28.8 C
Nicosia
Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024 | 17:55

Οι υπνολόγοι μοιράζονται μυστικά για το πώς να επιλέγετε στρώματα για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου

Κάθε πρωί, περίπου το 40% των ανθρώπων στον πλανήτη ξυπνούν ανεπαρκώς ξεκούραστοι, νιώθοντας κατάθλιψη και υπνηλία. Ο κακός ύπνος είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και οι γιατροί προσφέρουν διαφορετικούς τρόπους για να το λύσουν. Ωστόσο, δεν πρέπει να καταφύγετε αμέσως σε ακραία μέτρα – να πάρετε χάπια και να αλλάξετε ριζικά τον τρόπο ζωής σας. Υπάρχουν συνήθως αρκετοί λόγοι για τη διαταραχή του ύπνου και αξίζει να ξεκινήσετε με τις πιο απλές – αλλαγές στο δικό σας υπνοδωμάτιο. Για παράδειγμα, αντικαταστήστε έναν παλιό καναπέ με ένα άνετο ορθοπεδικό στρώμα. Πώς να επιλέξετε το τέλειο στρώμα για εσάς, λένε οι ειδικοί στον ύπνο askona. 

Η επιλογή του κατάλληλου στρώματος για εσάς είναι εξίσου σημαντική με, για παράδειγμα, το να φοράτε τα σωστά παπούτσια. Όταν αγοράζετε παπούτσια, προσέχετε όχι μόνο το στυλ τους, αλλά και τα υλικά, το μέγεθος, την κατασκευή και το . Αλλά ακόμα και το ίδιο το στρώματα Κύπρου – ιδανικά, θα πρέπει να αντιστοιχεί στο βάρος, το ύψος, την ηλικία και ακόμη και το φύλο του ιδιοκτήτη. Και πρέπει να το επιλέξετε λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της υγείας σας, και ίσως ακόμη και το κλίμα στο οποίο ζείτε..  

Ύψος

Στην ιδανική περίπτωση, το στρώματα Κύπρου πρέπει να είναι μακρύτερο από εσάς κατά τουλάχιστον 15-20 εκ. Δηλαδή, για άτομο ύψους έως 175 εκ., είναι κατάλληλο μήκος 190 εκ., είναι προτιμότερο να επιλέξετε μοντέλα δύο μέτρων για πιο ψηλούς. 

Πλάτος

Ο προσδιορισμός του ιδανικού πλάτους για ένα στρώματα Κύπρου είναι απλός: μετρήστε το πλάτος των ώμων σας και πολλαπλασιάστε επί δύο. Για ένα άτομο, κατά κανόνα, ένα κρεβάτι πλάτους 110-140 εκ. είναι αρκετό, για δύο – 180-200 εκ. Πιστεύεται ότι ένα στρώματα Κύπρου κατάλληλου πλάτους επιτρέπει σε δύο άτομα που κοιμούνται να μην ενοχλούν ο ένας τον άλλον στον ύπνο.

Βάρος

Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο ελαφρύς είστε, τόσο πιο μαλακό είναι το μοντέλο που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά Τα πιο σκληρά στρώματα είναι κατάλληλα για άτομα που το βάρος τους είναι μεγαλύτερο από 90 κιλά.

Αν όμως πονάει συχνά το κάτω μέρος της πλάτης σας ή διαγνωστούν μεσοσπονδυλικές κήλες και προεξοχές, δεν πρέπει να επιλέξετε το πιο σκληρό στρώματα Κύπρου, ακόμα κι αν ζυγίζετε πάνω από 90 κιλά. Σε αυτή την περίπτωση, για έναν άνετο ύπνο, είναι κατάλληλο ένα στρώματα Κύπρου χωρίς ελατήρια με ελαστικό πληρωτικό ή μοντέλα με ανεξάρτητο μπλοκ ελατηρίου, που προσαρμόζεται εύκολα στις καμπύλες της σπονδυλικής στήλης και ξεκουράζει τους μύες της πλάτης.

