24.8 C
Nicosia
Τρίτη 23 Απρίλιος 2024 | 11:38

Διάσημοι πίνακες πλημμυρίζουν τους δρόμους της Μαδρίτης

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021, το Μουσείο Prado έχει εγκαταστήσει περίπου είκοσι ακριβή αντίγραφα των συλλογών του στους δρόμους της Μαδρίτης, σε απρόσμενα, κοντά και εκπληκτικά μέρη, με σκοπό να αλλάξει την καθημερινή ζωή των πολιτών και να ενθαρρύνει την επίσκεψή σας σε μουσεία.

Η πρωτοβουλία έχει ως τίτλο «A la Vuelta de la Esquina» (Στρίβοντας στη γωνία) και εκφράζει επίσης τη φιλοδοξία για την ταχεία επιστροφή της κανονικότητας και την επιθυμία να επιστρέψουμε στην πρo-COVID ζωή που μας περιμένει, αλλά και να «αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών» εκθέτοντας έργα σε «απρόσμενα, κοντινά και ανέλπιστα μέρη»

Μαδριλένιοι και τουρίστες που έκοβαν βόλτες στους δρόμους της Ισπανικής πρωτεύουσας ανακάλυψαν κρυμμένα τα διαμάντια σε όλη την πόλη.

Πρόκειται ακριβή αντίγραφα έργων τέχνης από τις συλλογές του Μουσείου Prado – μεταξύ αυτών έργα των Γκόγια, Ελ Γκρέκο, Φρα Αντζέλικο και άλλων – τοποθετήθηκαν πίσω από φυλλωσιές δέντρων, σε σημεία ελέγχου επιβατών στο αεροδρόμιο, σε όψεις κτηρίων και σε σιδερένια κιγκλιδώματα.

Η τελευταία αυτή πρωτοβουλία εντάσσεται σύμφωνα με το ΑΠΕ, στη σειρά πρωτοβουλιών που στοχεύουν να φέρουν την τέχνη εκτός του μουσείου, διασπείροντας έργα των συλλογών του· είχαν προηγηθεί, στο παρελθόν, οι πρωτοβουλίες «Το Πράδο στους Δρόμους» και «Σήμερα είναι Πράδο».

 

 

ΠΗΓΗ: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πόλεμος στη Γάζα: Αυτό είναι το σχέδιο των IDF για την εισβολή στη Ράφα

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ετοιμάζονται να απομακρύνουν Παλαιστίνιους πολίτες από τη νοτιότερη πόλη της Γάζας, τη Ράφα, πριν από την προγραμματισμένη επίθεσή τους εκεί...

Ask Wire: Συμπεριλήφθηκε στις κατηγορίες Rising Star και Women in Leadership της Deloitte Technology Fast 50

Έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια παρουσίας και πολλά καινοτόμα άλματα, η Ask WiRE, κορυφαίος πάροχος ολοκληρωμένων προφίλ ακινήτων και υπηρεσιών ανάλυσης δεδομένων, μετρά άλλο...

Τι θα γίνει αν δεν κατατεθεί εγγυητική από Kition Ocean Port – Ο Υπουργός Μεταφορών απαντά

Στη Νομική Υπηρεσία θα καταφύγει η Κυβέρνηση σε περίπτωση μη καταβολής την Τρίτη της εγγυητικής από την Kition Ocean Port, της αναδόχου εταιρείας που...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!