30.9 C
Nicosia
Κυριακή 19 Μάιος 2024 | 17:55

Μάντσεστερ Σίτι-Σεβίλλη απόψε για τον τίτλο της υπερπρωταθλήτριας Ευρώπης

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μάντσεστερ Σίτι, αντιμετωπίζει τη νικήτρια του Europa League, Σεβίλλη, στην παραδοσιακή έναρξη της νέας σεζόν των διασυλλογικών αγώνων της UEFA, την Τετάρτη (22:00) στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» στον Πειραιά.

Πρόκειται για τον πρώτο τελικό συλλόγων της UEFA που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα μετά από 16 χρόνια, από τότε που η Μίλαν κέρδισε τη Λίβερπουλ με 2-1 στον τελικό του UEFA Champions League στην Αθήνα το 2006/07.

Οι ομάδες έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές σε διοργανώσεις της UEFA, με τη Σίτι να έχει κερδίσει και τα τέσσερα παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένων των δύο στη φάση των ομίλων του Champions League 2022/23).

Ωστόσο, η Σεβίλλη έχει βελτιωθεί πολύ από την άφιξη του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ στον πάγκο της τον Μάρτιο του 2023, έχοντας να επιδείξει κυρίως τον αποκλεισμό της έτερης ομάδας του Μάντσεστερ, Γιουνάιτεντ, καθ’ οδόν προς την κατάκτηση του Europa League για έβδομη φορά.

Αυτό είναι το «παρθενικό» Σούπερ Καπ της Σίτι, ενώ η Σεβίλλη έχει ήδη βρεθεί σε αυτή τη θέση έξι φορές στο παρελθόν, όλες ως νικήτρια του Κυπέλλου UEFA ή του Europa League.

Ωστόσο, έχει ένα σερί πέντε συνεχόμενων ηττών στο Σούπερ Καπ, μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 3-0 στο ντεμπούτο της το 2006.

Σίτι, μία ομάδα πολύ δυνατή για Σεβίλη

Η ήττα της Σίτι στη διαδικασία των πέναλτι από την Άρσεναλ στο αγγλικό Σούπερ Καπ (Community Shield), όπως επισημαίνουν οι Άγγλοι, θα αυξήσει την αποφασιστικότητά της να διεκδικήσει το πρώτο της τρόπαιο.

Με τον Ιλκάι Γκουντογκάν, ο Πεπ Γκουαρντιόλα μπορεί να έχασε έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της κατάκτησης του «τρεμπλ» της περασμένης σεζόν, αλλά οι δύο Κροάτες αφιχθέντες, Ματέο Κόβατσιτς και Γιόσκο Γκβάρντιόλ, αποτελούν δίχως άλλο συναρπαστικά αποκτήματα στην πλούσια συλλογή της Σίτι.

Ο Καταλανός προπονητής μπορεί να πειραματιστεί στο Φάληρο, γνωρίζοντας ότι η ομάδα του είναι πολύ δυνατή για τη Σεβίλλη. Έστω κι αν χρειαστεί να κάνει τα σχέδιά του χωρίς τον Βέλγο σούπερ σταρ Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος τραυματίστηκε στην  πρεμιέρα με την Μπέρνλι, αλλά και τον Μπερνάντο Σίλβα.

«Είναι μεγάλη ανακούφιση για εμάς που έχουμε αυτό το τρόπαιο, αλλά υπάρχουν ομάδες που το κερδίζουν και μετά εξαφανίζονται. Πρέπει να το αποφύγουμε», είπε ο Γκουαρντιόλα σχολιάζοντας την πρώτη κατάκτηση του Champions League από την Μάντσεστερ Σίτι, ενώ μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του αγγλικού συλλόγου εγκωμίασε τη Σεβίλη:

«Όπως λέμε η Ρεάλ Μαδρίτης είναι συνήθως το φαβορί για την κατάκτηση του Champions League, η Σεβίλλη είναι το φαβορί στο Europa League. Βγάζω το καπέλο μου για αυτό που έχει κάνει αυτός ο σύλλογος σε αυτή τη διοργάνωση, είναι απίστευτο. Ξέρουν πώς να αποδίδουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα είναι ένας καλός τελικός στο Σούπερ Καπ».