Ηλικία

Τα σκληρά και μεσαίας σκληρότητας μοντέλα μοντέλα συνιστώνται συνήθως από τους υπνολόγους για παιδιά ή νέους. Μετά από 50 χρόνια, οι ειδικοί της εταιρείας δεν συμβουλεύουν να κοιμάστε σε πολύ σκληρές επιφάνειες. Είναι ιδανικό να επιλέξετε ένα στρώματα Κύπρου που είναι σε θέση να διατηρεί τη σπονδυλική στήλη σε ανατομικά σωστή θέση όλη τη νύχτα. Εάν κάποια σημεία του σώματος μουδιάζουν και «ξαπλώνουν» κατά τη διάρκεια του ύπνου, χρειάζεστε σίγουρα μια πιο απαλή επιλογή.

Φύλο

Δημιουργώντας σύγχρονα ορθοπεδικά στρώματα, οι κατασκευαστές λαμβάνουν υπόψιν ακόμη και το φύλο των μελλοντικών χρηστών. Το «θηλυκό» μοντέλο υπονοεί ότι η μεγαλύτερη πίεση στο στρώμα είναι στη λεκάνη και τους γοφούς. Σε έναν άνδρα, όταν κοιμάται στο πλάι, η μέγιστη πίεση πηγαίνει στην περιοχή των ώμων. Αντίστοιχα, οι κατασκευαστές «ενισχύουν» εκείνες τις περιοχές που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη επιβάρυνση για να αντισταθμίσουν την πίεση. Υπάρχουν επίσης στρώματα γενικής χρήσης μεταβλητής σκληρότητας, το υλικό πλήρωσης των οποίων κατανέμεται λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορά φορτίου. Ένα τέτοιο ορθοπεδικό στρώματα Κύπρου σας επιτρέπει να χαλαρώνετε και να κοιμάστε τέλεια, επιπλέον φροντίζει για την κατάσταση της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων σας.

Δεν ξεχνάμε την υγεία μας

Τις περισσότερες φορές, τα ορθοπεδικά στρώματα αγοράζονται όταν εμφανίζεται πόνος – στο κάτω μέρος της πλάτης, στον αυχένα, στις αρθρώσεις … Οι αιτίες του πόνου μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά θα ήταν παράλογο να επιλέξετε ένα στρώματα Κύπρου χωρίς να λάβετε υπόψη τις ανάγκες του σώματός σας.

Τα μοντέρνα στρώματα μπορούν να είναι μια πραγματική σωτηρία για ένα άτομο που υποφέρει από πόνους στην πλάτη. Για προεξοχές και κήλες είναι κατάλληλα στρώματα χωρίς ελατήρια μέσης σκληρότητας με φυσικό πληρωτικό ή στρώματα ελατηρίου, εξοπλισμένα με ανεξάρτητο μπλοκ και με μεγάλο αριθμό (από 500 και άνω) ελατηρίων ανά τετραγωνικό μέτρο. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η ικανότητα να παίρνουν όσο το δυνατόν πιο άνετη φόρμα για τη σπονδυλική στήλη, στηρίζοντας την προσεκτικά και δίνοντας στους μύες την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Για όσους κατά καιρούς ταλαιπωρούνται από πόνους στην πλάτη, οι ειδικοί της εταιρείας συμβουλεύουν να επιλέγουν στρώματα «δύο όψεων», στα οποία η μία πλευρά είναι πιο σκληρή από την άλλη. Έτσι, μπορείτε να διαφοροποιήσετε την ακαμψία, αν θέλετε, και να κοιμηθείτε σε μια επιφάνεια που είναι πιο άνετη αυτή τη στιγμή.

Τα μεσαίας σκληρότητας μαλακά ανατομικά στρώματα με ανεξάρτητο μπλοκ προτείνονται επίσης από τους ειδικούς της εταιρείας για παθήσεις των αρθρώσεων.

