Τη νεκρή ζώνη από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευαν τα μέλη της αποστολής του, καθώς και άτομα από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία.

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, ανέφερε ότι «Θεώρησα καθήκον μου η πρώτη επίσκεψη εκτός Ελλάδας να είναι στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Όπως επεσήμανε, είχε μια εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν «αρκετά πράγματα ενδελεχώς».

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε τη σημασία της επανεκκίνησης των συνομιλιών στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ από εκεί όπου διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά. «Τόνισα επίσης τη στήριξή μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει στο Κυπριακό και για διορισμό απεσταλμένου αλλά και για τον ενεργό ρόλο της ΕΕ».

Ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε επίσης, με την Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, τους Προέδρους του ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ και του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.