Σεβίλη, η ομάδα που υπερασπίζεται απόλυτα με τον χαρακτηρισμό του αουτσάιντερ

Παρά τη θετική και παραγωγική προετοιμασία της Σεβίλλης, ο αγώνας αυτός, σύμφωνα με τους Ισπανούς, φαίνεται ως μια ελαφρώς ανηφορική μάχη για τους νικητές του Europa League. Αλλά αυτό δεν είναι ανυπέρβλητο πρόβλημα για τους Σεβιγιάνους από τότε που ανέλαβε ο Μεντιλιμπάρ, καθώς έχουν επιτύχει απόλυτα με τον χαρακτηρισμό του αουτσάιντερ.

Ένας ή δύο μικροτραυματισμοί και ένας ή δύο παίκτες που δεν έχουν ακόμη αποκτηθεί σημαίνει ότι αυτή δεν θα είναι ακόμα η Σεβίλλη στο 100%, θα είναι όμως έξυπνη, ανταγωνιστική και γεμάτοι φιλοδοξίες όπως συνήθως.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, που κέρδισα για τον σύλλογο, ο οποίος περνούσε δύσκολα όταν φτάσαμε εδώ. Κάναμε κάτι καλό που μπορεί να έχει επιπτώσεις για το μέλλον του συλλόγου», τόνισε ο προπονητής της Σεβίλης, Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ.

Champions vs Europa

Η νικήτρια του Champions League Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσε το τρόπαιο το 2022, νικώντας την Άίντραχτ Φρανκφούρτης, αλλά αυτό το μοτίβο δεν ισχύει πάντα. Οι κάτοχοι του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/UEFA Champions League έχουν κερδίσει 27 από τις 47 συναντήσεις.

Διαιτητής θα είναι ο Γάλλος Φρανσουά Λετεσιέ, ο οποίος έκλεισε τα 34 του χρόνια τον περασμένο Απρίλιο, είναι στη γαλλική Λίγκα από το 2016 και έχει το διεθνές σήμα από το 2017.

Μέχρι τώρα έχει σφυρίξει μόνο τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας το 2021 και τον τελικό του Youth League το 2019.

Είναι η τρίτη φορά που σφυρίζει για τη Σεβίλλη στην Ευρώπη και η πρώτη για τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ ήταν επίσης διαιτητής σε έναν από τους δύο ημιτελικούς της Conference League, στην αναμέτρηση Φιορεντίνα-Βασιλεία 1-2.

Στο VAR θα βρίσκεται και ο Γάλλος Ζερόμ Μπριζάρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Όταν ευημερούν οι αριθμοί δυστυχούν οι άνθρωποι

Τόσο η Κομισιόν, όσο και η Στατιστική Υπηρεσία με τις προβλέψεις και τα στοιχεία που ανακοινώνουν, δίνουν την εντύπωση ότι η οικονομία μας πετά...

Θεσμοί σε κρίση = Κράτος σε ανυποληψία

Τα όσα συμβαίνουν τελευταία με τους θεσμούς του κράτους είναι απογοητευτικά.  Σοβαροί θεσμοί τσακώνονται δημόσια μεταξύ τους.  Θεσμικά όργανα αμφισβητούνται.  Αποφάσεις θεσμών χλευάζονται.  Γενικά,...

ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ πρωταθλητής Ελλάδας – Σήμερα τελευταία αγωνιστική

Η τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League μας επεφύλλασε ένα συναρπαστικό φινάλε. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διεκδικούν τον τίτλο μέχρι και το φινάλε με τους...

Σακελλαροπούλου: Η διεθνής κοινότητα οφείλει να αναγνωρίζει τη γενοκτονία του Πόντου

Το χρέος της διεθνούς κοινότητας «να αναγνωρίζει και να καταδικάζει ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» επισημαίνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε μήνυμά...

Ινδονησία: Έκρηξη ηφαιστείου – Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών

Οι κάτοικοι επτά χωριών απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου Ίμπου στο απομακρυσμένο νησί Χαλμαχέρα της Ινδονησίας. Το Ίμπου εξερράγη...

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Πάφο για την κατάκτηση του κυπέλλου (φωτό)

Τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της πανηγυρίζει η ποδοσφαιρική ομάδα της Πάφου η οποία επικράτησε της Ομόνοιας στον τελικό Κυπέλλου στο ΓΣΠ με 0-3. Γλέντησαν...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!