15 C
Nicosia
Τρίτη 16 Απρίλιος 2024 | 8:53

Σε υψηλό επίπεδο συναγερμού η Γαλλία λόγω του κύματος καύσωνα

Η Γαλλία θα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο συναγερμού τη Δευτέρα καθώς κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα, ενώ οι πυρκαγιές μαίνονται σε περιοχές της νοτιοδυτικής Ευρώπης δεν έχουν δώσει σημάδια ύφεσης.

Οι προβλέψεις έχουν θέσει 15 επαρχίες της Γαλλίας στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ενώ η γειτονική Βρετανία αναμένεται να αντιμετωπίσει νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών.

Αυτό το κύμα καύσωνα είναι το δεύτερο σε περιοχές της νοτιοδυτικής Ευρώπης εδώ και κάποιες εβδομάδες, και οι πυρκαγιές σε Γαλλία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία έχουν κάψει χιλιάδες εκτάρια γης και ανάγκασες χιλιάδες κατοίκους και τουρίστες να φύγουν από τους τόπους διαμονής τους.

Οι επιστήμονες λένε πως για όλα αυτά φταίει η κλιματική αλλαγή και προβλέπουν πιο συχνά και έντονα περιστατικά καιρικών φαινομένων, όπως κύματα καύσωνα και ξηρασία.

Στο δάσος Landes της Γαλλίας οι θερμοκρασίες θα είναι πέραν των 42 βαθμών Κελσίου, είπε τη Δευτέρα ο μετεωρολόγος Olivier Proust.

Και στη Βρετάνη, που μέχρι πρόσφατα είχε ξεφύγει από τις θερμοκρασίες του καύσωνα, θα μπορούσαν να καταγραφούν θερμοκρασίες μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου ανέφεραν ειδικοί, κάτι που θα αποτελέσει ρεκόρ για την περιοχή.

Στη νοτιοδυτική περιοχή Gironde, οι πυροσβέστες συνέχισαν κατά το Σαββατοκύριακο να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιές που έκαψαν σχεδόν 11 χιλιάδες εκτάρια από την Τρίτη.

Στο μεταξύ, οι ισπανικές αρχές ανέφεραν γύρω στις 20 πυρκαγιές που ακόμη μαίνονται εκτός ελέγχου σε διαφορετικά μέρη της χώρας, έχουντας καταστρέψει περίπου 4.500 εκτάρια γης.

Οι πυρκαγιές έχουν ήδη σκοτώσει προσωπικό άμεσης δράσης και άλλους πολίτες από την περασμένη βδομάδα. Ο πιο πρόσφατος θάνατος αφορούσε έναν πυροσβέστη και σημειώθηκε την Κυριακή όταν αυτός επιχειρούσε για την κατάσβεση πυρκαγιάς στη νοτιοδυτική Ισπανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αστυνομία: «Tρομοκρατική» ενέργεια η επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Επίθεση με μαχαίρι κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, ήταν «τρομοκρατική ενέργεια», έκρινε η Αστυνομία, που προχώρησε τη...

Ευρωεκλογές: Το προφίλ των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας, τα μηνύματα και το στοίχημα της κάλπης

Η παρουσίαση του συνόλου των υποψηφίων (42) που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις επικείμενες ευρωεκλογές, έκοψε και επισήμως το νήμα της προεκλογικής...

Σύσταση Δικτύου Επιχειρήσεων Καινοτομίας από την ΟΕΒ

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), ως εμπνευστής και διοργανωτής εδώ και 20 περίπου χρόνια του Διαγωνισμού των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας που αποτελεί τον...

Συνάντηση ΕΒΕΛ-ΕΤΑΠ Λ/κας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του ΕΒΕ Λάρνακας και της ΕΤΑΠ Λάρνακας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και τον Αρχηγό Αστυνομίας με στόχο...

Aνησυχία ΔΟΑΕ για στοχοποίηση πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν από το Ισραήλ

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, μέρους του συστήματος του ΟΗΕ, δήλωσε χθες Δευτέρα πως τον ανησυχεί το ενδεχόμενο το Ισραήλ να βάλει...

Γκουτέρες: Ενδεχόμενο να διαπράχθηκαν «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στο Σουδάν

Οι επιθέσεις εναντίον αμάχων αδιακρίτως στο Σουδάν πιθανόν αποτελούν «εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», εκτίμησε χθες Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!