31.9 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Ιούλιος 2024 | 17:27

Χαμός στη Βουλή για στημένα παιχνίδια και κόκκινους φακέλους – Τι είπε ο Παπαχαραλάμπους για Αναστασιάδη

Πράματα και θαύματα αποκαλύφθηκαν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, για στημένα στοιχήματα και κόκκινους φακέλους από την UEFA και την Επιτροπή της Κοπεγχάγης, κατά την σημερινή εξέταση από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, των καταγγελιών του πρώην Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Αντρέα Παπαχαραλάμπους, για παρέμβαση από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στον φιλικό αγώνα Καρμιώτισσας – Απόλλωνα.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε πολυσέλιδη επιστολή προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή, την οποία και ανέγνωσε κατά την έναρξη της συνεδρίας ο πρόεδρος της Δημήτρης Δημητρίου, όπου καταγγέλλει ετεροχρονισμένους και επί σκοπώ ψευδείς ισχυρισμούς του κ. Παπαχαραλάμπους.

Μεταξύ άλλων, ο τέως Πρόεδρος, παραθέτει επιστολή του κ. Παπαχαραλάμπους στην οποία περιλαμβάνεται απολογία, καθώς και σειρά άλλων τεκμηρίων.

Απαντώντας ο κ. Παπαχαραλάμπους αναφέρθηκε σε τηλεφωνική παρέμβαση του τέως προέδρου για τον αγώνα Καρμιώτισας – Απόλλωνα.

«Με πήρε τηλέφωνο ο Νίκος Αναστασιάδης και άρχισε τις μαλαγανιές. Με ρώτησε για το Παιγνίδι Καρμιώτισας – Απόλλωνα και μου είπε να αφήσω τα μικροπράγματα. Του απάντησα ότι θα συνεχίσουμε την έρευνα. Τότε άρχισε τις φωνές, τις οποίες άκουγε και η γυναίκα μου και μου έκλεισε το τηλέφωνο. Η έρευνα συνεχίστηκε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους υπέδειξε ότι δεν προέβη νωρίτερα σε αποκάλυψη του ζητήματος, καθώς, όπως είπε, δεν επρόκειτο να αρθεί η ασυλία του Νίκου Αναστασιάδη.

Παράλληλα, προέβη σε παραδείγματα σχετικά με την αγορά μετοχών με το όνομα Νίκος Χρυσάνθου, αλλά και στα ταξίδια στις Σεϋχέλλες όπου, κατά την έκφρασή του, «ψευδομαρτύρησε» ο Νίκος Αναστασιάδης.

«Αν ρωτήσετε 100 άτομα έξω από την αίθουσα, θα μάθετε για το ποιόν του Νίκου Αναστασιάδη», δήλωσε, για να προσθέσει ότι έχει 17 επιστολές από άτομα τα οποία στηρίζουν τις θέσεις του.

Ανέφερε επίσης, ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας δημιουργήθηκε χωρίς να μπορεί να λάβει αποφάσεις, αφού δεν υπάρχουν κανονισμοί και πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε υπόθεση πάει στο δικαστήριο θα «πέσει».

Το πρώην μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού και ερευνών λειτουργός Χάρης Σαββίδης, ανέφερε ότι σε 18 μήνες λήφθηκαν από την ΚΟΠ 11 κόκκινοι φάκελοι για την Καρμιώτισσα και 5 για τον Ερμή.

Σημείωσε ότι δεν έτυχαν ενημέρωσης από την ΚΟΠ για τους συγκεκριμένους φακέλους, όπως προβλέπεται, αλλά από την εκπρόσωπο της UEFA.

Συγκεκριμένα είπε ότι «δέχθηκα τηλεφώνημα από ανώτατο αξιωματούχο της UEFA ο οποίος με ρώτησε γιατί δημοσιοποιήσαμε ότι λάβαμε κόκκινους φακέλους», προσθέτοντας πως του αποκάλυψε ότι δέχθηκε παρέμβαση από την ΚΟΠ.

Όσον αφορά τον επίμαχο φιλικό αγώνα, Καρμιώτισας – Απόλλωνα, δήλωσε ότι το στοίχημα ήταν να μπουν 3 τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και έγινε, ενώ ανέφερε ότι ο κόκκινος φάκελος που στάλθηκε από την UEFA, αφορούσε μόνο την Καρμιώτισσα.

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση, του βουλευτή του ΑΚΕΛ Αντρέας Πασιουρτίδη εάν με τα ελεγχθέντα του στηρίζει την ύπαρξη κυκλώματος για στημένα παιχνίδια, ο κ. Σαββίδης είπε ότι «έτσι διαφαίνεται».

Ο κ. Σαββίδης τόνισε περαιτέρω ότι κανείς πέραν της αστυνομίας δεν βοήθησε το έργο της Επιτροπής Δεοντολογίας, ενώ σημείωσε ότι τα στοιχεία καθιστούσαν και την ΚΟΠ υπό διερεύνηση.

Απέρριψε τα περί κυκλώματος η ΚΟΠ

Εκπρόσωπος της ΚΟΠ ανέφερε από πλευράς τους ότι δεν αποδέχεται τις υπόνοιες για κύκλωμα στην ΚΟΠ, τονίζοντας ότι έχουν τιμωρηθεί ομάδες, ενώ επεσήμανε ότι κάποιες πιθανόν δεν θα υπάρχουν του χρόνου.

