20.8 C
Nicosia
Παρασκευή 3 Μάιος 2024 | 23:19

Πρωτοποριακή κατάρτιση για εκπαιδευτικούς, λειτουργούς και γονείς από το Education Creativity Center

Την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του ανακοίνωσε το Education Creativity Center (ECC), ένα νέο κέντρο επαγγελματικής ανάπτυξης και έρευνας στην Κύπρο, το οποίο στοχεύει να παρέχει πρωτοποριακή κατάρτιση σε εκπαιδευτικούς, λειτουργούς εκπαίδευσης, συμβούλους, και γονείς. Αποστολή του Κέντρου είναι να προσφέρει πρακτικές λύσεις σε όλους τους συμμετέχοντες, στη βάση σύγχρονων ερευνών και πρακτικών.  Θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των σεμιναρίων του ECC με φυσική παρουσία ή/και υβριδική και πλήρως διαδικτυακή μορφή,  καθώς και μέσω σύγχρονων και ασύγχρονων μορφών μάθησης, διασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία για όλους τους εκπαιδευόμενους.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ECC είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν στους συμμετέχοντες γνώσεις και δεξιότητες, βασισμένες στην έρευνα και μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην εργασία και την προσωπική τους ζωή. Όλα τα μαθήματα παραδίδονται από έμπειρους επαγγελματίες και καταξιωμένους συνεργάτες στους τομείς της εκπαίδευσης, της συμβουλευτικής ψυχολογίας, και της εκπαίδευσης γονέων. Με την ολοκλήρωση όλων των εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πιστοποιητικό που αναδεικνύει τη σημασία της κατάρτισης και την αφοσίωση των συμμετεχόντων στη συνεχή ανάπτυξή τους, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Το Education Creativity Center (ECC) είναι το αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας και ανάπτυξης από μια ομάδα έμπειρων επαγγελματιών, σε συνεργασία με το γνωστό Διεθνές Νηπιαγωγείο “Little Stars Montessori”, το οποίο παρέχει εκπαίδευση βάση της μεθόδου Μοντεσσόρι στην  Κύπρο τα τελευταία 16 χρόνια.

Για την έναρξη της λειτουργίας του, το ECC έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με τον ανθρωπιστικό Οργανισμό “Hope For Children” CRC Policy Center, για να προσφέρει μια σειρά ενημερωτικών σεμιναρίων και πρακτικών εργαλείων προς γονείς, σε σημαντικά θέματα που αφορούν την ευημερία, την εκπαίδευση, και  στήριξη της ανάπτυξης των παιδιών. Το πρώτο σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση των συναισθημάτων των παιδιών» (Managing Children’s Emotions), απευθύνεται σε γονείς παιδιών ηλικίας 12-18 ετών και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, από τις 18:00-20:00 στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος, που βρίσκεται στην οδό Μάρκου Δράκου 5, στη Λευκωσία. Ένα δεύτερο σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση των συναισθημάτων των παιδιών», που απευθύνεται σε γονείς παιδιών ηλικίας 3-11 ετών, θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου,2023. Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 40€.

Το σεμινάριο «Διαχείριση των συναισθημάτων των παιδιών» αναπτύχθηκε στη βάση της αξίωσης ότι η ρύθμιση των συναισθημάτων αποτελεί βασικό ορόσημο στην ανάπτυξη του παιδιού, επηρεάζοντας τις ακαδημαϊκές επιδόσεις, τη μακροπρόθεσμη ψυχική υγεία και την ικανότητα να ευδοκιμήσει σε έναν περίπλοκο κόσμο. Το σεμινάριο αυτό έχει ως στόχο να επεξηγήσει την έννοια της συναισθηματικής ρύθμισης και να παρουσιάσει στρατηγικές στους γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αναπτύξουν αυτή τη δεξιότητα. Τα θέματα που καλύπτονται στο σεμινάριο περιλαμβάνουν τη σημασία της συναισθηματικής ρύθμισης, τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται αυτή η δεξιότητα στα παιδιά, και τον ρόλο των γονέων στην υποβοήθηση των παιδιών να αποκτήσουν δεξιότητες αυτορρύθμισης. Το σεμινάριο θα διερευνήσει επίσης τις διαφορές της συναισθηματικής ρύθμισης στα νήπια, τα παιδιά, και τους εφήβους. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρία, ομαδική συζήτηση, και διαδραστικές ασκήσεις.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και οι θέσεις είναι περιορισμένες στις 40 ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη και όσο το δυνατόν πιο άμεση συμμετοχή των συμμετεχόντων. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο «Διαχείριση των συναισθημάτων των παιδιών» μπορούν να εγγραφούν μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής του ECC.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε με αυτό το ενημερωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με το “Hope For Children” CRC Policy Center. Αυτό το σεμινάριο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους γονείς να μάθουν για τη ρύθμιση των συναισθημάτων και πώς να μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αναπτύξουν αυτή την κρίσιμη δεξιότητα. Στο ECC, δεσμευόμαστε να παρέχουμε πρακτικές λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα για την υποστήριξη της ευημερίας και της εκπαίδευσης των παιδιών», δήλωσε η κα Helia Alikhani, Διευθύντρια του Διεθνούς Νηπιαγωγείου Little Stars Montessori.

Το όραμα του ECC είναι να καταστεί το καλύτερο κέντρο επαγγελματικής ανάπτυξης και έρευνας στην Κύπρο, προσφέροντας εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Ο οργανισμός είναι προσηλωμένος στην επίτευξη της αριστείας και συνεχούς βελτίωσης, ενισχύοντας ανελλιπώς την πρακτική και προσανατολισμένη σε αποτελέσματα προσέγγισή του στην εκπαίδευση και την κατάρτιση. Η εκπαίδευση του ECC παρέχει άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις στους συμμετέχοντες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην εργασία και τη ζωή τους, άμεσα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Education Creativity Center και τα επερχόμενα σεμινάριά του, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κέντρου: www.ecc.com.cy.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πάσχα: Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. H πένθιμη ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας και η χαρά που τη διαδέχεται το βράδυ της Ανάστασης δεν...

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 51χρονος νονός για κατάχρηση και πορνογραφία ανηλίκων

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 51χρονος, από το Ηράκλειο, που κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή...

Δένδιας: Στο Καστελόριζο για τον εορτασμό του Πάσχα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί αύριο, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου και μεθαύριο, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου το νησιωτικό σύμπλεγμα της...

Συρία: Πάνω από 15 νεκροί ύστερα από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Στους 15 ανέρχεται ο αριθμός των φιλοκυβερνητικών μαχητών που σκοτώθηκαν στη Συρία, μετά από ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον τριών στρατιωτικών θέσεων που εξαπέλυσε το Ισλαμικό...

Μόσχα: «Υβριδικός πόλεμος» Δύσης κατά Ρωσίας με όχημα την Ουκρανία

Κατηγορίες κατά της Δύσης περί διεξαγωγής «υβριδικού πολέμου» με όχημα την Ουκρανία, εξαπέλυσε εκ νέου η Ρωσία. Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου...

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα για την Ανάσταση

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είδε ποτέ τον αγώνα για τη μεταμόρφωση του κόσμου ως ασήμαντη υπόθεση, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!