18.2 C
Nicosia
Τρίτη 14 Μάιος 2024 | 0:54

Πρόεδρος ΚΟΚ ενόψει Βοσνίας: Οι Κύπριοι διεθνείς θα παλεύουν για το καλύτερο

Σε κάθε αγώνα τα παιδιά θα μπαίνουν στο γήπεδο και θα παλεύουν για το καλύτερο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ), Ανδρέας Μουζουρίδης, κληθείς να σχολιάσει τον αγώνα της 23ης Φεβρουαρίου 2024 με αντίπαλο τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στην κλειστή αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», για την 1η αγωνιστική του 5ου προκριματικού ομίλου του FIBA EuroBasket 2025.

«Η ευκαιρία που δίνεται στην Εθνική μας ομάδα να συμμετέχει σε αυτό το παράθυρο αγώνων της FIBA είναι ιστορική, καθώς για πρώτη φορά θα τεθεί αντιμέτωπη με ομάδες τόσο ψηλού επιπέδου. Να μην ξεχνάμε ότι οι τρεις Εθνικές που βρίσκονται στον όμιλο μας Γαλλία, Κροατία και Βοσνία, διεκδικούν το εισιτήριο για την τελική φάση του EuroBasket 2025», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι πριν από το 2022 κάτι τέτοιο ήταν ένα άπιαστο όνειρο, όμως η ανάληψη διοργάνωσης του Ευρωμπάσκετ από την Κύπρο, μαζί με Φινλανδία, Λετονία και Πολωνία, δίνει αυτή τη δυνατότητα.

«Ξέρουμε και ποιοι είμαστε και ποιους αντιπάλους θα βρούμε στη διαδρομή μας. Η υπόσχεση που δίνουμε, είναι ότι σε κάθε αγώνα τα παιδιά θα μπαίνουν στο γήπεδο και θα παλεύουν για το καλύτερο», τόνισε.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της ΚΟΚ είπε ότι το κυπριακό μπάσκετ έχει πολλά οφέλη να αποκομίσει μέσα από τη διαδικασία αυτών των αγώνων, «φτάνει να την αξιοποιήσουμε με το σωστό τρόπο και να έχουμε τη θετικότητα να κρατήσουμε αυτά που πρέπει».

Προκριματικά, αλλά προκριμένη

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΚΟΚ, η Κύπρος -ως μια εκ των τεσσάρων διοργανωτριών του EuroBasket 2025, του τρίτου σημαντικότερου καλαθοσφαιρικού τουρνουά στον πλανήτη, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο, μαζί με Φινλανδία, Λετονία και Πολωνία, θα συμμετάσχουν κανονικά στην προκριματική φάση, μαζί με τις άλλες 28 κορυφαίες εθνικές της Ευρώπης, όμως έχουν παράλληλα εξασφαλισμένη την πρόκρισή τους στην τελική φάση.

 Οι τρεις πρώτοι των οκτώ ομίλων (που αποτελούνται από τέσσερις ομάδες η κάθε μία) θα προκριθούν στο FIBA EuroBasket 2025, με εξαίρεση τους τέσσερις προκριματικούς ομίλους των διοργανωτριών, όπου θα προκριθούν οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν ψηλότερα στα προκριματικά, μαζί με τη διοργανώτρια.

 Αυτό σημαίνει πως μία εκ των Γαλλία, Κροατία ή Βοσνία και Ερζεγοβίνη θα αποκλειστεί, ανεξαρτήτου της θέσης που θα καταλάβει η Κύπρος στον όμιλο.

 Με παίκτες της Ευρωλίγκα

Για την Κύπρο, οι έξι αγώνες απέναντι σε Γαλλία, Κροατία και Βοσνία, κάποιες από τις ισχυρότερες ομάδες στον κόσμο, θα αποτελέσουν το ισχυρότερο τεστ στο δρόμο προς το EuroBasket 2025.

Η Γαλλία είναι 9η στην παγκόσμια κατάταξη και στην κλήση για τα δύο ματς με Κροατία και Βοσνία και Ερζεγοβίνη, συμπεριλαμβάνονται και παίκτες όπως οι Ματίας Λεσόρ (Παναθηναϊκός), Τιμοτέ Λουαού-Καμπαρό (Βιλερμπάν) και Γκέρσον Γιαμπουσέλε (Ρεάλ Μαδρίτης), αφού FIBA και Ευρωλίγκα τα βρήκαν, με τους δεύτερους να παύουν τη διοργάνωση στη διάρκεια των παραθύρων της FIBA.

 Παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκα αγωνίζονται και στις δύο ομάδες που θα αντιμετωπίσει η Κύπρος σ΄ αυτό το παράθυρο των προκριματικών, όπως ο Ντζάναν Μούσα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και ο Μάριο Χεζόνια της Κροατίας, αμφότεροι της Ρεάλ Μαδρίτης.

 Στην προκριματική φάση του EuroBasket 2025 συμμετέχει βεβαίως και η Ελλάδα, η χώρα η οποία έχει συμβληθεί με την Κύπρο, και θα συμμετάσχει στον γ΄ όμιλο της τελικής φάσης στη Λεμεσό, εφόσον βέβαια προκριθεί. Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει για τον 6ο όμιλο τις Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία και Ολλανδία, με τις τρεις πρώτες να προκρίνονται.

Το πρόγραμμα της Κύπρου στα προκριματικά του EuroBasket 2025 έχει ως εξής:

 23 Φεβρουαρίου 2024 Κύπρος – Βοσνία και Ερζεγοβίνη

26 Φεβρουαρίου 2024 Κροατία – Κύπρος

21 Νοεμβρίου 2024 Κύπρος – Γαλλία

24 Νοεμβρίου 2024 Γαλλία – Κύπρος

21 Φεβρουαρίου 2025 Βοσνία και Ερζεγοβίνη – Κύπρος

24 Φεβρουαρίου 2025 Κύπρος – Κροατία

Σύμφωνα με την ΚΟΚ, ενόψει του πρώτου εντός έδρας αγώνα για τα προκριματικά του FIBA EuroBasket, οι Κύπριοι διεθνείς αναμένουν και χρειάζονται τη θερμή συμπαράσταση του κοινού, που καλείται να δώσει δυναμικό παρών. Ο στόχος είναι τα παιχνίδια αυτά να αποτελέσουν όχι μόνο πρόβα τζενεράλε για τους διεθνείς ενόψει FIBA EuroBasket 2025, αλλά και για τους φιλάθλους, ενόψει των αγώνων του 3ου ομίλου της τελικής φάσης, στο οποίο μαζί με την Κύπρο, θα συμμετάσχει και η Ελλάδα.

Οι φίλαθλοι μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήρια τους για τον αγώνα της 23ης Φεβρουαρίου με τους Βόσνιους, μέσω της ιστοσελίδας cbf.stadium-360.net.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ανάρπαστα τα εισιτήρια του τελικού κυπέλου – Η Ομόνοια απορρόφησε 8.967

Ανάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια που αναλογούσαν στην Ομόνοια, για τον μεγάλο τελικό κυπέλλου με την Πάφο στο ΓΣΠ. Σύμφωνα με ενημέρωση των πρασίνων, τα 8967...

Συνάντηση Γεραπετρίτη με Ολκίν για το κυπριακό

Συνάντηση με την προσωπική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, María Angela Holguín Cuéllar, θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Η...

Άκαρπη η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν – Συμφώνησαν ότι διαφωνούν – Οι σπόντες και οι δηλώσεις των δύο (φώτο,βίντεο)

Θέμα τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα έθεσε ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τις κοινές τους δηλώσεις στην Άγκυρα, με τον Τούρκο πρόεδρο να...

Συνέχισε την ανοδική πορεία του το ΧΑΚ – Κέρδη 0,21%

Άνοδο κατέγραψε τη Δευτερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 0,21%, κλείνοντας στις 150,74 μονάδες. Άνοδο 0,22% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE...

Ανόρθωση: Αναβλήθηκε η Έκτακτη Εκλογική Συνέλευση

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανόρθωση που ενημέρωσε πως αναβλήθηκε η Έκτακτη Εκλογική Συνέλευση που θα γινόταν αύριο (14/05). Αναλυτικά: «Η εταιρεία Ανόρθωσις Αμμοχώστου (Ποδόσφαιρο) Δημόσια Λίμιτεδ ενημερώνει...

ΔΗΣΥ: Να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπεύθυνους για τον Θανάση

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφορικά την πολύκροτη υπόθεση του Θανάση Νικολάου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι καθήκον των αρμοδίων αρχών να κάνουν ότι μπορούν...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!