20.8 C
Nicosia
Παρασκευή 31 Μάιος 2024 | 10:56

Οι 9 must ταξιδιωτικές εμπειρίες του 2024

Η πανδημία άλλαξε και αναδιαμόρφωσε σημαντικά τον ταξιδιωτικό κλάδο, δημιουργώντας μια ταξιδιωτική πείνα από τη μία και προωθώντας πιο στοχευμένες επιλογές από την άλλη. Το αποτέλεσμα; Πολλοί θέλουν να ταξιδέψουν αλλά πλέον θέλουν και περισσότερα. Θέλουν την πλήρη εμπειρία, όχι μόνο να επισκεφθούν ένα μέρος. Θέλουν να μάθουν για αυτό, να πάρουν κάτι από τις διαφορετικές εμπειρίες που προσφέρει ο κάθε τόπος. Να ταξιδέψουν αλλιώς.

Πώς ορίζεται αυτό το αλλιώς; Η luxury ταξιδιωτική εταιρεία Virtuoso συγκέντρωσε από 20.000 ταξιδιωτικούς πράκτορες τις κορυφαίες εμπειρίες για το 2024:

Ο τουρισμός της νύχτας

Ο παραδοσιακός τουρισμός επικεντρώνεται στην απόλαυση της ημέρας, αλλά ο τουρισμός του σκοτεινού ουρανού εκμεταλλεύεται τις νύχτες με δραστηριότητας όπως η παρατήρηση των άστρων, το κυνήγι για το Βόρειο Σέλας και οι περιηγήσεις για την απαθανάτιση νυκτόβιων ζώων.

Για αυτού του είδους τις εμπειρίες, η Virtuoso συνιστά τη Νορβηγία, την Ισλανδία και τον Καναδά, ενώ σημειώνει ότι οι ταξιδιώτες που προτιμούν θερμότερα κλίματα, μπορούν να δουν την ολική έκλειψη Ηλίου στις 8 Απριλίου από το Βόρειο Μεξικό.

Άλλες επιλογές είναι το Μπλάνκο του Τέξας και η Αμπλάνια της Ισπανίας. Δείτε εδώ αναλυτικά τα 200 μέρη που ξεχωρίζει το ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός DarkSky International: https://darksky.org/what-we-do/international-dark-sky-places/all-places/

«Slow» safaris

Τα σαφάρι βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών πολλών ταξιδιωτών. Επικεντρώνονται, ωστόσο, στην παρατήρηση πέντε ζώων: το λιοντάρι, η λεοπάρδαλη, ο ρινόκερος, ο ελέφαντας και ο αφρικανικός βούβαλος.

«Τα ‘’slow’’ σαφάρι προσφέρουν την ευκαιρία να απολαύσει κανείς μερικά από τα λιγότερο επικίνδυνα άγρια ​​ζώα της Αφρικής και με πιο χαλαρό ρυθμό», εξηγεί η Misty Belles, αντιπρόεδρος παγκόσμιων δημοσίων σχέσεων της εταιρείας. «Από την παρατήρηση πουλιών μέχρι να δούμε αυτό που ο οδηγός μας θεώρησε ως το απόλυτο, τα επιτυχημένα σαφάρι μπορούν να επεκταθούν πέρα ​​από τα πέντε πιο γνωστά άγρια ζώα».

Η ευεξία ως τρόπος ζωής

Οι προορισμοί ευεξίας είναι παντού, αλλά η Virtuoso συνιστά να ξεφορτωθούμε το άγχος «στην πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου ή στη χώρα των χαμόγελων, αντίστοιχα, στο Μπουτάν ή την Ταϊλάνδη.

Ο διάσημος «δείκτης ευτυχίας» του Μπουτάν μετρά τη συλλογική ευτυχία και ευημερία του πληθυσμού. Θεσμοθετήθηκε το 2008 και αποτελεί σημαντική κινητήρια δύναμη πίσω από τις τουριστικές και οικονομικές πολιτικές της χώρας. Είναι επίσης πλέον πιο οικονομικό να επισκεφθεί κανείς τη χώρα μετά την προσωρινή μείωση του ημερήσιου τέλους αειφόρου ανάπτυξης.

Όσον αφορά την Ταϊλάνδη, οι πράκτορες της Virtuoso προτείνουν «γνωστές περιοχές όπως το Τσιάνγκ Μάι και το Κο Σαμούι», καθώς και πιο απομονωμένα σημεία της χώρας.

Οι εποχές της Ιαπωνίας

Το Japan Rail Pass, ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος ταξιδιωτικός ιστότοπος στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θα συστήσει στους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τη Βόρεια Αμερική. Θα προτιμήσει να τους μεταφέρει στην Ιαπωνία με τρένο.

Ο ιστότοπος είδε τη μεγαλύτερη αύξηση στη μέση μηνιαία επισκεψιμότητα (+239%) από το 2022 έως το 2023 μεταξύ των Αμερικανών χρηστών, γεγονός που υπογραμμίζει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για επίσκεψη μεταξύ των διεθνών επισκεπτών, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Similarweb.

