22.1 C
Nicosia
Δευτέρα 17 Ιούνιος 2024 | 6:25

Εβδομάδα ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για Άρη, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ

Εβδομάδα ευρωπαϊκών υποχρεώσεων αυτή που ξεκίνησε σήμερα, οι πρώτες για τη φετινή σεζόν, με τον πρωταθλητή Άρη να αγωνίζεται με την Μπάτε Μπορίσοφ την Τετάρτη και την Ομόνοια, το ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ να αγωνίζονται με Καμπάλα, Βοϊβοντίνα και Τορπέντο αντίστοιχα την Πέμπτη.

Ο Άρης, μετά την κατάκτηση του Super Cup ο Άρης προετοιμάζεται για τις υποχρεώσεις του στη δεύτερη προκριματική φάση του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάτε Μπορίσοφ.

Η προσεχής αντίπαλος του Άρη, στην πρώτη προκριματική φάση απέκλεισε την Παρτιζάνι με 2-0 και θα βρεθεί στο δρόμο των πρωταθλητών.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Κύπρο την Τετάρτη 26 Ιουλίου και ο επαναληπτικός μία εβδομάδα αργότερα στην Ουγγαρία.

Ο Άρης θα γίνει η έκτη ομάδα μας που θα αντιμετωπίσει εκπρόσωπο της Λευκορωσίας και η Μπάτε, θα έρθει στην Κύπρο για δεύτερη φορά μετά το 2007 όπου αντιμετώπισε τον ΑΠΟΕΛ.

Μέχρι τώρα ο απολογισμός μας με ομάδες της Λευκορωσίας σε δέκα αγώνες κατέγραψε 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες με συντελεστή τερμάτων 19-7.

Η Ομόνοια για τη δεύτερη προκριματική φάση του Conference League κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Καμπάλα και θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που εκπρόσωπος της Κύπρου θα βρεθεί αντιμέτωπος με ομάδα του Αζερμπαϊτζάν.

Ο πρώτος αγώνας της Ομόνοιας θα διεξαχθεί στις 27 Ιουλίου εκτός έδρας και ο επαναληπτικός στις 3 Αυγούστου στην Κύπρο.

Η προϊστορία των κυπριακών ομάδων με ομάδες από το Αζερμπαϊτζάν άρχισε το 1995. Πέρσι ο Άρης βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Νέφτσι Μπακού και πριν από δύο χρόνια η Καραμπάχ αντιμετώπισε πρώτα την ΑΕΛ και ακολούθως την Ομόνοια.

Συνολικά, ο απολογισμός με τις ομάδες του Αζερμπαϊτζάν έχει καταγράψει 4 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Το ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει την Βοϊβοντίνα στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο Στάδιο ΓΣΠ στις 27 Ιουλίου και ο επαναληπτικός εκτός έδρας στις 3 Αυγούστου.

Είναι η τέταρτη συνεχόμενη σεζόν που Κυπριακή ομάδα αντιμετωπίζει ομάδα από τη Σερβία στα Κύπελλα Ευρώπης, μετά την Ομόνοια, την Ανόρθωση και την ΑΕΚ.

Το «χορό» άνοιξε η Ανόρθωση στις 11 Σεπτεμβρίου 1963, όταν αντιμετώπισε στο Βελιγράδι την Παρτίζαν στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ο αγώνας αυτός ήταν, άλλωστε, μόλις ο δεύτερος Κυπριακής ομάδας στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης.

Συνολικά, ο απολογισμός μας με τις ομάδες της Σερβίας έχει καταγράψει 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και 8 ήττες. Σημειώνεται ότι δύο αγώνες κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Τέλος, η ΑΕΚ στη δεύτερη προκριματική φάση του Conference League κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Τορπέντο Λευκορωσίας.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία την Πέμπτη 27 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στις 2 Αυγούστου στην Κύπρο.

Η Τορπέντο για πρώτη φορά θα αντιμετωπίσει εκπρόσωπο της Κύπρου, η ΑΕΚ το 2017 βρέθηκε αντιμέτωπη με την Μινσκ την οποία και απέκλεισε.

Μέχρι τώρα ο απολογισμός μας με ομάδες της Λευκορωσίας σε δέκα αγώνες κατέγραψε 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες με συντελεστή τερμάτων 19-7.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

EURO 2024: Άγγλοι χούλιγκαν επιτέθηκαν σε Σέρβους στο Γκελζενκίρχεν (βίντεο)

Αυτές είναι οι σκηνές που φοβόντουσαν οι γερμανικές αρχές πριν από τον αγώνα, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου: αναταραχές με χούλιγκαν σημειώθηκαν στο...

19 νεκροί στο προσκύνημα των μουσουλμάνων στην Μέκκα (φωτό)

Νεκρούς προσκυνητές, τουλάχιστον 14 ιορδανούς και πέντε ιρανούς, αφήνει πίσω το μεγάλο ετήσιο προσκύνημα του χατζ  στη Σαουδική Αραβία, που πραγματοποιείται μέσα σε αφόρητη...

Με σθένος πήρε το Χ με τη Δανία η Σλοβενία (1-1)

Με βασικούς τους Σπόραρ, Τσέριν και με τον Βέρμπιτς να μπαίνει αλλαγή στο 67’, η Σλοβενία βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε να πάρει...

Νεκρός ποδηλάτης στο Γραμμικό Πάρκο στο Στρόβολο – Η Αστυνομία ερευνά τα αίτια θανάτου

Νεκρός εντοπίστηκε ποδηλάτης σε χωμάτινο δρόμο κοντά στο Γραμμικό πάρκο στο Στρόβολο. Στο σημείο κλήθηκαν μέλη της Αστυνομίας όπου απέκλεισαν την σκηνή για εξετάσεις. Σύμφωνα...

Σκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες στην Μαρίνα Αγίας Νάπας (βίντεο)

Στις φλόγες τυλίχθηκε σκάφος στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, θέτοντας σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρσία. Σε ανάρτηση του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, αναφέρει...

Μητσοτάκης: Η ειρήνη δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα της συνθηκολόγησης της Ουκρανίας

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα, μαζί με άλλες χώρες, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, προκειμένου «να υπάρξει...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!