28.3 C
Nicosia
Παρασκευή 10 Μάιος 2024 | 12:20

Συστάσεις για προστασία από τον καύσωνα – Τι να προσέξουμε

Σε συστάσεις προς το κοινό με στόχο την ορθή προετοιμασία για ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών από τον καύσωνα προέβη η Πολιτική Άμυνα.

Στην ανακοίνωσή της, που μεταδίδει το ΓΤΠ, η Πολιτική Άμυνα καλεί το κοινό να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις και τις βαριές σωματικές εργασίες κάτω από τον ήλιο. Συμβουλεύει επίσης να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία, το βάδισμα για πολλή ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να αποφεύγονται χώροι όπου επικρατεί συνωστισμός.

Καλεί, ακόμα, το κοινό, να φορεί δροσερά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, να προστατεύει το κεφάλι με καπέλο και να φορεί γυαλιά ηλίου καλής ποιότητας που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.

Η κατανάλωση μικρών και ελαφρών γευμάτων, πλούσιων σε φρούτα και λαχανικά και φτωχών σε λίπη, καθώς και η κατανάλωση άφθονου νερού και χυμών φρούτων και λαχανικών συστήνεται από την Πολιτική Άμυνα, η οποία καλεί επίσης να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά και οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας.

Η Πολιτική Άμυνα περαιτέρω καλεί το κοινό να χρησιμοποιεί τεχνητά μέσα αερισμού (ανεμιστήρες) ή σύστημα κλιματισμού και να απευθύνεται σε γιατρό για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως να παρουσιαστούν. Τέλος, καλεί το κοινό να μεριμνά για συγγενικά ή άλλα κοντινά πρόσωπα που είναι ηλικιωμένα ή χρήζουν φροντίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κάλεσμα στους μετόχους για ηλεκτρονική πληρωμή μερίσματος απευθύνει η Τρ. Κύπρου

H Τράπεζα Κύπρου κάλεσε τους μετόχους της όπως προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το μέρισμα που τους αναλογεί να τους καταβληθεί ηλεκτρονικά. Στο πλαίσιο αυτό,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!