19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 12:30

Σε δύο δημοσιογράφους για τη μάχη τους υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, το Νόμπελ Ειρήνης

Δύο δημοσιογράφοι, η Μαρία Ρέσα από τις Φιλιππίνες και ο Ντμίτρι Μουράτοφ από τη Ρωσία, τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ειρήνης 2021 για “τη θαρραλέα μάχη τους υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης” στις χώρες τους, ανακοίνωσε σήμερα η νορβηγική επιτροπή του βραβείου Νόμπελ.

Η Μαρία Ρέσα και ο Ντμίτρι Μουράτοφ “αντιπροσωπεύουν όλους τους δημοσιογράφους που υπερασπίζονται αυτό το ιδανικό σε έναν κόσμο όπου η δημοκρατία και η ελευθερία του Τύπου βρίσκονται αντιμέτωπες με όλο και περισσότερο αντίξοες συνθήκες”, δήλωσε στο ΄Οσλο η πρόεδρος της Νορβηγικής Επιτροπής του Νόμπελ Μπέριτ Ράις-Αντερσεν.

Η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου, την επέτειο του θανάτου του Σουηδού βιομηχάνου Άλφρεντ Νόμπελ, ο οποίος καθιέρωσε τα βραβεία με τη διαθήκη του το 1895.

Η δημοσιογράφος από τις Φιλιππίνες Μαρία Ρέσα δήλωσε ότι εξεπλάγη από την είδηση, μιλώντας στον ιστότοπο Rappler. “Εχω πάθει σοκ”, τόνισε η Ρέσα στον ειδησεογραφικό ιστότοπο του οποίου είναι συνιδρύτρια.

Το Κρεμλίνο χαιρέτισε το “θάρρος” και το “ταλέντο” του Ντμίτρι Μουράτοφ, που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης για τον αγώνα του υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, ως επικεφαλής της μεγαλύτερης αντιπολιτευόμενης εφημερίδας. “Μπορούμε να συγχαρούμε τον Ντμίτρι Μουράτοφ. Εργάζεται αδιαλείπτως σύμφωνα με τα ιδανικά του, διατηρώντας τα. Είναι ταλαντούχος και θαρραλέος”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!