19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 12:27

Βουλγαρία: Αύξηση 82% στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 58% στα υβριδικά οχήματα σε ένα χρόνο

Ο αριθμός των υβριδικών οχημάτων που κινούνται με συνδυασμό ηλεκτρικής ενέργειας και συμβατικών καυσίμων είναι σημαντικά υψηλότερος στην Βουλγαρία με 25.467, εκ των οποίων η ηλεκτρική ενέργεια και η βενζίνη είναι ο πιο συνηθισμένος συνδυασμός, φτάνοντας σε 21.842. Υπήρχαν συνολικά 16.116 υβριδικά οχήματα τον Ιούλιο του 2021, πράγμα που σημαίνει ότι τα υβριδικά αυτοκίνητα αυξήθηκαν κατά 58% σε μόλις ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ευρωπαϊκές τάσεις

Οι αυξήσεις αυτές ακολουθούν τις ευρωπαϊκές τάσεις. Τα οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων και των υβριδικών οχημάτων είναι καθαρότερος αέρας στα αστικό περιβάλλον, λιγότερος θόρυβος και μικρότερες επιβλαβείς εκπομπές αερίων, που όλα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων επιδοτείται σε πολλές χώρες. Δεν λαμβάνονται τέτοια μέτρα στη Βουλγαρία για ιδιώτες καταναλωτές αυτή τη στιγμή, αν και έχει χορηγηθεί βοήθεια στην κεντρική και τοπική διοίκηση για την αγορά τέτοιων οχημάτων στο πλαίσιο του National Trust EcoFund.

Το φετινό πρόγραμμα

Μέχρι πέρυσι, το Ταμείο παρείχε βοήθεια μόνο για την αγορά υβριδικών αυτοκινήτων, αλλά το φετινό πρόγραμμα απευθύνεται πλήρως στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα ποσά που διατίθενται για την αγορά τέτοιων οχημάτων από τις διοικήσεις ποικίλλουν από 20.000 BGN έως 40.000 BGN, ανάλογα με το μοντέλο και το μέγεθος.

Εκτός από τη συμβολή σε ένα καθαρότερο περιβάλλον, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων στη Βουλγαρία απολαμβάνουν μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως δωρεάν στάθμευση σε ζώνες στάθμευσης επί πληρωμή στις πόλεις, φοροαπαλλαγές και χαμηλό κόστος καυσίμων, ειδικά λόγω των αυξανόμενων τιμών.

Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων είπαν στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA ότι ένα από τα κύρια προβλήματα είναι η έλλειψη σταθμών φόρτισης, οι οποίοι μάλιστα λείπουν εντελώς σε ορισμένες πόλεις.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!