19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:22

Το νέο Lexus NX ήρθε στην Κύπρο

Tο ολότελα νέο Lexus NX ήρθε στην Κύπρο για αναβαθμίσει όλα τα δεδομένα στην κατηγορία των μεσαίου μεγέθους SUV και να θέσει τον πήχη για τη Lexus ακόμα πιο ψηλά. Το μοντέλο αποκαλύφθηκε πρόσφατα, στο Lexus Centre, στη Λευκωσία, αποτυπώνοντας ξεκάθαρα το στίγμα του και σηματοδοτώντας την επανάσταση στην κατηγορία του.

ΝΕΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ
Με καινοτόμους κινητήρες, το νέο μοντέλο καθίσταται το πρώτο plug-in υβριδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lexus, κάνοντας ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός στη δυναμική απόδοση, που προσφέρει μεγαλύτερη σύνδεση μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου, μέσω του Lexus Driving Signature. Το NX 450h είναι το νέο plug-in υβριδικό Lexus, της νέας σειράς NX, προσφέροντας 306 ίππους και 63 km ηλεκτρικής αυτονομίας, με εκπομπές CO2 κάτω από 40 g / km. Το υβριδικό σύστημα αυτής της έκδοσης απαρτίζεται από ένα βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων και 185 ίππων, και έναν δυνατό ηλεκτροκινητήρα 182 ίππων ενσωματωμένο στο κιβώτιο. Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 18,1 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία τουλάχιστον 68 χλμ., απόσταση που μπορεί να αυξηθεί στα περίπου 90 χλμ. σε αστικές συνθήκες.
Το NX 350h, από την άλλη, το οποίο διαθέτει υβριδικό σύστημα τέταρτης γενιάς Lexus, με 242 ίππους, έχει ενισχυμένη ισχύ κατά 22% και μειωμένες κατά 10% εκπομπές.

Το εν λόγω μοντέλο εφοδιάζεται με το τέταρτης γενιάς αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα, όπου η απόδοση των επιμέρους κινητήρων είναι παραπλήσια με εκείνη της δυνατότερης έκδοσης, η μπαταρία όμως είναι πολύ μικρότερη και η συνδυαστική ισχύς φτάνει στους 244 ίππους.

ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
Περισσότερα από 175.000 Lexus NX έχουν πωληθεί στην Ευρώπη από το 2014, αναδεικνύοντας το NX σε έναν αληθινό πρωταθλητή στις προτιμήσεις των πελατών της Lexus. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Lexus NX 450h+ απέσπασε το 1ο βραβείο κατά τις ανεξάρτητες δοκιμές που υπεβλήθησαν από το κορυφαίο βρετανικό περιοδικό αυτοκινήτου «What Car?», αναδεικνύοντάς το ως το Plug-in Hybrid αυτοκίνητο της χρονιάς.

Παράλληλα, σε κάθε περίπτωση, οι οικολογικές του επιδόσεις είναι πραγματικά ασυναγώνιστες, αφού οι εκπομπές CO2 είναι της τάξης των 20 και των 133 γρ./χλμ., αντίστοιχα, για τις εκδόσεις 450h+ και 350h. Το νέο Lexus NX σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για τη Lexus, καθώς η άφιξή του δίνει το ορόσημο για μια συνεχή ροή νέων και ανανεωμένων μοντέλων σε μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα -με τουλάχιστον 20 νέα μοντέλα έως το 2025.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ
Το Lexus NX χαρακτηρίζεται από την εκλεπτυσμένη αισθητική του σχεδιασμού του, την υψηλή πολυτέλεια, τη λεπτή φινέτσα και την τεχνολογική υπεροχή που το διακρίνει, ενώ επίσης έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια από τον ανεξάρτητο οργανισμό ελέγχου ασφάλειας οχημάτων, Euro NCAP. Βασισμένο στη νέα αρχιτεκτονική «Global Architecture K-Platform», που εξασφαλίζει χαμηλό κέντρο βάρους, το νέο NX έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το απερχόμενο. Αναβαθμισμένο στο 95% των εξαρτημάτων του και βασισμένο στην πλατφόρμα Global Architecture K (GA-K), το νέο μοντέλο με μακρύ καπό και κοντές προεξοχές παραμένει πιστό στη βασική φιλοσοφία L-finesse της μάρκας, αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζει μια πιο εξελιγμένη και δυναμική εμφάνιση.