Η Virtuoso σημειώνει τη δημοτικότητα των ταξιδιών στην Ιαπωνία την άνοιξη, όταν η Sakura ή αλλιώς κερασιά, ανθίζει σε μέρη όπως το Κιότο και η Καναζάβα. Αλλά οι πράκτορες της εταιρείας προτείνουν επίσης στους πελάτες τους να εξετάσουν επίσης το ενδεχόμενο μιας χειμερινής επίσκεψης «όταν η σεζόν του σκι είναι σε πλήρη εξέλιξη και η κορυφή του όρους Φούτζι καλύπτεται από χιόνι».

Κρουαζιέρες expedition

Οι κρουαζιέρες expedition έχουν χαρακτηριστεί ως η «ταξιδιωτική τάση της δεκαετίας». Προσφέρουν την άνεση ενός κρουαζιερόπλοιου αλλά λειτουργούν με μικρότερα σκάφη και λιγότερα άτομα.

Πραγματοποιούνται σε διάφορα μέρη, από την Ανταρκτική μέχρι τα νησιά Γκαλαπάγκος.

Συχνά συμμετέχουν εμπειρογνώμονες, όπως ιστορικοί και γεωλόγοι, και απευθύνονται σε άτομα που αναζητούν ένα πρόσθετο στοιχείο περιπέτειας.

Από το Παρίσι στην Κωνσταντινούπολη, με τρένο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ταξιδέψει κανείς μεταξύ της γαλλικής πρωτεύουσας του Παρισιού και της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, η οποία βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ Ασίας και Ευρώπης. Ίσως όμως κανείς να μην προσφέρει την πολυτέλεια που προσφέρει το Venice Simplon-Orient-Express, A Belmond Train.

Το τρένο πραγματοποιεί αρκετά μικρότερης απόστασης ταξίδια, που  διαρκούν μόνο μία έως δύο νύχτες, στην Ευρώπη, αλλά μόνο ένα ταξίδι το χρόνο μεταφέρει τους επιβάτες από το Παρίσι στην Κωνσταντινούπολη.

Αναχωρώντας τον Αύγουστο, η Virtuoso προτείνει στους ταξιδιώτες να παρακολουθήσουν πρώτα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έπειτα να  αναχωρήσουν από την πόλη με στυλ.

Τα ταξίδια του… πάθους

Τα χόμπι μπορεί να συνδέονται με το σπίτι, την μόνιμη κατοικία, την πατρίδα, ωστόσο, η Virtuoso προτείνει να πάρουμε τις αγαπημένες μας συνήθειες στις «βαλίτσες» μας.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της εταιρείας προτείνουν σε όσους αγαπούν την κηπουρική να κάνουν κράτηση για ένα ταξίδι για να παρακολουθήσουν την έκθεση λουλουδιών RHS Chelsea του Λονδίνου τον Μάιο, ενώ στους βιβλιοφάγους προτείνουν να επισκεφθούν τη βιβλιοθήκη στο μοναστήρι Strahov της Πράγας.

Με πληροφορίες από CNBC

Αντίστοιχα, μια νέα εταιρεία που ονομάζεται Dinosaur Trips επιτρέπει στους λάτρεις να ταξιδέψουν με τον παλαιοντολόγο Brian Curtice για να σκάψουν αναζητώντας οστά και να εξερευνήσουν τοποθεσίες απολιθωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Απόδραση σε ένα εντελώς απομονωμένο παράδεισο

Η χαρτογράφηση ενός ιδιωτικού νησιού είναι το απόλυτο τρεντ για τις απομονωμένες διακοπές, σύμφωνα με την Virtuoso. Και δεν χρειάζεται να κάνει κανείς κράτηση για ολόκληρο το νησί.

Από το καταφύγιο Bawah στα απομακρυσμένα νησιά Riau της Ινδονησίας μέχρι το The Resort στο Isla Palenque του Παναμά, η διαμονή σε ιδιωτικά νησιά είναι για όσους θέλουν να ξεφύγουν από όλα, διαμένοντας σε έναν προορισμό όπου τα αμμώδη μονοπάτια αντικαθιστούν τους δρόμους και οι ιδιωτικές βίλες το παραδοσιακό ξενοδοχείο.

Φεστιβάλ φαγητού και ιδιωτικά tours

Οι γαστρονομικές περιηγήσεις δεν είναι κάτι καινούριο, ωστόσο προσφέρουν ένα παράθυρο στο παρελθόν και το παρόν ενός πολιτισμού.

Η Virtuoso προτείνει μια εξερεύνηση της περουβιανής κουζίνας στο Mistura Food Festival ή μια «βουτιά» στο street food της Λιουμπλιάνας της Σλοβενίας.

Τα μαθήματα μαγειρικής και ο γαστρονομικός τουρισμός με οδηγούς όπως το The Curious Mexican της Πόλης του Μεξικού, μπορούν να υποστηρίξουν άμεσα και τον τοπικό πληθυσμό.

Πηγή: clickatlife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!