27.7 C
Nicosia
Πέμπτη 2 Μάιος 2024 | 12:13

Καινοτόμες ιδέες με τη σφραγίδα της ΕΕ στο “sCYence Fair” 2024

Την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της επιστήμης, επιβεβαιώνει η σημαντική στήριξη στο πρωτοποριακό Φεστιβάλ Επιστήμης “sCYence Fair” 2024, το οποίο διοργανώνει στις 17 Απριλίου το Ινστιτούτο Κύπρου, από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, αναφέρει ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

Όπως σημείωνεται, το sCYence Fair τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ινστιτούτου Κύπρου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μαζί με πρεσβείες κρατών-μελών της EE δίνουν και φέτος δυναμικά το παρών τους στο “sCYence Fair” 2024, με υλικό και προτάσεις που στόχο έχουν να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στην επιστήμη, μέσα από σύγχρονες λύσεις και απτά παραδείγματα.

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ με ξεχωριστό περίπτερο, έτοιμη να ενημερώσει το κοινό για το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως αναφέρεται.

Η Πρεσβεία της Σουηδίας θα παρουσιάσει εταιρείες της χώρας που προσφέρουν καινοτόμες λύσεις για τη λειψυδρία και την κλιματική αλλαγή. Επιπρόσθετα η σουηδική Πρεσβεία θα διαθέτει περίπτερο για πληροφορίες για τον διεθνή διαγωνισμό για νέους με θέμα το νερό «Stockholm Junior Water Prize» 2025, που γίνεται σε συνεργασία με την Υδατοπρομήθεια Λεμεσού.

Η Πρεσβεία της Γαλλίας παρουσιάζει μια καινοτομία που συνδυάζει την αναζήτηση της βιωσιμότητας, της ανθρώπινης υγείας, της μηχανικής, της βιολογίας και της καινοτομίας, με τη μορφή ενός φυτού.

Η Πρεσβεία της Φινλανδίας θα παρουσιάσει το «Angry Birds», ένα παιχνίδι για κινητά που αναπτύχθηκε από τη φινλανδική εταιρεία Rovio και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά για iPhone το 2009.

Η Πρεσβεία της Ουγγαρίας θα παρουσιάσει τρία προϊόντα καθαρισμού που ονομάζονται Cycle, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα και φυτικά συστατικά. Τα προϊόντα είναι απαλλαγμένα από σκληρά χημικά και είναι πραγματικά αποτελεσματικά. Το οξικό οξύ και τα θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα προϊόντα παρασκευάζονται από βιοστερεά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Πρεσβεία της Ολλανδίας θα δώσει την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν σε διάφορα επιστημονικά πειράματα. Οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, τη χρήση νερού, μπαταριών και μπαλονιών.

Η Πρεσβεία της Πολωνίας θα παρουσιάσει μια τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας. Ένα καινοτόμο sandbox επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μοντέλα τοπογραφίας, με πραγματική άμμο, δημιουργώντας μια μοναδική και διαδραστική εμπειρία.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας θα παρουσιάσει την εφεύρεση «Σύνθετη Αποσπώμενη Κινητή Βάση Κυψέλης Μελισσών», η οποία το 2021 επιλέχθηκε και κέρδισε στην 4η απονομή του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στους 188 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Κένυα

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στην Κένυα αυξήθηκε στους 188, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς...

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. στον Λίβανο η Πρόεδρος της Κομισιόν

«Ο Λίβανος και ο λαός του μπορούν να υπολογίζουν στη διαρκή στήριξη της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι στην ευχάριστη...

Μαρινάκης: O Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη

«Ο κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ' επανάληψη» τόνισε σε ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά...

Αρνητική η Χαμάς στην πρόταση εκεχειρίας – Θετική στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων

Η Χαμάς αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως σύντομα, όπως δήλωσε χθες, την απόφαση της για την τελευταία πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα, αφήνοντας ωστόσο ελάχιστες...

Αποφυλακίζεται με όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Την αποφυλάκιση του άλλοτε αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών με βάση την πρωτόδικη απόφαση...

Μία ακόμη σύλληψη από την ΕΛΑΣ για την υπόθεση Γ. Λυγγερίδη

Στη σύλληψη ενός ακόμα ατόμου για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης με θύμα τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Ειδικότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!