16.9 C
Nicosia
Τετάρτη 8 Μάιος 2024 | 1:49

Στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας το θέμα των δηλώσεων του Προέδρου της Δόξας

Στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για τις δικές του ενέργειες, αποφάσισε να αποστείλει η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού τις δημόσιες δηλώσεις του Προέδρου του Σωματείου Δόξα Κατωκοπιάς, Κώστα Χριστοδούλου.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή ανέφερε ότι οι αναφορές του Χριστόφορου Τορναρίτη Αρχηγού Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Ολυμπιακού Λευκωσίας απορρίφθηκαν πλην των ισχυρισμών για λάθη και παραλειψεις στη διαδικασία και κριτήρια στον ορισμό διαιτητών σε συγκεκριμένους αγώνες, με τρόπο που να επιτρέπεται η χειραγώγηση αγώνων, το οποίο η Επιτροπή θα παρακολουθεί και εάν χρειαστεί, θα γίνει δική της παρέμβαση.

Η Επιτροπή σημείωσε ότι χρειάστηκε να εκδοθεί Κλήση για Παροχή Πληροφοριών προκειμένου ο Κώστας Χριστοδούλου να παραστεί στην επιτροπή.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η Επιτροπή συνήλθε μετά τις δημόσιες δηλώσεις Τορναρίτη και Χριστοδούλου στις 7 Απριλίου, με τον κ. Τορναρίτη συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, Αλέξη Μαυρομμάτη να παρίστανται στη συνεδρία και ενεχείρισαν στην Επιτροπή γραπτό υπόμνημα, αλλά δεν προέβησαν σε οποιαδήποτε καταγγελία στην Επιτροπή.

Για τις δηλώσεις Τορναρίτη, η Επιτροπή ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί για χειραγώγηση του αγώνα Εθνικού-Ολυμπιακού «δεν δόθηκαν οποιαδήποτε στοιχεία που να στοιχειοθετούν την περαιτέρω εξέταση του θέματος».

Σε σχέση με τους ισχυρισμούς περί χειραγώγησης του επικείμενου αγώνα Εθνικού-Ομόνοιας που είχε διακοπεί, η Επιτροπή σημείωσε ότι δεν δόθηκαν οποιαδήποτε στοιχεία που να δικαιολογούν την πιο πάνω τοποθέτηση.

Για τους ισχυρισμούς για λάθη και παραλείψεις στη διαδικασία και κριτήρια στον ορισμό διαιτητών σε συγκεκριμένους αγώνες, με τρόπο που να επιτρέπεται η χειραγώγηση αγώνων, η Επιτροπή ανέφερε πως Τορναρίτης και Μαυρομμάτης, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση και παρέθεσαν λεπτομέρειες.

«Η Επιτροπή κρίνει ότι, τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιόν της, παρέχουν πεδίο για περαιτέρω εξέταση του θέματος, το οποίο η Επιτροπή θα παρακολουθεί και εάν χρειαστεί, θα γίνει δική της παρέμβαση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε σχέση με τις δηλώσεις Χριστοδούλου, η Επιτροπή σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δόξας δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Επιτροπής, και ως εκ τούτου εκδόθηκε και του παραδόθηκε Κλήση για Παροχή Πληροφοριών με βάση τις εξουσίες που παρέχονται στην Επιτροπή, δυνάμει του Νόμου.

Κατόπιν της πιο πάνω εξέλιξης, ο κ. Χριστοδούλου παρέστη στη χθεσινή Συνεδρία της Επιτροπής και ερωτήθηκε για τις δημόσιες δηλώσεις του σε σχέση με τα κάτωθι θέματα:

(α) ότι «όλη η Κύπρος ξέρει ότι υπάρχει συμμορία στο παλάτι»,

(β) ότι «ο Κωστένογλου ήρθε με πολιτική παρέμβαση»,

(γ) ότι κάποιοι θέλουν να στείλουν υποβάθμιση μία από τις δύο ομάδες, Δόξα ή Ολυμπιακό.

«Ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι όλα όσα είχε δηλώσει, τα είπε σε κατάσταση συναισθηματικής φόρτισης, ενώ δεν είχε γνώσεις για να τα στοιχειοθετήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Μετά την πιο πάνω εξέλιξη η Επιτροπή, αποφάσισε όπως οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Χριστοδούλου, σε συσχετισμό με τις ψεσινές, ενώπιον της Επιτροπής, πιθανόν να αποτελούν παράβαση των προνοιών της σχετικής νομοθεσίας, εξού και αποφασίστηκε όπως αποσταλούν στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για τις δικές του ενέργειες», σημείωσε η Επιτροπή.

Τέλος, σε ένα γενικότερο σχόλιο, η Επιτροπή σημείωσε πως δημόσιες δηλώσεις αθλητικών παραγόντων, με τις οποίες καλούν την Επιτροπή να παρέμβει, δεν αποτελούν καταγγελίες.

Ο τρόπος που υποβάλλονται οι καταγγελίες, προνοείται από τους Εσωτερικούς Κανονισμούς της Επιτροπής και οποιοσδήποτε μπορεί να τον πληροφορηθεί αφού αποταθεί στην Επιτροπή, είτε τηλεφωνικώς στον αριθμό 22897205, είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση [email protected] .

«Σ΄αντίθεση όμως από τις καταγγελίες, οι οποίες με βάση τη σχετική νομοθεσία, τυγχάνουν χειρισμού με πάσα εχεμύθεια, δημόσιες δηλώσεις αθλητικών παραγόντων με ισχυρισμούς για διαφθορά και χειραγώγηση, θα προκαλούν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Επιτροπής εφόσον οι ίδιοι οι αθλητικοί παράγοντες, τις εξέθεσαν δημοσίως», σημείωσε η Επιτροπή και κατέληξε ότι τονίζεται, επί τούτου, η υποχρέωση, εφόσον κάποιος κληθεί ενώπιον της Επιτροπής, να καταθέσει οτιδήποτε γνωρίζει για αυτά που είχε δηλώσει δημοσίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τέξας: «Πες αντίο στον μπαμπά στην κάμερα», είπε στον 3χρονο γιο της, τον σκότωσε και αυτοκτόνησε

Οι αρχές συνέταξαν ένα χρονοδιάγραμμα των τελευταίων ωρών της ζωής μιας γυναίκας από το Τέξας προτού πυροβολήσει τον 3χρονος γιο της και στη συνέχεια...

Ρωσία: Ορκίστηκε για την 5η θητεία του ο Πούτιν

Για μία νέα εξαετή θητεία στην προεδρία της Ρωσίας ορκίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Την τελετή της ορκωμοσίας μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής...

Λάρισα: 41χρονος σε αμόκ μαχαίρωσε τον αδερφό του, τραυμάτισε φίλο του και ένα βρέφος 10 μηνών

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 41χρονος άνδρας που το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μαχαίρωσε τον αδερφό του και τραυμάτισε έναν 43χρονο, καθώς και ένα βρέφος 10...

Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα: Τι συμβαίνει και τι σημαίνει σε 5 ερωτήσεις – απαντήσεις

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε τον «επιχειρησιακό έλεγχο» του περάσματος της Ράφα, στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού...

Νότια Αφρική: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες παγιδευμένοι εξαιτίας κατάρρευσης κτιρίου

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε χθες Δευτέρα κτίριο υπό ανέγερση στην Τζορτζ, στις ακτές της Νότιας Αφρικής, ενώ άλλοι κάπου πενήντα...

Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!