Σχεδιαστικά, το βλέμμα πέφτει στη μεγάλη μάσκα που πλαισιώνεται από αιχμηρούς κεντρικούς προβολείς. Η μεγαλύτερη αλλαγή, ωστόσο, εντοπίζεται στο πίσω μέρος όπου ενσωματώνεται μια LED οριζόντια λωρίδα που γεφυρώνει τα φώτα και χαρίζει στο Lexus NX ένα ευδιάκριτο οπτικό αποτύπωμα ειδικά τη νύχτα.

TAZUNA CONCEPT
Το νέο NX σηματοδοτεί την πρώτη εφαρμογή του νέου Tazuna concept της Lexus για τον σχεδιασμό του cockpit. Λαμβάνοντας το όνομά του από μια ιαπωνική λέξη που περιγράφει τον έλεγχο του αναβάτη του αλόγου χρησιμοποιώντας τα ηνία, επικεντρώνεται στο να δίνει στον οδηγό άμεσο, διαισθητικό έλεγχο του οχήματος, ακολουθώντας το μότο «τα χέρια στο τιμόνι, τα μάτια στο δρόμο».

Η αίσθηση του πιλοτηρίου δημιουργείται από τη διαμόρφωση του χώρου που εκτείνεται από την πόρτα του οδηγού ως την κεντρική κονσόλα. Ένα εντελώς νέο σύστημα πολυμέσων που παρέχει ταχύτερη απόκριση, πρόσθετες λειτουργίες και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα, συνδυάζοντας οθόνη αφής και κουμπιά για διαισθητική λειτουργία.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΓΙΑ TEST DRIVE
Το νέο Lexus NX plug-in hybrid αποτυπώνει την αίσθηση της απόλυτης ισορροπίας. Ο υβριδικός του χαρακτήρας δένει αρμονικά με τον δυναμισμό, τον σεβασμό στην παράδοση και την ανάγκη για εξέλιξη και καινοτομία.

INFO
Είναι διαθέσιμο για test drive, με στόχο να οδηγήσει κάθε διαδρομή σας προς την αρμονία. www.lexus.com.cy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Νέα Οδηγία της ΕΕ προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες

Της Μαρίας Κραμβιά -Καπαρδή (*) Η ελευθερία λόγου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά δικαιώματα του ανθρώπου. Στον 21ον αιώνα όμως υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζεται...

ΠτΔ: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα

Ενδεχομένως το λιμάνι που δημιουργείται στη Γάζα στο πλαίσιο του θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή να είναι έτοιμο πριν από την 1η...

Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) καλεί όλους τους δικαιούχους του ΓεΣΥ να προχωρήσουν σε ενεργοποίηση του ιατρικού τους προφίλ στο λογισμικό του Συστήματος...

ΠτΔ: Θα ανακοινώσουμε οριζόντια και στοχευμένα μέτρα

Θα ανακοινώσουμε περισσότερα μέτρα, κάποια οριζόντια, κάποια στοχευμένα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε σχέση με την συνεδρία του Υπουργικού σήμερα, σημειώνοντας...

Δεν παραδέχθηκε καμία κατηγορία ο 44χρονος για το τετραπλό θανατηφόρο

Δεν παραδέχθηκε ενοχή σε καμία από τις 10 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, ο 44χρονος οδηγός του διπλοκάμπινου οχήματος, που ενεπλάκη στο τετραπλό θανατηφόρο, τα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!