15.8 C
Nicosia
Τετάρτη 8 Μάιος 2024 | 3:36

Αρχίζει το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, το 16ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Αρχίζει αύριο Σάββατο 9 Οκτωβρίου, επιστρέφει ύστερα από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το 16ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «επιστρέφει μετά από δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το 16ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ  Αγίας Νάπας με τους δράκους, τις μάγισσες, τους πρίγκιπες και πριγκίπισσες, τους ιππότες και τους βασιλιάδες, αλλά και όλους τους ήρωες των παραμυθιών να ζωντανεύουν και μαζί με Κύπριους και Ελληνες καλλιτέχνες, μέλη αξιόλογων ντόπιων και ξένων μουσικοχορευτικών και θεατρικών συγκροτημάτων/ομάδων, θα προσφέρουν ένα υπέροχο θέαμα στο κοινό».

Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του αύριο Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 18.30 στη Λεωφόρο Μακαρίου και στην Κεντρική Πλατεία του Μοναστηριού Αγίας Νάπας και τα εγκαίνια θα τελέσει γύρω στις 8 το βράδυ, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Προστίθεται ότι «μέχρι το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, το Φεστιβάλ, με τις εμπνευσμένες θεματολογικά μεσαιωνικές δραστηριότητές του, οι οποίες λειτουργούν ως αφηγηματικές και περιγραφικές αναπαραστάσεις, των εκδηλώσεων της καθημερινότητας και των γεγονότων της εποχής, περιλαμβάνουν θέατρο δρόμου και μουσικοχορευτικές παραστάσεις εποχής με συγκροτήματα και ομάδες από την Ολλανδία, την Ιταλία, την Ρωσία, την Αγία Πετρούπολη, τη Λευκορωσία, τη Τσεχία και την Ουκρανία».

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα συμμετέχουν και ομάδες με ενδυμασίες ανάλογα με το θέμα «Οι δρόμοι των Σταυροφόρων» και μεσαιωνικά παζάρια με χειροποίητα προϊόντα εποχής, όπως κρασί σε ξύλινα βαρέλια και μεσαιωνικά εδέσματα, τα οποία θα προσφέρεται δωρεάν στους θαμώνες.

Ακόμα θα διεξάγονται  μεσαιωνικά εργαστήρια όπως  κεραμοποιείο με ξύλινο τροχό, καλαθοπλεχτικής, παραδοσιακής σιδηρουργίας, κατασκευής χάρτινου σκοινιού, ενώ θα λειτουργούν εκθέσεις από υφαντά, βενετσιάνικες μάσκες, κοσμήματα , μεσαιωνικά φορέματα και άλλα.

Κατά τη διάρκεια του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν επίσης τρεις συναυλίες. Συγκεκριμένα αύριο Σάββατο 9 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με τίτλο «Δρόμοι Παλιοί» με τους καλλιτέχνες Λάκη Χαλκιά και Σοφία Παπάζογλου.

Ακόμα την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν η συναυλία με τίτλο «Κύπρος, Αιγαίο, Μικρά Ασία» με την Αρετή Κατιμέ και τους Πέτρο και Μιχάλη Κουλουμή και η συναυλία «Ανάσα της ψυχής μου» με την Γεωργία Νταγάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «πριν την έναρξη του προγράμματος της πρώτης μέρας του Φεστιβάλ, όλα τα μέλη των μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων/ομάδων θα περπατήσουν κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου, από τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού μέχρι την Κεντρική Πλατεία. Τις υπόλοιπες μέρες οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ θα περπατήσουν από τα φώτα τροχαίας μέχρι την Πλατεία όπου θα παρουσιάζουν στη σκηνή τις παραστάσεις τους».

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, θα τηρούνται αυστηρώς όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, ενώ η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την προσκόμιση Safe Pass.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τέξας: «Πες αντίο στον μπαμπά στην κάμερα», είπε στον 3χρονο γιο της, τον σκότωσε και αυτοκτόνησε

Οι αρχές συνέταξαν ένα χρονοδιάγραμμα των τελευταίων ωρών της ζωής μιας γυναίκας από το Τέξας προτού πυροβολήσει τον 3χρονος γιο της και στη συνέχεια...

Ρωσία: Ορκίστηκε για την 5η θητεία του ο Πούτιν

Για μία νέα εξαετή θητεία στην προεδρία της Ρωσίας ορκίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Την τελετή της ορκωμοσίας μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής...

Λάρισα: 41χρονος σε αμόκ μαχαίρωσε τον αδερφό του, τραυμάτισε φίλο του και ένα βρέφος 10 μηνών

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 41χρονος άνδρας που το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μαχαίρωσε τον αδερφό του και τραυμάτισε έναν 43χρονο, καθώς και ένα βρέφος 10...

Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα: Τι συμβαίνει και τι σημαίνει σε 5 ερωτήσεις – απαντήσεις

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε τον «επιχειρησιακό έλεγχο» του περάσματος της Ράφα, στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού...

Νότια Αφρική: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες παγιδευμένοι εξαιτίας κατάρρευσης κτιρίου

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε χθες Δευτέρα κτίριο υπό ανέγερση στην Τζορτζ, στις ακτές της Νότιας Αφρικής, ενώ άλλοι κάπου πενήντα...

Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!