Όσον αφορά την καταγγελία ότι δεν μεταβίβαζαν τους κόκκινους φακέλους στην Επιτροπή Δεοντολογίας και  Προστασίας του Αθλητισμού, είπε ότι για την περίοδο που αναφέρθηκε ο κ. Σαββίδης γνωρίζει ότι λήφθηκαν δύο και όχι 16 φάκελοι, ενώ δεσμεύθηκε να διερευνήσει το όλο ζήτημα και να καταθέσει στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής.

Ανάφερε ότι η απαίτηση της ΚΟΠ είναι η εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών και για το λόγο αυτό βρίσκονται σε στενή συνεργασία με την αστυνομία και την Επιτροπή.

Καμία υπόθεση στα δικαστήρια από το 2021

Εκ μέρους της νέας ηγεσίας της Επιτροπής αναφέρθηκε ότι από το Φεβρουάριο του 2021 που ανέλαβαν καθήκοντα μέχρι και σήμερα καμία υπόθεση δεν έφτασε στα δικαστήρια.

Δήλωσε ότι έχουν προωθήσει αριθμό υποθέσεων στην Νομική Υπηρεσία, αλλά ότι δεν έχουν ενημέρωση για το που βρίσκονται σήμερα οι συγκεκριμένες υποθέσεις.

«Πόρτα» στη βουλή από νομική υπηρεσία

Σημειώνεται ότι η Νομική Υπηρεσίας ενημέρωσε ότι δεν θα παρίσταται στην συνεδρία, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής και βουλευτών.

Όσον αφορά τους κόκκινους και κίτρινους φάκελους που δέχθηκε, η ΝΥ σημειώνει ότι κατά το 2021 έφτασαν κοντά της 22 προειδοποιήσεις για αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα σε αγώνες.

Το 2022, οι προειδοποιήσεις έφτασαν τις 44, ενώ μέχρι σήμερα για το 2023 ο αριθμός των προειδοποιήσεων ανέρχεται σε 18, με δύο να αφορούν την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Πρόεδρος Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων Ιωάννα Φιάκκου δήλωσε ότι οι προειδοποιήσεις δεν σημαίνουν κατά ανάγκη ότι θα αποσταλούν και κόκκινοι φάκελοι.

Δήλωσε ότι μετάα τις 21 προειδοποιήσεις που λήφθηκαν το 2021, αφαιρέθηκαν από τη στοιχηματική δραστηριότητα 8 αγώνες και κατά το 2023 αφαιρέθηκαν περίπου 5 άγωνες με τους δύο εξ αυτών να αφορούν στην προηγούμενη εβδομάδα.

Η κ. Φιάκκου είπε επίσης ότι όταν υπάρχουν προειδοποιήσεις, ή από την παρακολούθηση τους διαπιστωθεί αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα, η Αρχή παρεμβαίνει για προστασία της όλης διαδικασίας.

Σημείωσε ότι και οι ίδιες οι εταιρείες προβαίνουν πολλές φορές σε καταγγελίες στην Αρχή για αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφαιρούνται αγώνες από τη στοιχηματική δραστηριότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Microsoft: Επιδιορθώθηκε η αιτία του προβλήματος σε εφαρμογές και υπηρεσίες 365

Με νεότερο τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters διορθώνει τον τίτλο και την πρώτη παράγραφο του τηλεγραφήματος που αναμετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τίτλο: "Παγκόσμια τεχνική...

Σε απευθείας δίκη η 49χρονη Γερμανίδα που κατηγορείται για σφετερισμό Ε/Κ περιουσιών

Σε απευθείας δική ενώπιον του Μόνιμου Κακουργοδικείου Λευκωσίας παραπέμπεται στις 17 Σεπτεμβρίου 2024 η 49χρονη Γερμανίδα του κατηγορείται για σφετερισμό Ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα. Η...

Ανησυχία ΔΗΣΥ για αυξήσεις στο δημόσιο – «Αυτή ήταν η προτεραιότητα της κυβέρνησης;»

Ανησυχία για την συμφωνία που υπέγραψε το ΥΠΟΙΚ με τις συντεχνίες σχετικά με αυξήσεις μισθών στο δημόσιο εκφράζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Αυτούσια η ανακοίνωση Εκφράζουμε τον...

ΒΙΝΤΕΟ: Η Άγκυρα στέλνει 50 πολεμικά πλοία στα κατεχόμενα – «Μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα»

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε το δεύτερο εκ των τριών προκλητικών επετειακών βίντεο για τα 50χρόνια της παράνομης κατοχής στην Κύπρο. Το βίντεο συνοδεύει ανακοίνωση η...

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από το παγκόσμιο μπλακ άουτ οι πτήσεις

ίχως ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η αεροπορική κίνηση και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, παρά τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν άλλα μεγάλα...

Συνεχίζεται μέχρι τη Δευτέρα ο καύσωνας στην Ελλάδα- Μικρή ανάσα από την Τρίτη

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές τοπικά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου θα διατηρηθούν στη χώρα μας μέχρι τη Δευτέρα (22-7-2024). Από την Τρίτη θα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!