28.2 C
Nicosia
Δευτέρα 17 Ιούνιος 2024 | 20:40

Ν. Παπαδόπουλος: Οι αλλαγές Αταμάν και οι ηγετικές φυσιογνωμίες Σλούκα-Ναν, τα κλειδιά της νίκης του Παναθηναϊκού

Το “ανακάτεμα της τράπουλας” από τον προπονητή του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν μετά το 2ο δεκάλεπτο του τελικού, το αμυντικογενές στήσιμο του από τη στιγμή που η ομάδα επιθετικά ήταν σε καλή βραδιά, οι άμυνες που «έβγαλαν» οι «ρολίστες» της ομάδας καθώς και οι ηγετικές ικανότητες Σλούκα και Ναν, ήταν τα σημαντικότερα σημεία που έφεραν αρχικά την ανατροπή και στη συνέχεια έγειραν την πλάστιγγα του χθεσινού τελικού της Euroleague υπέρ της ομάδας των «πρασίνων».

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Κύπριος προπονητής του καλαθοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ, δύο φορές πρωταθλητής και νταμπλούχος με την ΑΕΚ Λάρνακας και πρώην βοηθός προπονητής της Εθνικής Ανδρών Νικόλας Παπαδόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τον χθεσινό τελικό και να δώσει τη δική του ανάλυση και θέση για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος σημείωσε αρχικά πως ο Εργκίν Αταμάν έκανε στη σεζόν μια πολύ καλή διαχείριση μοιράζοντας ρόλους στους παίκτες του. «Έπιασε τον Σλούκα και του έδωσε τα κλειδιά της ομάδας, και σε όποια κρίση υπήρξε κατά τη διάρκεια της σεζόν, έμπαινε μπροστά ο Σλούκας και στήριζε τον προπονητή του, λέγοντας και στους υπόλοιπους συμπαίκτες του να ακούν αυτόν τον τύπο για να πάνε Final 4» είπε.

Απ΄ εκεί και πέρα, σημείωσε ο έμπειρος Κύπριος προπονητής, ο Αταμάν έχει στην ομάδα δύο παίκτες με προσωπικότητα και ηγετικά προσόντα, τον Κώστα Σλούκα και τον Κέντρικ Ναν, οι οποίοι εντός γηπέδου παίρνουν τις περισσότερες αποφάσεις κυρίως στο επιθετικό κομμάτι και με τους υπόλοιπους καλαθοσφαιριστές να είναι συνειδητοποιημένοι με τους ρόλους τους. Με αυτό τον τρόπο, σημείωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, η ομάδα των «πρασίνων» βρήκε τη χημεία της, βρήκε αυτοπεποίθηση και έφτανε από επιτυχία σε επιτυχία.

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε και για τη διαφορά του χθεσινού Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό της Παρασκευής που ηττήθηκε από τη Ρεάλ. Όπως είπε, ο Παναθηναϊκός χθες, κατά το πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο η Ρεάλ «πετούσε» σε απόδοση επιθετικά, είχε καταφέρει να μείνει κοντά στο σκορ λόγω της επίθεσης του, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό.

«Λόγω της προσωπικότητας των παικτών και του γεγονότος ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ακολουθήσει το σκορ σε υψηλούς ρυθμούς και αριθμούς, κατάφερε να το γυρίσει, κάτι που δεν μπορεί να κάνει εύκολα ο Ολυμπιακός, ο οποίος αν δεχθεί πάνω από 75 πόντους δυσκολεύεται να κερδίσει», είπε.

Χθες, όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε κοντά στο σκορ μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Αταμάν ανακάτεψε την τράπουλα βάζοντας μέσα αμυντικογενείς καλαθοσφαιριστές και ρολίστες που έπαιξαν άμυνα και ανάγκασαν τη Ρεάλ να βγει εκτός ρυθμού. Σε εκείνο το σημείο, συνέχισε αναλύοντας τον αγώνα ο Κύπριος προπονητής, ανέλαβαν δράση αρχικά ο Σλούκας και στη συνέχεια ο Ναν αλλά και ο Λεσόρ.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως η Ρεάλ που μπήκε στο παιγνίδι κάνοντας ένα φανταστικό επιθετικά πρώτο δεκάλεπτο, έχει ένα ρόστερ παικτών, ίσως πιο γεμάτο και πιο ποιοτικό από τον Παναθηναϊκό, ο Παπαδόπουλος είπε πως αυτός ο επιθετικός ίστρος της ισπανικής ομάδας δεν μπορούσε να συνεχιστεί.

