27.7 C
Nicosia
Σάββατο 27 Απρίλιος 2024 | 16:16

Γιατί χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να αναγνωρίσουν οι Μπάιντεν το έβδομο εγγόνι τους

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία έπαιρναν συμβουλές από τον γιο τους Χάντερ για το πώς να αντιμετωπίσουν το τετράχρονο κορίτσι στο Αρκάνσας, το οποίο, σύμφωνα με το τεστ πατρότητας, ήταν η εγγονή τους.

Αυτό σήμαινε ότι μέχρι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα, δεν θα έλεγαν λέξη για το παιδί.

Αρχικά ο Χάντερ Μπάιντεν,  απεξαρτημένος τοξικομανής, αρνήθηκε την πατρότητα, ενώ σε βιβλίο του το 2021 ανέφερε ότι δεν είχε καμία ανάμνηση της συνάντησης με την Λούντεν Ρόμπερτς που οδήγησε στη γέννηση της μικρής Νέιβι. Παράλληλα, ζήτησε από τους γονείς του να μην αναγνωρίσουν δημοσίως το κορίτσι, καθώς μια μακρά διαμάχη για τη διατροφή του παιδιού παιζόταν σε δικαστήριο του Αρκάνσας.

Χάλαγε η εικόνα

Αλλά τους τελευταίους μήνες, αυτή η στάση γινόταν όλο και πιο άβολη,καθώς ερχόταν σε αντίθεση με την εικόνα του Τζο Μπάιντεν ως στοργικού οικογενειάρχη ενώ γινόταν αντικείμενο κριτικής από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος άρχισε να αναζητά την κατάλληλη ευκαιρία για να σπάσει τη σιωπή του.

Αναγνώριση στα…μουλωχτά

Την περασμένη εβδομάδα, οι Μπάιντεν αναγνώρισαν δημοσίως το εγγόνι τους, τη Navy Joan Roberts,, για πρώτη φορά.

Όσο σημαντική και αν ήταν η στιγμή για την οικογένεια, οι Μπάιντεν κράτησαν χαμηλούς τόνους – εξέδωσαν ανακοίνωση αργά το βράδυ της Παρασκευής, όταν οι περισσότεροι είχαν σταματήσει να βλεπουν ειδήσεις.

Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν έκανε την πρώτη του δημόσια τοποθέτησημε πλάγιο τρόπο. «Χαλαρά» και χωρίς σχόλια, άλλαξε τον αριθμό των εγγονιών του από έξι σε επτά, σε ένα podcast που μαγνητοσκοπήθηκε την περασμένη εβδομάδα και κυκλοφόρησε τη Δευτέρα.

Ένα ζήτημα που «καίει»

Το θέμα είναι ακανθώδες όταν πρόκειται για τους Μπάιντεν, οι οποίοι προστατεύουν σθεναρά τον γιο τους και έχουν δείξει στο παρελθόν μικρή προθυμία να δεχτούν πολιτικές συμβουλές, όταν πρόκειται για την οικογένειά τους, σύμφωνα με νυν και πρώην αξιωματούχους.

Όταν αρχικά το θέμα τέθηκε δημοσίως, ο πρόεδρος και η πρώτη κυρίαεπέμειναν στον αριθμό “6”

“Έχω έξι εγγόνια. Και είμαι τρελός γι’ αυτά”, είπε ο Μπάιντεν σε μια ομάδα παιδιών που βρέθηκαν τον Λευκό Οίκο, την άνοιξη. Η αφιέρωση στο παιδικό βιβλίο της Τζιλ Μπάιντεν “Joey” του 2020 έγραφε “στα εγγόνια μου” – με την παράθεση έξι ονομάτων.

Τα τελευταία χρόνια, ορισμένοι Δημοκρατικοί που πρόσκεινται στον Λευκό Οίκο εξέφρασαν κατ’ ιδίαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι ο Χάντερ ήταν τόσο κοντά στον πατέρα του, ανησυχώντας ότι τα πολυάριθμα νομικά του ζητήματα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως μπουμερανγκ.

Όμως ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία έχουν δείξει τυφλή εμπιστοσύνη στον γιο τους και έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι οικογενειακοί δεσμοί υπερτερούν κάθε πολιτικής σκοπιμότητας.

Ο Χάντερ “δεν απέφυγε ποτέ τη νομική του υποχρέωση να φροντίζει οικονομικά την κόρη του, αλλά δεν υπήρξε καμία επαφή μαζί της. Γι’ αυτό οι Μπάιντεν , συνέχισαν να αναφέρονται σε έξι εγγόνια”.

Ο Χάντερ Μπάιντεν. Φωτ. REUTERS/Kevin Lamarque

Αποξενωμένοι από το εγγόνι τους

Αφού το τεστ πατρότητας καθόρισε ότι ο Χάντερ Μπάιντεν ήταν ο πατέρας του παιδιού, άρχισε να πληρώνει διατροφή.

Σε  καταθέσεις στο δικαστήριο, η  Λούντεν Ρόμπερτς, δήλωσε ότι ο Χάντερ Μπάιντεν “δεν έχει δει ποτέ ή επικοινωνήσει” με την 4χρονη κόρη του και ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν και η πρώτη κυρία “παραμένουν αποξενωμένοι” από το εγγόνι τους.

Το CNN δεν κατάφερε να διαπιστώσει αν έχει υπάρξει ακόμη κάποια επαφή μεταξύ των Μπάιντεν και της εγγονής τους.

Η Ρόμπερτς εγκατέλειψε επίσης την προσπάθειά της να αλλάξει το επώνυμο του κοριτσιού σε “Μπάιντεν”, εγχείρημα που ο Χάντερ Μπάιντεν είχε προσπαθήσει να αποτρέψει.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν πατέρα και γιο ότι επωφελούνται από το όνομα και τη δύναμή τους.

Οι Μπάιντεν από την πλευρά τους, ελπίζουν ότι αν ο Χάντερ καταφέρει να ξεπεράσει  ομοσπονδιακή έρευνα για φοροδιαφυγή και παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου, η οικογένεια θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα σε ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας τους, που τροφοδοτήθηκε από τον εθισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η αντίδραση Ελεγκτή στην αίτηση Εισαγγελίας για παύση του

Με ευθείες βολές κατά της Γενικής Εισαγγελίας, αντέδρασε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αμέσως μετά την καταχώρηση της αίτησης για παύση του στο Ανώτατο...

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών

Σε ρυθμούς εκλογών μπήκε από σήμερα το κυβερνητικό τυπογραφείο για να τυπώσει τα ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024, μετά την...

Βραζιλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενώνα στο Πόρτο Αλέγκρε- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε έναν ξενώνα στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους...

Εκκενώνουν νοσοκομεία στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών

Σε έκτακτη εκκένωση δύο Νοσοκομείων προχώρησε το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων, υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών σε αυτές τις εγκαταστάσεις. «Υπήρχε προαναγγελία για μια...

Στις 19 Ιουνίου θα δικαστούν οι 11 «Σπαρτιατες»

Για τις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η δίκη των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» για εξαπάτηση εκλογέων. Οι βουλευτές θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου...

Βρετανία: Άρχισαν «προετοιμασία» της κηδείας του βασιλιά Καρόλου

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ξεκίνησε την επιχείρηση «Menai Bridge» (Γέφυρα Μενάι), που με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο είναι η κωδική ονομασία για τις προετοιμασίας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!