26.8 C
Nicosia
Παρασκευή 10 Μάιος 2024 | 16:16

Στην πρώτη εξάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αδελαΐδας ο Κοντίδης

Την σταθερή παρουσία του στην ελίτ της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας επιβεβαίωσε ο Παύλος Κοντίδης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αδελαΐδας, τερματίζοντας για δέκατη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση στην πρώτη εξάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο 34χρονος ιστιοπλόος τερμάτισε τέταρτος στην κούρσα των μεταλλίων και κέρδισε μία θέση στη γενική κατάταξη, ανεβαίνοντας στην έκτη. Φθάνοντας στους 79 βαθμούς ποινής ξεπέρασε τον Γάλλο Jean Baptiste Bernaz (86β.), ο οποίος ήταν ένατος στην κούρσα των μεταλλίων.

«Είδα αρκετά θετικά πράγματα σε αυτό τον αγώνα, που επειδή είναι η Ολυμπιακή χρονιά δεν είναι ο πιο σημαντικός, και είναι πολύ ενθαρρυντικά για τη συνέχεια», δήλωσε στην πρώτη του αντίδραση ο 34χρονος ιστιοπλόος και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος ότι αν ξεκινούσε τώρα το Παγκόσμιο θα ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα, αλλά αυτή η σταθερότητα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια με χαροποιεί ιδιαίτερα. Παρόλο που δεν ήταν η εβδομάδα μού κατάφερα να πλασαριστώ στις πρώτες θέσεις και να αναδείξω την Κύπρο μας».

Όπως σημειώνεται, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα για τον Παύλο Κοντίδη, αν δεν χανόταν σημαντικό έδαφος στις πρώτες ιστιοδρομίες. «Φάνηκε ότι οι αθλητές που πέρασαν αρκετό χρόνο εδώ, εγκλιματίστηκαν με τις συνθήκες, πώς συμπεριφέρεται ο άνεμος και την τεχνική με τον κυματισμό που επικρατούσε. Στην πορεία που αντιληφθήκαμε και εμείς τη συμπεριφορά του ανέμου, τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα στα τελικά, παρά στα προκριματικά, που συνήθως είναι ανάποδα», είπε.

Στην Αδελαΐδα το Πρωτάθλημα διέφερε από τις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις, που οι ιστιοδρομίες πλέον είναι διάρκειας 45-50’ και διήρκεσαν 10-15’ περισσότερο, όπως ήταν οι κούρσες παλαιότερα. «Κάποιος θα σκεφτεί εντάξει 10-15 λεπτά, αλλά σε αυτή την ένταση, 10-15’ είναι αρκετή η κούραση, πόσο μάλλον εφτά μέρες συνεχόμενες και με έντεκα ιστιοδρομίες», είπε ο Κοντίδης.

Για τον Παύλο Κοντίδη το σερί παρουσίας στις πρώτες έξι θέσεις ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022, όταν κατετάγη έκτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Trofeo Princesa Sofia. Την ίδια χρονιά είχε κερδίσει τον Απρίλιο το Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres, ενώ στην ίδια τοποθεσία είχε πάρει το Χρυσό και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Νοεμβρίου. Ενδιάμεσα, τον Μάιο, ήρθε δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικού.

Ακολούθησαν τον Μάρτιο του 2023 το Χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Andora (Ιταλία) και η τέταρτη θέση στο 52o Trofeo Prinseca Sofia. Τον Απρίλιο ανέβηκε ξανά στο βάθρο, τερματίζοντας τρίτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres, ενώ την ίδια θέση πήρε και στο Test Event των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», που έγινε τον Ιούλιο. Η περσινή σεζόν είχε κλείσει με την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Χάγης, όπου και εξασφάλισε κάρτα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ερχόμενου καλοκαιριού στο Παρίσι.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αδελαΐδας κέρδισε στην πατρίδα του ο Μatt Wearn (24β.). O Αυστραλός ήταν ήδη στην πρώτη θέση και σφράγισε την νίκη του, κερδίζοντας και την κούρσα μεταλλίων. Δεύτερος στην σημερινή (31/01) ιστιοδρομία και γενικότερα στη γενική κατάταξη ήταν ο Νορβηγός Hermann Tomasgaard (34β), με τον Βρετανό Μichael Beckett να φθάνει πέμπτος στον τερματισμό στην κούρσα των μεταλλίων και να μένει στην τρίτη θέση.

Για τον Παύλο Κοντίδη, μετά την ανασκόπηση της συμμετοχής στην Αδελαΐδα, ακολουθεί προετοιμασία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αθήνας τον Φεβρουάριο, με τις επόμενες υποχρεώσεις να είναι τον Απρίλιο, οπότε θα συμμετάσχει στα δύο Παγκόσμια Κύπελλα σε Palma και Hyeres. Φυσικά, μεγάλος στόχος για τον Αργυρό Ολυμπιονίκη του «Λονδίνο 2012» είναι οι Ολυμπιακού Αγώνες «Παρίσι 2024» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Νεκρό βρέφος βρέθηκε πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών στη Βραυρώνα

Σοκ προκαλεί η υπόθεση δολοφονίας νεογέννητου βρέφους στην Βραυρώνα. Το βρέφος φαίνεται πως δολοφονήθηκε από τους γονείς του, αλλοδαπής καταγωγής, οι οποίοι έχουν συλληφθεί για...

Τουλάχιστον 4 νεκροί από την πτώση λεωφορείου σε ποτάμι στην Αγία Πετρούπολη (BINTEO)

να λεωφορείο γεμάτο επιβάτες έπεσε από μια γέφυρα στον ποταμό Μόικα, στην Αγία Πετρούπολη, σήμερα Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε το τοπικό τμήμα του υπουργείου εκτάκτων αναγκών της...

Δολοφονία από στραγγαλισμό ο θάνατος του Θανάση – Η απόφαση του Δικαστηρίου

Την θέση του πορίσματος Καραγιάννη ότι η ο θάνατος του Θανάση Νικολάου αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια και συγκεκριμένα στραγγαλισμό, υιοθέτησε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής,...

Το Harris Kyriakides Foundation υποστηρίζει Κύπριους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Το Harris Kyriakides Foundation και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υπέγραψαν πενταετή συμφωνία χρηματοδότησης για σκοπούς χορήγησης υποτροφιών σε Κύπριους φοιτητές νομικής. Το Harris Kyriakides Foundation...

Νέα διαδικτυακή απάτη – Απέσπασαν €19.000 από 56χρονη

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία γυναίκας ηλικίας 56 ετών. Σύμφωνα με την καταγγελία, μεταξύ των μηνών Νοεμβρίου 2023...

Αλλαγές για ΣΥΟΠ: Αποφάσισε τη μισθολογική αναβάθμιση τους το Υπουργικό

Την μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ που ήδη υπηρετούν αλλά και αυτών που θα προσληφθούν στο μέλλον, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, οι ΣΥΟΠ...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!