Εάν υπάρχει σκολίωση, συνιστώνται πιο σφιχτά στρώματα. Και με την οστεοχονδρωσία, είναι κατάλληλα μοντέλα μεσαίας σκληρότητας που παρέχουν υποστήριξη πολλαπλών επιπέδων (κατά κανόνα, αυτά είναι στρώματα ελατηρίου τύπου τσέπης).

Μικροκλίμα στην κρεβατοκάμαρα

Για έναν καλό ύπνο, σημαντική είναι η καθαριότητα και η φρεσκάδα του αέρα στην κρεβατοκάμαρα, η απουσία αλλεργιογόνων κοντά σας. Φροντίστε για αυτό εκ των προτέρων, επιλέξτε ένα στρώματα Κύπρου από μοντέρνα υποαλλεργικά υλικά, αποκτήστε ένα αφαιρούμενο κάλυμμα. Επίσης, να γνωρίζετε ότι το στρώμα σας μπορεί να είναι πολύ βαρύ και δύσκολο να το αναποδογυρίσετε μόνοι σας. Θα πρέπει να ταιριάζει με το μήκος του κρεβατιού σας και να είναι αρκετά ψηλό (οι ειδικοί συνιστούν να επιλέγετε στρώματα τουλάχιστον 1,5 cm πάνω από το πλάι, ώστε να μην χτυπήσετε κατά λάθος τη νύχτα).

Φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι το στρώμα δεν έχει χημική μυρωδιά που μπορεί να αργήσει να εξαφανιστεί.

Αν νιώθετε κρύο το χειμώνα και το σπίτι είναι πολύ ζεστό το καλοκαίρι, είναι λογικό να δώσετε προσοχή στα στρώματα τύπου χειμώνα/καλοκαίρι. Η μία πλευρά αυτού του στρώματος είναι σχεδιασμένη για κρύο καιρό και η άλλη πλευρά θα κάνει τον ύπνο σας πιο γλυκό τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού.

Δοκιμάστε το οι ίδιοι 

Και η τελευταία συμβουλή από τον υπνολόγο Askona – επιλέξτε μόνοι σας το στρώματα Κύπρου! Εάν είναι δυνατόν, πηγαίνετε στο κατάστημα το βράδυ όταν αισθάνεστε κουρασμένοι. Ξαπλώστε σε διαφορετικά μοντέλα, ακούστε τα συναισθήματά σας. Θα πρέπει να νιώθετε άνετα, αν και ασυνήθιστα. Και μην τσιγκουνευτείτε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Άλλωστε, το πώς περνάτε το «νυσταγμένο» τρίτο της ζωής σας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητά της στο σύνολό της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μπορούν τα μακροπρόθεσμα δάνεια να βοηθήσουν στην επίλυση της στεγαστικής κρίσης;

Τα αυξανόμενα επιτόκια στεγαστικών δανείων ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της αγοράς ακινήτων τα τελευταία δύο χρόνια και ένας σημαντικός συντελεστής στην κρίση κόστους ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα...

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στα όρια Μαθιάτη

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 03:30 στην τοποθεσία «Μεταλλείο Μαθιάτη» εντός της κοινότητας Μαθιάτη, αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Δασών Χάρη στην...

Αυξημένη και σήμερα η σκόνη – Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας κατά διαστήματα αναμένεται να είναι...

Στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο η αίτηση για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή

Το αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή από τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα κατατέθηκε σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο. Το πρωί Παρασκευής οι δικηγόροι...

Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο

Συνέρχεται σήμερα, Παρασκευή, το Εθνικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της οποίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε ενημέρωση για τις τελευταίες...

Προς μετωπική Κίνα με Ευρώπη; Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Όλο και πιο κοντά σε τροχιά σύγκρουσης για την οικονομία βρίσκεται πλέον η Ευρώπη με την Κίνα, με τις Βρυξέλλες να σκληραίνουν συνεχώς της στάση τους...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!