24.8 C
Nicosia
Τρίτη 16 Απρίλιος 2024 | 20:21

​​​​​​​Απόλυτη σιωπή από Πιονγκγιάνγκ στις προσφορές για βοήθεια στην αντιμετώπιση την πανδημίας, η κατάσταση διεθνώς

Ο αριθμός των πολιτών της Βόρειας Κορέας που διαπιστώθηκε πως έχουν «πυρετό» τις προηγούμενες 24 ώρες ανήλθε σε 167.650, με άλλα λόγια παρέμεινε κάτω από το επίπεδο των 200.000 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ενώ ακόμη ένας ασθενής υπέκυψε, μετέδωσε τη Δευτέρα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, καθώς η Πιονγκγιάνγκ συνεχίζει να αντιμετωπίζει με απόλυτη σιωπή τις προσφορές της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ να της παράσχουν βοήθεια στην αντιμετώπιση του πρώτου επίσημα επιβεβαιωμένου ξεσπάσματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Καθώς δεν διαθέτει αρκετά τεστ, η Πιονγκγιάνγκ δεν ανακοινώνει ποιος είναι ο επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων του SARS-CoV-2, ούτε εάν οι θάνατοι όντως οφείλονταν στην COVID-19. Με βάση τους αριθμούς που έχει μεταδώσει το KCNA πάντως, ασθένησαν 2,81 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων ανάρρωσαν πάνω από 2 εκατομμύρια, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων βρίσκεται στους 68 νεκρούς. Ειδικοί επισημαίνουν πως οι αριθμοί αυτοί ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Αφρική έφθασε το βράδυ της Κυριακής τα 11.596.707, ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Αφρικής (ACDC).

Κατά τα στοιχεία που συγκεντρώνουν τα ACDC, υπηρεσία δημόσιας υγείας της Αφρικανικής Ένωσης, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας σε όλη την ήπειρο έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 252.892 νεκρούς.

Τους υψηλότερους αριθμούς μολύνσεων καταγράφουν η Νότια Αφρική (3,92 εκατ.), το Μαρόκο (1,16 εκατ.), η Τυνησία και η Λιβύη.

Το Υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις 24 ώρες ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή υπέκυψαν 2 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 1.817 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα 33 εκατ. κατοίκων έφθασε τους 35.643 νεκρούς επί συνόλου 4.491.320 μολύνσεων.

Το Υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.319 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο να φθάνει τα 10.708.887.

Δεν υπέκυψε κανένας ασθενής εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19· ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού παρέμεινε αμετάβλητος στους 43.075 νεκρούς.

Το κινεζικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες στην ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν 869 κρούσματα του SARS-CoV-2, τα 187 με συμπτώματα και άλλα 682 ασυμπτωματικά, ενώ παράλληλα υπέκυψε ένας ασθενής εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην Κίνα, όπου εντοπίστηκε πριν από δύο χρόνια και πλέον ο νέος κορωνοϊός, έφθασε τους 5.223 νεκρούς επί συνόλου 223.332 μολύνσεων με συμπτώματα της λοίμωξης. Θεωρείται γενικά υποτιμημένος από τους περισσότερους ειδικούς.

Το Υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι δεν υπέκυψε κανένας ασθενής εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ επιβεβαιώθηκαν 44 κρούσματα του SARS-CoV-2, καθώς ο αριθμός των μολύνσεων συνεχίζει να υποχωρεί.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη νήσο της Καραϊβικής βρίσκεται στους 8.529 νεκρούς επί συνόλου 1.104.979 μολύνσεων, διευκρίνισε το υπουργείο.

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας (KCDA) ανακοίνωσε ότι τις 24 ώρες ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή επιβεβαιώθηκαν 9.975 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 22 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Νότια Κορέα έφθασε τους 23.987 νεκρούς επί συνόλου 17.967.672 μολύνσεων. Ο δείκτης θνητότητας παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,13%.

Το Υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε σήμερα πως τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν 9 θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 6.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 οφειλόμενα σε μετάδοση στην κοινότητα και άλλα 58 στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο κράτος της Ωκεανίας έφθασε τους 1.064 νεκρούς επί συνόλου 1.100.701 καταγεγραμμένων μολύνσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

DBRS: Αναμένεται επιδείνωση στα ΜΕΔ ορισμένων ευρωπαϊκών τραπεζών

Κάποια επιδείνωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) σε ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες, ιδιαίτερα σε σχέση με ορισμένους τομείς που δέχονται πιέσεις, όπως τα εμπορικά...

Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων

Το Εφετείο απέρριψε έφεση σε απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για αγωγή ενάντια στην Τράπεζα Κύπρου και την Κεντρική Τράπεζα σε σχέση με την...

Πάφος: Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο

Οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο για την επαρχία Πάφου ήταν συνολικά 6.359 ανέφερε ο Αναπληρωτής Έπαρχος Πάφου και Έφορος Εκλογών της Εκλογικής Περιφέρειας...

ΥΠΟΙΚ: Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας

Καθοδήγηση, για την ορθή εφαρμογή του νέου άρθρου 5ιη (5r) του Κανονισμού 833/2014 της 12ης δέσμης περιοριστικών μέτρων, σε νομικά πρόσωπα, οντότητες και φορείς με...

Λεμεσός: Διασώθηκαν ενώ το σκάφος τους βυθιζόταν

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος που βυθιζόταν στον κόλπο της Λεμεσού, διασώθηκαν από μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Σε ανακοίνωση του ΚΣΕΔ...

Πτώση παρουσίασε την Τρίτη το Χρηματιστήριο

Πτώση παρουσίασε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, λόγω του αρνητικού κλίματος που επικράτησε στις διεθνείς αγορές, εν μέσω ανησυχιών για τις γεωπολιτικές εξελίξεις....

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!