Ο Αταμάν, μετά το πρώτο δεκάλεπτο πήρε πολύ καλές βοήθειες, κυρίως αμυντικά, από παίκτες του πάγκου όπως ο Καλαϊτζάκης και Βιλντόσα, ο οποίος αντικατέστησε τον Ναν όταν είχε υποπέσει στο 3ο προσωπικό φάουλ, ο Παπαπέτρου, και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Ερωτηθείς πόσο χάλασε το πλάνο του Τούρκου προπονητή μετά το 3ο φάουλ του Ναν, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως ουσιαστικά δεν του το χάλασε καθόλου, καθώς το πρόβλημα εκείνη τη στιγμή δεν ήταν επιθετικό αλλά αμυντικό. «Μπήκαν στο παιγνίδι αμυντικογενείς παίκτες, όπως ο Βιλντόσα ο οποίος ήταν ξεχασμένος στον ημιτελικό και έκανε εξαιρετικό αμυντικό παιγνίδι, ο Γκραντ, ο Παπαπέτρου και ο Ερνανγκόμεθ, οι οποίοι επίσης είναι παίκτες που μπορούν να παίξουν δυνατή άμυνα. Ετσι», πρόσθεσε, κατάφερε να περιορίσει τα ατού των Ισπανών απ΄ εκεί και πέρα να αναλάβουν τα επιθετικά όπλα των «πρασίνων».

Σημείωσε επίσης, πως σημαντικό ρόλο έπαιξε σε μια φάση και η φθορά σε φάουλ που είχαν οι Ισπανοί καλαθοσφαιριστές, από τις προσπάθειες και τις επιθέσεις που πήρε κατά την 3η περίοδο ο Λεσόρ.

Βασικά, επεσήμανε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Αταμάν από τη στιγμή που κατάλαβε πως η ομάδα του δεν είχε πρόβλημα στον επιθετικό τομέα από την αρχή, έκανε αλλαγές που «έπνιξαν» την επιθετική λειτουργία της Ρεάλ και μετά στο τελευταίο δεκάλεπτο έδωσε το ελεύθερο σε Σλούκα και Ναν, οι οποίοι ήταν και αρκετά ξεκούραστοι αφού κρατήθηκαν στον πάγκο για αρκετά λεπτά, να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν.

«Ήταν πραγματικά μια εξαιρετική εμφάνιση τόσο από τους παίκτες των «πρασίνων» όσο και από τον προπονητή της ομάδας που κέρδισαν κατά κράτος τους αντιπάλους τους και έφτασαν απολύτως δίκαια στην κατάκτηση του τροπαίου», κατέληξε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Συμφωνία το ταχύτερο για την ηγεσία ΕΕ θέλει ο Πρόεδρος λόγω των πολλών προκλήσεων

Την ελπίδα να υπάρξει κατ’ αρχήν συμφωνία κατά την άτυπη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ που πραγματοποιείται το βράδυ της Δευτέρας, καθώς ως ΕΕ...

Νέο θανατηφόρο τροχαίο στη Λεμεσό με θύμα 47χρονη από την Ουκρανία

Η 47χρονη Ουκρανή, με κυπριακή υπηκοότητα, Μαρία Πάστερκαμπ, είναι το θύμα νέου τροχαίου που σημειώθηκε το απόγευμα στο δρόμο Λεμεσού – Πλατρών, παρά την...

Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας

Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της υφιστάμενης συνεργασίας με τις Γαλλικές Ενοπλες Δυνάμεις, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 17 Ιουνίου, κοινή άσκηση Έρευνας – Διάσωσης (Ε–Δ)...

Με μικρές απώλειες έκλεισε το ΧΑΚ

Με ζημιές έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου τη Δευτέρα, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 162,55 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες σε ποσοστό 0,31%. Ο Δείκτης...

Γουότεργκεϊτ: Το σκάνδαλο που «γκρέμισε» τον Νίξο

Το επονομαζόμενο «Σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ» υπήρξε το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο στην ιστορία των ΗΠΑ. Ξεκίνησε ως μία υπόθεση ποινικού ενδιαφέροντος το 1972 και γρήγορα απέκτησε...

Ναυάγιο στην Ιταλία – Εξήντα τέσσερις πρόσφυγες και μετανάστες αγνοούνται

Ναυάγιο με πλεούμενο που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε ανοικτά της Καλαβρίας, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ειδικότερα, το πλεούμενο είχε σαλπάρει από την Τουρκία και...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!