τελικά, ποτέ και κανένας δεν σε εξυπηρετεί καλύτερα από τον εαυτό σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024

Ποσά ύψους €551,8 εκατομμυρίων, έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση για την περίοδο από την έναρξη της διαδικασίας συμψηφισμού οφειλών (Νοέμβριο 2013) μέχρι το τέλος...

ΤΙΤΑΝ: Ρεκόρ κερδοφορίας για τρίτο συνεχόμενο έτος

Ο ΤΙΤΑΝ δημοσίευσε την Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2023, η οποία παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του σε...

Η 1η Απριλίου 1955: Βαρύτατες οι ευθύνες πολιτικών  αλλά και πολιτών

Του Ξενή Χ. Ξενοφώντος* Μέσα σε πρωτοφανες κλίμα  πολεμικών συγκρούσεων  στον ταραγμένο πλανήτη και με  το χρονίζον Κυπριακό  Ζήτημα να παραμένει άλυτο,  ο  Κυπριακός  Ελληνισμός...

Αυτά είναι τα πέντε μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας που αποφάσισε η κυβέρνηση

Πέντε στοχευμένα αλλά και οριζόντια μέτρα αποφάσισε η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας. Μετά από έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε την Πέμπτη το πρωί ο...

Στηρίζει Ζαννέτο για Δημαρχεία Λευκωσίας το Κίνημα Οικολόγων – Οι εκλεκτοί τους

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μετά τη συνεδρία της Επαρχιακής Συνέλευσης των μελών Λευκωσίας - Κερύνειας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, ανακοίνωσε τους υποψήφιους...

Δεν ικανοποιούν τον ΔΗΣΥ τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης

Την παράταση του μειωμένου φόρου στα καύσιμα προτείνει ο Δημοκρατικος Συναγερμός, εκφράζοντας απογοήτευση για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Αυτούσια η δήλωση...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!