22.1 C
Nicosia
Δευτέρα 17 Ιούνιος 2024 | 6:53

Αναστολή συμμετοχής ρωσικών ομάδων στην Ευρωλίγκα

Σε τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, η Ευρωλίγκα αποφάσισε να αναστείλει τη συμμετοχή των ρωσικών ομάδων, τόσο στο πρώτο τη τάξει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όσο και στο δεύτερο, το EuroCup, όσο διαρκεί ο πόλεμος μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η απόφαση αφορά τις τρεις ρωσικές ομάδες της Ευρωλίγκας (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνιξ Καζάν), καθώς και τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο EuroCup.

Οι ρωσικές ομάδες ενδεχομένως να έχουν την ευκαιρία να δώσουν τους εναπομείναντες αγώνες μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου σε περίπτωση που ο πόλεμος τελειώσει σύντομα και υπάρχει χρόνος για διεξαγωγή των εξ αναβολής αναμετρήσεων. Στην αντίθετη περίπτωση, η Ευρωλίγκα τονίζει πως θα ακυρωθούν οι αγώνες των ρωσικών ομάδων για να διαμορφωθούν οι βαθμολογίες.

Την ίδια ώρα, οι τρεις ρωσικές ομάδες της Ευρωλίγκα χάνουν τους ξένους παίκτες τους, οι οποίοι αποχωρούν από τη Ρωσία. Το State Department προέτρεψε όλους τους Αμερικανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικανών αθλητών, να αποχωρήσουν άμεσα από τη Ρωσία και να επιστρέψουν στις ΗΠΑ, με ανακοίνωσή του αργά τη νύχτα της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου.

Ως αποτέλεσμα, η διοίκηση της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ενημέρωσε παίκτες, μέλη του τεχνικού τιμ και του σταφ πως μπορούν να φύγουν από την πόλη χωρίς επιπτώσεις ή συνέπειες που προβλέπονται από τα συμβόλαιά τους. Ο Σαμπάζ Νέιπιερ είχε ήδη ενημερώσει πως αποχωρεί, πριν τη σχετική ανακοίνωση του State Department, έφυγαν ήδη οι Γκουντάιτις και Κουζμίνσκας, ενώ για λόγους ασφαλείας αναχώρησε την Κυριακή και ο Τζάρελ Μπράντλι.

Από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη έφυγαν ο Λιθουανός Γκριγκόνις, ο Γεωργιανός Σενγκέλια, ο Δανός Λούντμπεργκ, ο Γερμανός Βόιτμαν, με τον Τζόελ Μπολομπόι να προστίθεται στη λίστα των παικτών της ΤΣΣΚΑ που πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Και ο ίδιος ο Έλληνας προπονητής όμως εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη Μόσχα και εφόσον αυτό συμβεί, το σίγουρο είναι πως θα τον ακολουθήσουν οι δύο Έλληνες στο τιμ, δηλαδή ο συνεργάτης του Ανδρέας Πιστιόλης και ο γυμναστής της ΤΣΣΚΑ Κώστας Χατζηχρήστου. Εκτός απροόπτου το παράδειγμα του Ιτούδη θα ακολουθήσει και ο προπονητής ψηλών της ΤΣΣΚΑ, ο οποίος συνδέεται με στενή φιλία με τον Ιτούδη από τα χρόνια που συνυπήρξαν στον Παναθηναϊκό, Ντάριλ Μίντλετον.

Τέλος, στον «πάγο» έβαλε η Ευρωλίκα τη συνεργασία της με τη ρωσική τράπεζα VTB Bank, μετά τα όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία.

Με την απόφαση αυτή θα διακοπεί, τουλάχιστον προσωρινά, η παρουσία της επωνυμίας VTB Bank στις διοργανώσεις του οργανισμού, της Turkish Airlines EuroLeague και του 7DAYS EuroCup, καθώς και η συσχέτισή της με συλλόγους, παίκτες και προπονητές της Ευρωλίγκα και του EuroCup.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

EURO 2024: Άγγλοι χούλιγκαν επιτέθηκαν σε Σέρβους στο Γκελζενκίρχεν (βίντεο)

Αυτές είναι οι σκηνές που φοβόντουσαν οι γερμανικές αρχές πριν από τον αγώνα, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου: αναταραχές με χούλιγκαν σημειώθηκαν στο...

19 νεκροί στο προσκύνημα των μουσουλμάνων στην Μέκκα (φωτό)

Νεκρούς προσκυνητές, τουλάχιστον 14 ιορδανούς και πέντε ιρανούς, αφήνει πίσω το μεγάλο ετήσιο προσκύνημα του χατζ  στη Σαουδική Αραβία, που πραγματοποιείται μέσα σε αφόρητη...

Με σθένος πήρε το Χ με τη Δανία η Σλοβενία (1-1)

Με βασικούς τους Σπόραρ, Τσέριν και με τον Βέρμπιτς να μπαίνει αλλαγή στο 67’, η Σλοβενία βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε να πάρει...

Νεκρός ποδηλάτης στο Γραμμικό Πάρκο στο Στρόβολο – Η Αστυνομία ερευνά τα αίτια θανάτου

Νεκρός εντοπίστηκε ποδηλάτης σε χωμάτινο δρόμο κοντά στο Γραμμικό πάρκο στο Στρόβολο. Στο σημείο κλήθηκαν μέλη της Αστυνομίας όπου απέκλεισαν την σκηνή για εξετάσεις. Σύμφωνα...

Σκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες στην Μαρίνα Αγίας Νάπας (βίντεο)

Στις φλόγες τυλίχθηκε σκάφος στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, θέτοντας σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρσία. Σε ανάρτηση του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, αναφέρει...

Μητσοτάκης: Η ειρήνη δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα της συνθηκολόγησης της Ουκρανίας

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα, μαζί με άλλες χώρες, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, προκειμένου «να υπάρξει...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!