14.9 C
Nicosia
Πέμπτη 9 Μάιος 2024 | 6:43

Προκριματικά Euro 2024: Ενός λεπτού σιγή απόψε για τα θύματα στις Βρυξέλλες

H UEFA ανακοίνωσε σήμερα ότι «θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους-επτά- αποψινούς αγώνες των προκριματικών του Euro 2024, στη μνήμη των δύο θυμάτων της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες πριν από τον αγώνα μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας».

Η επίθεση έγινε περίπου μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας, όπου σκοτώθηκαν  δύο Σουηδοί φίλαθλοι (και ένας ακόμη βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση), όταν ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους:

Ο αγώνας στο «King Baudouin Stadium» διακόπηκε στο ημίχρονο, ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 1-1, μετά τα γκολ των Γιουκέρες (15’/0-1) και Λουκάκου (31′ πέναλτι/1-1). Σύμφωνα με την Υπουργό Εσωτερικών του Βελγίου, Ανελιές Βερλίντεν , ο ύποπτος για τον θάνατο των δύο Σουηδών σκοτώθηκε σήμερα αφού χτυπήθηκε από αστυνομικά πυρά.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε μέσω των social media «βαθιά συγκλονισμένος και λυπημένος», για την επίθεση στις Βρυξέλλες, πριν από τον προκριματικό αγώνα  για το Euro 2024, ανάμεσα σε Βέλγιο και Σουηδία, όπου σκοτώθηκαν  δύο Σουηδοί φίλαθλοι (και ένας ακόμη βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση), όταν ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους.

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος και λυπημένος από τον τραγικό θάνατο δύο Σουηδών στις Βρυξέλλες, κοντά στο γήπεδο όπου το Βέλγιο υποδέχθηκε τη Σουηδία. Εκ μέρους της FIFA και της ποδοσφαιρικής κοινότητας, στέλνω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους του Βελγίου και της Σουηδίας και τις εθνικές τους ομάδες και τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες τους», αναφέρει ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Παράλληλα, σοκαρισμένοι οι Σουηδοί φίλαθλοι αρχίζουν να επιστρέφουν πίσω στη χώρα τους από τις Βρυξέλλες.

«Οι περισσότεροι επιστρέφουν σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας (17/10). Μας έδωσαν οδηγίες να μείνουμε μέσα και να μην βγαίνουμε έξω, οι περισσότεροι είναι στα ξενοδοχεία τους μέχρι να έρθει η ώρα να πάνε σπίτι», δήλωσε στο Reuters η πρόεδρος της ένωσης  φιλάθλων «Camp Sweden», Σουζάνε Πέτερσον.

Η είδηση των φονικών πυροβολισμών, περίπου πέντε χιλιόμετρα από το στάδιο «King Baudouin», «έφτασε» στους Σουηδούς φιλάθλους τη στιγμή που ο αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει:

«Ήμασταν ανήσυχοι και μπερδεμένοι, ήταν δύσκολο να καταλάβουμε τι είχε συμβεί», είπε η Πέτερσον.

«Είχαμε επαφή με την αστυνομία πριν συγκεντρωθούμε στις Βρυξέλλες και δεν αισθανθήκαμε ιδιαίτερα ανασφαλείς σε εκείνο το σημείο, αλλά μετά άρχισαν να έρχονται ερωτήσεις στα social media και καταλάβαμε ότι κάτι είχε συμβεί».

Το παιχνίδι ξεκίνησε και οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες σε 1-1 στο ημίχρονο, αλλά οι ομάδες δεν εμφανίστηκαν ξανά μετά το διάλειμμα των 15 λεπτών καθώς συνεχίζονταν οι συναντήσεις για να αποφασίσουν εάν το παιχνίδι θα συνεχιστεί ή όχι. Η  UEFA ανακοίνωσε τη διακοπή του αγώνα.

«Ήμουν από τους τελευταίους που έφυγαν καθώς έπρεπε να το οργανώσουν με αστυνομία και λεωφορεία, ώστε να είναι ασφαλές για εμάς να φύγουμε», εξήγησε η Πέτερσον.

 Οι Σουηδοί φίλαθλοι παρέμειναν στο γήπεδο για τη δική τους ασφάλεια και αργότερα έπρεπε να δώσουν στην αστυνομία τις διευθύνσεις των ξενοδοχείων τους.

 «Παρείχαν λεωφορεία και έκαναν διαδρομές αφήνοντας όλους στα αντίστοιχα ξενοδοχεία τους και η αστυνομία έμπαινε μαζί τους σε κάθε ξενοδοχείο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κέρδη στο ΧΑΚ με άνοδο 1,92%

Κέρδη κατέγραψε στη σημερινή συνάντηση το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 148,41 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,92%. Η...

Αναλαμβάνει δράση η Τουρκία – Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Φιντάν

Διήμερη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πραγματοποιεί το ταξίδι, εν μέσω των προσπαθειών...

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άλμα σε νέα υψηλά 13 ετών, πλησιάζει τις 1.500 μονάδες

Ξεκούραστοι και με αρκετές δυνάμεις εμφανίστηκαν οι αγοραστές στην πρώτη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τις αργίες του Πάσχα, με αποτέλεσμα η ελληνική αγορά να εκτινάσσεται...

Μάλτα: Πολιτικοί και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας στη δικαιοσύνη για σκάνδαλο ιδιωτικοποίησης νοσοκομείων

Στη δικαιοσύνη παραπέμπονται πρώην πρωθυπουργός, νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας καθότι συγκαταλέγονται στους δεκάδες υπόπτους που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη της...

Ξεμένουν από καύσιμα νοσοκομεία στη Γάζα

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), καθότι ξεμένουν από καύσιμα τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας. Ειδικότερα, τα καύσιμα για τη λειτουργία...

Βγάλανε τα «μαχαίρια» στην Ευρώπη – Το ΕΛΚ αρνείται να καταδικάσει την «ακροδεξιά»

Καβγάς ξέσπασε μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στην Ευρώπη μετά την άρνηση της κεντροδεξιάς ομάδας στην οποία ανήκει Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να υπογράψει επιστολή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!