29.8 C
Nicosia
Τρίτη 16 Απρίλιος 2024 | 16:46

Διαγωνισμός S-Factor από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

Το επιστημονικό τους ταλέντο, μέσα από ένα πρωτότυπο και διαφορετικό τρόπο, θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων, στο πλαίσιο του διαγωνισμού “S-Factor”, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2021, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για δέκατη χρονιά από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Thales Foundation, και διεξάγεται στο πλαίσιο των δράσεων της φετινής εκδήλωσης “European Researchers’ Night”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΙδΕΚ, οι νεαροί επίδοξοι επιστήμονες της Κύπρου καλούνται να επιστρατεύσουν τη φαντασία και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και να παρουσιάσουν στο κοινό με διασκεδαστικό και χιουμοριστικό τρόπο ένα επιστημονικό φαινόμενο, έχοντας στη διάθεσή τους μόλις τρία λεπτά.

Στους συμμετέχοντες που θα ξεχωρίσουν θα απονεμηθούν βραβεία, με τους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας να λαμβάνουν δώρα τεχνολογίας. Επιπρόσθετα, στον/στην πρώτο/πρώτη της κάθε κατηγορίας, θα προσφερθεί δωρεάν εγγραφή στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο EUROMATH & EUROSCIENCE 2022, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 11-16 Μαρτίου 2022, καθώς και απευθείας έγκριση συμμετοχής στον τελικό του SCIENCE-Factor Europe 2022.

Η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής γίνεται διαδικτυακά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3jP6GkT, με καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021.

Το European Researchers’ Night διοργανώνεται στην Κύπρο από το 2006 από το ΙδΕΚ σε συνεργασία με τους κυριότερους φορείς του οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας του τόπου. Φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 με την ονομασία “ENGAGE – European Researchers’ Night in Cyprus: Τhe Digital and Green Age”.

Κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη εποχή και είναι εμπνευσμένη από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την Ψηφιακή Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο θεσμός αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 350 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, ενώ χρηματοδοτείται μέσω του ευρωπαϊκού Προγράμματος Marie Sklodowska Curie Αctions (MSCA) για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον θεσμό αλλά και τον διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ, www.research.org.cy.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χωρίς ρεύμα περιοχές στη Λάρνακα λόγω βλάβης (πίνακας)

Χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές στην Επαρχία Λάρνακας το απόγευμα της Τρίτης, 16 Απριλίου, λόγω βλάβης που σημειώθηκε στο δίκτυο μέσης τάσης της ΑΗΚ. Σύμφωνα με...

Νέα συνεδρίαση του Πολεμικού Συμβουλίου-«Χτυπάμε τους εχθρούς μας χωρίς έλεος και θα νικήσουμε»

Xτυπάμε τους εχθρούς μας χωρίς έλεος, και θα νικήσουμε, ήταν το μήνυμα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου την Τρίτη λίγο πριν τη νέα συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου για την...

Υπ.Εργασίας: Βιώσιμο μέχρι το 2080 το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέχρι του 2080 επιβεβαίωσε η τελευταία Αναλογιστική Μελέτη του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ΔΟΕ) η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στο...

Νέο Deli μενού στα Caffè Nero

Κάθε μέρα, οι επισκέπτες των Caffè Nero απολαμβάνουν μια ξεχωριστή εμπειρία καφέ με το άρωμα του αυθεντικού ιταλικού espresso, signature ροφήματα και αρτοσκευάσματα από...

Δυο drones με εκρηκτικά από τον Λίβανο χτύπησαν το βόρειο Ισραήλ

Δύο drones με εκρηκτικά από τον Λίβανο έπληξαν περιοχές κοντά στη βόρεια κοινότητα Beit Hillel, κοντά στην Kiryat Shmona, σύμφωνα με τον Ισραηλινό Στρατό  Σύμφωνα...

Οργή στην Αργεντινή: Βίντεο δείχνει άντρες να κάνουν σχοινάκι με έναν τεράστιο βόα

Οργή έχει προκαλέσει στην Αργεντινή βίντεο που δείχνει τρεις άντρες να κάνουν σχοινάκι χρησιμοποιώντας εναν βόα! Οι δύο από τους άνδρες φαίνονται να κρατούν τον τεράστιο βόα από...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!