17.9 C
Nicosia
Παρασκευή 3 Μάιος 2024 | 2:21

ΟΚΥπΥ: Περαιτέρω αναβάθμιση του τομέα επεμβατικής ακτινολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Περαιτέρω αναβάθμιση του τομέα επεμβατικής ακτινολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (ΓΝΛ) ανακοίνωσε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Η επέκταση του τομέα περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων χώρων με εύκολη πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες(ΑμεΑ), θάλαμο φροντίδας επεμβατικής ακτινολογίας με μεγαλύτερο αριθμό κλινών, χώρους υγιεινής, σταθμό νοσηλευτών καθώς και άλλες υποστηρικτικές υποδομές.

Επίσης, στα πλαίσια της αναβάθμισης θα τοποθετηθεί νέο εξειδικευμένο μηχάνημα επεμβατικής ακτινολογίας και συγκεκριμένα τελευταίας τεχνολογίας αγγειογράφος διπλής λυχνίας (biplane angiography system), παρέχοντας εξειδικευμένες επιλογές διάγνωσης και θεραπείας.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, οι εργασίες υλοποίησης του έργου έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο και η ημερομηνία παράδοσης του είναι το 2ο τρίμηνο του 2024. Η συνολική τιμή του έργου, το οποίο εντάσσεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι €1,480,064.00 από τα οποία τα €359,663.00, αποτελούν το ποσό χρηματοδότησης.

Στη σχετική ανακοίνωση ο ΟΚΥπΥ σημειώνει πως ο νευραλγικός και καίριας σημασίας τομέας επεμβατικής ακτινολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας εξελίσσεται περαιτέρω για την παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας στους ασθενείς, στα πλαίσια του αναπτυξιακού πλάνου του Οργανισμού.

Όπως αναφέρεται, η επεμβατική ακτινολογία αποτελεί έναν ραγδαία εξελισσόμενο τομέα της ακτινολογίας, ο οποίος προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό αναίμακτων και ελάχιστα επεμβατικών επεμβάσεων και εξετάσεων.

Το εν λόγω τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας διενεργεί πέραν των 2000 επεμβατικών πράξεων ανά έτος, με δυνατότητα νοσηλείας των ασθενών στον πρότυπο θάλαμο νοσηλείας επεμβατικής ακτινολογίας κάτω από συνεχή ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο τομέας της επεμβατικής ακτινολογίας καλύπτει οποιοδήποτε επείγον περιστατικό παραπεμφθεί κατά τη διάρκεια του 24ώρου, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών που άπτονται της επεμβατικής ογκολογίας, της διαχείρισης πολυτραυματιών με ελάχιστα επεμβατικά μέσα, σε συνεργασία με το κέντρο τραύματος του ΓΝΛ, καθώς επίσης της διενέργειας μηχανικής θρομβεκτομής σε ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, σε συνεργασία με την νευρολογική κλινική.

Ο ΟΚΥπΥ σημειώνει τέλος πως συνεχίζει να υλοποιεί τα αναπτυξιακά και άλλα έργα τα οποία είχε ανακοινώσει, στη βάση του Στρατηγικού του Σχεδίου, με μοναδικό στόχο την παροχή βέλτιστης φροντίδας σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Προβλήματα στη νότια Αγγλία από καταιγίδα με κεραυνούς

Νύχτα βαριάς και πολύ σφοδρής βροχόπτωσης που συνοδεύτηκε από πολλούς κεραυνούς ήταν η χθεσινή στη νότια Αγγλία, με αποτέλεσμα την πρόκληση μιας σειράς προβλημάτων. Μεταξύ...

Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του επί 3 χρόνια στο Ηράκλειο – Σε σοκ οι γονείς του θύματος

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Κρήτης, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ένας 18χρονος κατήγγειλε τον νονό του ότι τον...

Κυρώσεις της Τεχεράνης σε ΗΠΑ και Βρετανία

Το Ιράν ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων σε ΗΠΑ και Βρετανία για την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ στον πόλεμο με τη...

Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές

Με αφορμή την αποφοίτηση των νέων δεσμοφυλάκων-χειριστών ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών (Κ-9), παρουσιάστηκε το προηγούμενο Σάββατο η δράση και οι δυνατότητες που έχουν τα συγκεκριμένα...

Θεσσαλονίκη: Διαπληκτίστηκαν και τον χτύπησε με σιδηρολοστό στο κεφάλι

Άγριος καυγάς μεταξύ δύο ατόμων συνέβη στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης και συγκεκριμένα...

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. στον Λίβανο η Πρόεδρος της Κομισιόν

«Ο Λίβανος και ο λαός του μπορούν να υπολογίζουν στη διαρκή στήριξη της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι στην ευχάριστη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!